Fidan Ekiz gaat helemaal los in Op1: ‘Arie is NSB’er’

Geplaatst op ma 29 jun 2020 om 7:45

Het interview dat Wilfred Genee zondag gaf in de tv-show Op1 kende een wel heel opvallende plotwending: waar Wilfred vast bleef houden aan zijn mening dat Johan Derksen te ver ging met zijn zwartepietgrapje, besloot Fidan Ekiz vól in de bres te springen voor de geplaagde voetbalanalist. En passant gaf ze ook Arie Boomsma er nog eens van langs. Ze sluit zich aan bij de vele mensen die de sportschoolhouder een NSB’er vinden vanwege zijn oproep aan adverteerders om VI te boycotten.

Johan zal zich meer gesteund voelen door Fidan dan door zijn eigen collega Wilfred. Op de openingsvraag hoe vaak hij de afgelopen week Judas is genoemd, zei de presentator: “Heel regelmatig. Ik heb het niet bijgehouden, maar het is niet op één hand te tellen. Ook NSB’er, door René. En klootzak bij de Albert Heijn van de week.

Snapt hij dat? “Als ik de gedachtegang volg van Johan en René, dan kan ik me er iets bij voorstellen, maar als je het totale plaatje ziet van alles wat er gebeurd is, dan moet ik volgens mij zeggen dat ik me niet in het plaatje kan herkennen. Dat moet je dan zeggen.”

Wilfred bleef er op hameren dat hij vindt dat het zwartepietgrapje van Johan Derksen niet kon. Hij had het fragment van de grap meegenomen naar de studio. “Op dat moment merk je ook al dat ik wat aan het sputteren ben“, zo probeerde hij zijn eigen straatje schoon te vegen.

Fidan gaat los: ‘NSB’er!!!’

Vervolgens ging Fidan Ekiz helemaal los. Zij verbaast zich enorm dat het grapje van Derksen zo’n ophef heeft veroorzaakt. “Die verandering is toch een vorm van opgelegde onvrijheid door het moreel geweten van Nederland. Door fitnessgoeroes die oproepen tot een boycot van het programma, Arie Boomsma. Dat is pas – ik ga het toch zeggen – NSB-gedrag, vind ik. Waarom ga je daar in mee? Het gaat nu over Johan Derksen en over jou, maar het zou nu daarover moeten gaan. Hoe zijn we zo ver gekomen?

Wilfred: “Ja, maar Fidan, dat ben ik volledig met je eens. Het is absurd dat dit kan gebeuren en het zou voor ons allemaal een les moeten zijn.”

Fidan begrijpt niet dat Wilfred is overgelopen naar het kamp-Arie. “Waarom heb jij niet tegen de eindredacteur gezegd: ‘Dit gaat te ver. Wij voelen nooit de noodzaak om ons te verantwoorden.’ Johan Derksen maakte een grap die ik eerlijk gezegd ook echt wel grappig vond. Die man had daar volgens mij geen enkele racistische intentie mee. Waarom is er niemand die op dat moment durft te zeggen: ‘Wij gaan ons niet verantwoorden.’”

Wilfred: “De tijden zijn al een beetje aan het veranderen. Je kunt zeggen dat je alles moet kunnen blijven roepen en ik vind in zekere zin ook dat dat kan, maar je kunt ook rekening houden met het sentiment dat speelt.”

Sponsorgeld

Wilfred wijst erop dat zich een financieel drama heeft voltrokken bij VI. “Er verdampt in één weekend een miljoen euro sponsorgeld. De nieuwe sponsor haakte af en alle adverteerders gaven aan niet meer verder te gaan. Het is belachelijk als je erover nadenkt.”

Fidan vindt de advertentieboycot verbijsterend. “Die man spreekt zich ook heel vaak uit tegen racisme. Uiteindelijk gaat het om de intentie: is het racistisch bedoeld of niet? Dan vind ik dat zo’n programma ook wel achter zijn gastheren mag staan.”

IC-opperhoofd Diederik Gommers: “Dit irriteert mij. Het gaat niet meer om de intentie. We moeten dit soort dingen gewoon niet meer zeggen. Dan kun je zeggen dat Johan Derksen op leeftijd is, maar het is niet goed te praten. Hij had gewoon sorry moeten zeggen.”

Verrader

Het leek erop dat Fidan haar eigen leermeester Wilfred ook een beetje een verrader vindt. Waarom is hij ineens zo politiek correct geworden? “Speelt het ook mee dat je bang bent dat je straks nergens meer aan de bak komt? Het was nu een soort tribunaal gericht op Johan Derksen“, vroeg ze zich af.

En ook nog: “Waarom is dit nodig in Nederland? Waarom mogen we niet zeggen wat we willen?

Twitter verbaasd: ‘Eindelijk eens iemand die het zegt!’

Fidan Ekiz heeft voor flink wat verbazing gezorgd op Twitter. Heeft zij dit nou echt allemaal gezegd bij de NPO? “Raar he, dat ‘we’ dat vinden omdat er eindelijk eens iemand bij die NPO zegt wat 80% van de Nederlanders denken en vinden, namelijk dat Boomsma moreel laakbaar gedrag vertoonde. Moet je je voorstellen wat voor bubbel dat Hilversum is“, zegt Telegraaf-columnist Wierd Duk, de ex van Fidan.

Zangeres Marga Bult: “Zat te kijken en dacht…..eindelijk iemand met lef, zij durfde wél. Geweldig. Ik weet zeker dat heel veel mensen dat vinden.

Telegraaf-columnist Syp Winia vindt het ongelooflijk dat Wilfred niet met een mea culpa is gekomen, maar nog steeds tegenover zijn collega Johan staat. “Wilfred Genee refereert bij Op1 voortdurend aan recente revolutionaire gebeurtenissen in Nederland: ‘Wat er de afgelopen weken allemaal gebeurd is’. Wat is er dan gebeurd? Een terreuraanslag? Een natuurramp? Een pandemie? Of alleen een Hilversumse massapsychose? Iemand?

Er zijn ook mensen die Fidan ineens niet meer zo leuk vinden. “Normaal echt wel dol op Fidan Ekiz, maar…….“, zegt Marc-Marie Huijbregts.

Op1 eindigt abrupt met grote cliffhanger

Het gesprek met Wilfred kende een enorm abrupt einde, omdat Jeroen Pauw ineens het NOS Journaal aankondigde. “Wou jij nog iets zeggen?“, vroeg Pauw aan Fidan.

Fidan: “Ja… Eigenlijk wel, maar dat doen we maar na de uitzending.”

Pauw aan Wilfred: “Heb jij nog een laatste woord?

Wilfred: “Ik zit hier heel verbaasd naar te kijken, maar het is goed.”

Pauw: “Waar zit je verbaasd naar te kijken?

Vervolgens ging Op1 eruit. Luuk Ikink grappend: “De discussie over VI werd even onderbroken door een staatsgreep, maar we gaan weer vrolijk verder!

Tv-maker Marc Dik: “Het uiterst verwarrende interview met Wilfred Genee in Op1 zorgt hopelijk voor jaren bespreekmateriaal op Scholen voor Journalistiek.

Tv-kenner Ron Vergouwen: “Weer gesprek dat zo in de canon van spannende talkshowgesprekken kan. Wilfred Genee die wanhopig probeert z’n hagje te redden, maar door ‘n ijzersterk interview-duo nóg verder in de hoek wordt gedrukt. Jammer dat de regie die laatste vraag van Jeroen zo ruw afbrak.

Het fragment:

Lees ook:
Arie Boomsma tipt: ‘Stop met adverteren rondom VI’ (18 juni)
VI voor eerst zonder reclames na actie Arie Boomsma (22 juni)
Arie krijgt veel haatreacties na bashen VI: ‘NSB’er!’ (23 juni)
Arie trekt keutel in: ‘Stop niet met VI, Johan geen racist’ (24 juni)
Uitgekotst na VI-rel: ‘Arie Boomsma ziekte van deze tijd’ (24 juni)
Youp van ’t Hek: ‘Jezus Christus wat deugt onze Arie’ (vrijdag)
Halina Reijn: ‘Youp is een fossiel, een verwarde opa’ (gisteren)
Patty Brard lacht om afslachting Arie Boomsma (gisteren)
Arie Boomsma vindt zichzelf geen NSB’er (gisteren)
‘Karma: Arie Boomsma krijgt boemerang keihard terug’ (gisteren)

Foto: NPO
149 Reacties op “Fidan Ekiz gaat helemaal los in Op1: ‘Arie is NSB’er’”


 1. Dirk

  Ik zat op t puntje van mn stoel. En vermoed dat ik weet wie dit jaar de Sonja Barend Award voor beste interview gaan krijgen. Twee goede interviewers die na een gesprek met een interessante gast Genee heel Nederland stof tot nadenken geven.

 2. Tessa

  Hehe… Eindelijk iemand in BN’er land die z’n mening durft te geven. Topper die Fidan!

 3. Michiel

  Heeft Fidan een aanbod van De Mol gekregen ofzo? Die zullen we binnenkort wel op SBS zien. Ook vreemd, heel Nederland vind dat Derksen ongelijk heeft en dan zit Op1 een beetje de minderheid te verdedigen. Rare situatie. De enige quotes die mediacourant kan vinden die voor Derksen zijn, zitten allemaal in de alt-rechtse hoek van de ‘foute’ Telegraaf en nota bene Marga Bult. Nou, dan weet je het wel.

 4. dynamische dennis

  Wilfred kreeg de Wilfred-behandeling van Fidan.

  Wat een heldin.

 5. Ruud

  Fidan zegt: Niet Genee maar Boomsma is een NSB’er. Meer zegt ze niet.
  Eigenlijk valt ze Gijpje daarmee af. En terecht.

  Alle drie de heren zijn verantwoordelijk voor de uitzending van maandag.

 6. Xxxxx

  De uitzending gisteravond bekeken. We moeten eens stoppen met elke dag het maar te hebben over VI. Elke dag racisme. Elke dag nieuwe haat blijven kweken. Bij MC moeten ze ook eens wijzer zijn om het vuurtje niet nog meer te blijven opstoken. Ze weten gvd dat het gevoelig ligt bij veel mensen en maar blijven “voeren”. Ze “smullen” er van bij de MC. Ben je geen racist dan word je er hier wel eentje! Genee ook blijft maar nieuwe haat zaaien. BN-ers blijven maar nieuwe haat zaaien. Ze denken goed bezig te zijn maar bereiken het tegendeel er van. Laat me raden waar het vanavond weer over gaat bij M of bij OP1 of Beau. Begint met een R en eindigt met een E. Dat wordt de kijker nu jaar in jaar uit elke dag “opgedrongen”. Hebben ze in Hilversum niks anders meer te brengen dan dezelfde onderwerpen?

 7. Nana Mouskouri

  Terecht interview. Gijp en Derksen zijn solisten en voelen zich koning.

  Ik luisterde gisteren toevallig VI-radio van de weken ervoor en daar besprak Wilfred ook al dat wij witten de kracht van discriminatie waarschijnlijk niet kennen. Daar heeft hij een punt. Dit wilde hij graag bespreken. En wederom terecht.

  Samenvattend: Een beetje interesse in je medemens en René en Johan weten wat er speelt bij Wilfred en bij de demonstranten.

 8. William Raaf

  Goed zo Fida !

  Genéé staat aan de verkeerde kant van de streep. De kant van 1984, het fascisme, Fahrenheit 451, China en de Inquisitie. De knevelaars die mensen monddood wil maken. De pré-10.000 BC-club.
  Zal geen Bavaria (geboren in ZO-Brabant mee opgegroeid) meer drinken (en Gilette boycot ik al twee jaar vanwege hun haat-campagne jegens 50% can de mensheid (die volgens Glilette allemaal verkrachters zijn (het heeft ze nu al miljarden gekost maar kennelijk zijn ze hardleers)

  (Gilette heeft trouwens nog nooit een campagne opgezet om de tienduizenden verkrachte, gefolterde en kapot geslagen meisjes te ondersteunen in de UK. Of de slavenmeisjes in Sudan. De ingegraven vrouwen in Afghanistan. Laat staan de knekelbergen in Qatar (Nl’s deug elftal, ik neem aan dat jullie Qatar boycotten of tochnie dappere hypocrieten ?) Want that’s Gilette. They don’t give a shit. Exact zero. Louter virtue signalling. Ze kruipen over twintig bergen lijken om de volgende deugprins een vlag in de kont te planten.Ongetwijfeld zullen ze ook Qatar sponseren. Het is nu eenmaal wat die lui doen.

 9. Curryworst

  Genee zal toch wel doorhebben dat hij steeds verder aan het wrijven is in die vlek?
  Die mislukte pogingen om in zalvende woorden en algemeenheden zijn straatje schoon te vegen zijn schromelijk mislukt.
  Wat een nare vent die Genee.

 10. Wim

  Wat een rare reactie van Link, hij weet toch als geen ander hoe het werkt in TV land als je tijd om is.

 11. Linda Pietersen

  @Michiel
  “Heel Nederland vindt dat Derksen ongelijk heeft”
  Dat is complete nonsens, sukkeltje.
  Spreek voor jezelf, miezerig mannetje.

 12. Directeurtje

  Oh oh oh wat kwam Wilfred Genee opnieuw slecht uit de verf!
  Ging achterover zitten, frunniken met zijn vingers, zat verongelijkt kijken, hoge tonen, snel praten. Wilfred kan echt beter stil gaan zitten terwijl hij geschoren wordt

 13. Willie

  Michiel
  ma 29 jun 2020 om 7:56
  Heeft Fidan een aanbod van De Mol gekregen ofzo? Die zullen we binnenkort wel op SBS zien. Ook vreemd, heel Nederland vind dat Derksen ongelijk heeft

  Waar heeft Derksen ongelijk in. En de meerderheid vindt dat helemaal niet. Zie de Polls.

 14. John de M

  Genee zit duidelijk op het randje van een breakdown. Zag eruit alsof hij maanden is gefolterd met vochtige oogjes.

 15. Willie

  Nana Mouskouri
  ma 29 jun 2020 om 8:00

  Dus de kop laten hangen naar wat doorgeslagen demonstranten.

 16. Claude Fieaul

  Wie is die idioot hierboven die zegt dat “heel Nederland vind dat Derksen ongelijk heeft”?? In welke bubbel leeft deze trol 😂 (nog even los van zijn spelfout).

 17. BAVARIA

  Matennaaier!

 18. q8

  fantastisch,
  een vrouw met ballen,
  johan had t altijd over dat vrouwtje bij pauw,
  ik denk dat ie daar nu heel anders over haar denkt,
  fidan was en is een kanjer,
  en arie en wilfred zijn verraders ,

  (ik was fan van VI )

 19. Jan

  @ Michiel, Marga Bult heeft waarschijnlijk in de laatste drie maanden meer voor de Nederlandse samenleving gedaan dan jij in je hele leven.

 20. Karel

  Het talentloze piepkuiken Marc Marie gooit ook even zijn duit in zakje, Marc Marie heeft zelf nog nooit van z’n leven geld verdiend zonder dat daar subsidie aan de pas komt. Ja beste mensen op alle kaartjes van schouwburgen en van de meeste concertzalen zit subsidie op de entreekaartjes.

 21. Helena

  Goedzo Jeroen en Fidan !
  Dit is een talkshow je vragen durven stellen en je mening durven geven ,ondanks het feit dat Genee geen concreet antwoord geeft en zich ontrekt aan zijn eigen verantwoordelijkheid ik heb het besproken met de redactie
  brrrr. Daarmee heeft hij beaamd hoe vele mensen over hem denken!!!
  Maar voor jullie beiden Chapeau!

 22. Gerda

  Ja inderdaad, iedereen heeft het over wat er gaande is in Nederland…Wat is er dan gaande? Het is allemaal flink overtrokken allemaal..Als nu zelfs gastartsen op televisie een mening hebben..dat het niet meer kan, dat het echt niet meer kan tegenwoordig…Nee we kunnen niet meer zeggen wat we willen..Staat er nog wel iemand stil bij de vrijheid van meningsuiting? En als je dan foute grappen maakt is justitie er nog, om je bij te sturen…Klap mijn bek valt dicht…Fida heeft het begrepen!

 23. Ergo

  Genee heeft gisteravond opnieuw afstand genomen van het programma door te zeggen dat “sommige uitspraken nu misschien niet meer kunnen”. Prima, dan ben jij vanaf nu ongeschikt voor VI! Zeg NEE tegen GENEE

 24. Robert

  Nou nu vanavond weer alles bespreken bij Boulevard en zo gaan we maar door, ik ben er wel klaar mee. Die Genee probeert zich nog overal uit te praten, je hebt genoeg op de radio te doen, doe dat maar. VI gaat of niet meer door of met andere host.

 25. Ard

  #TeamGommers als ik zo’n zwarte Pieten opmerking over een collega zou maken zou dat absoluut als racistisch worden aangeduid lijkt mij dus waarom in het geval van Derksen zou dit wel ok zijn?

 26. Xxxxx

  Genee zegt: de tijden zijn een BEETJE aan het veranderen. Een BEETJE kun je er maar beter af laten Genee. Mensen worden om het minste of geringste al boos. Fokken elkaar via social media lekker op. Internet heeft goede maar ook hele slechte dingen. Het brengt de slechtheid van mensen met kwade bedoelingen naar boven. Dat is nu zo jammer. Waarom werken we allemaal mee aan een wereld die steeds minder leuk is om in te leven? Wat is het nut en noodzaak er van. Jongeren van nu denken dat het “normaal” is maar het is niet normaal. Volgens mij worden over niet al te lange tijd kinderen al met de telefoon in de hand geboren. Die tijd gaan we vast nog meemaken. Gezelligheid in deze wereld is ver te zoeken. Konden we wat dat betreft maar 40 jaar terug in de tijd. Zou graag de overstap maken!

 27. Nana Mouskouri

  @willie: nee zeker niet. Maar als ik helaas ook meemaak dat iemand van mijn voetbalteam wordt uitgemaakt voor zwarte piet door kinderen van 8-10 jaar, dan begrijp ik het punt van Wilfred volledig.

 28. Jantje

  Helena
  ma 29 jun 2020 om 8:18

  Goedzo Jeroen en Fidan !
  Dit is een talkshow je vragen durven stellen en je mening durven geven,

  Helemaal mee eens Helena sta er helle maal achter

 29. William Raaf

  Net terug gekeken.
  110 punten voor Fidan.
  Pauw; uitstekend
  Rest leek op stront.
  &
  Wie was die kruiperige witte vetnek met die bril (het gaat niet om de intentie, het gaat om de woorden)? Tjezus. Nog enger nog dan Judas. Deed me denken aan Roland Freisler. Dit soort mensen vullen doodskuilen.

 30. Marsha

  Fidan for president!

 31. X

  De aanstichter van deze ellende blijft Akwasi.
  Fidan deed het uitstekend! Dat had ik niet verwacht eerlijk gezegd. Wilfred zag er wel 10 jaar ouder uit dan vorige week. En Akwasi wilde ook nog niet aanschuiven bij VI. Laffe kwal.
  Fidan idd voor de Sonja Barend Award!
  Akwasi doodzwijgen.

 32. Nana Mouskouri

  @willie: dit voorval was dat de betreffende persoon in het veld stond en het niet heeft gehoord. Maar dit neemt niet weg dat hij vanuit het niets wordt genoemd als zwarte piet.

 33. Willie

  Genee is en klootzak dat is duidelijk en heeft door zijn gedrag ook meegeholpen om een kopschopper op de troon te zetten. Want dat was de kern van alles het ging alleen maar om een kopschopper die een balletje terug kreeg. Nog grotere hypocrieten zijn die voetballers en de sponsoren die hebben door de boycot de kopschopper heilig verklaart. O wee ,als je daar een grapje over maakt dat is zo erg over iemand die schreeuwt ik trap je gezicht en zoek je hoeren moeder op.
  Zo en nu lekker voetballen op slaven lijken en bloed gesponsord door AH enz die allemaal leuke dingetjes gaan verkopen voor oranje en de liedjes van BN’ers die pakken ook nog een graantje mee. En natuurlijk de boycot oud voetballers die het helemaal geen bezwaar vinden om te voetballen op slaven bloed en lijken. Nee Derksen dat is pas een racist.
  Want een kopschopper neer zetten is natuurlijk veel erger dan zo 4000 slaven lijken daar hebben we geen gezicht bij.

 34. Willie

  Nana Mouskouri
  ma 29 jun 2020 om 8:25
  Is dat erg dan kinderen maken elkaar voor alles uit al zo op uiterlijke kenmerken.

 35. MolTalk

  Wanneer durft Akwasi weer eens ergens aan te schuiven?

 36. Zomaar

  Zit nog steeds verbaasd te kijken.
  Een gruwelijke gebeurtenis in de VS is de aanleiding om een anti racisme demonstratie te organiseren.
  En met één flauwe grap hebben we het probleem vernederlands.

 37. Valerie

  Heel sterk van Fidan, die weet wat het betekent als je vrijheid wordt afgenomen in welke vorm dan ook, kunnen we nog wat van leren.

 38. Gerda

  Ik ben voorstander van het vrije woord, niemand moet anderen de mond snoeren met allerlei bedreigingen en sancties..Daar is de rechter voor…Wat is er in Nederland aan de hand?

 39. Jaap Aap

  Uitstekend gedaan! Beiden, genee en boomnicht, zijn enge mensen die hun ziel hebben verkocht aan de duivel. Bah.

 40. Chelsey

  Wilfred G. is na dat interview van gisteravond Op1 gewoon een slappe lul gebleken die eigenlijk nog nooit echt hard en stijf heeft gestaan. Een impotent lulletje! Weg met deze pragmatische geldhoer die nederig op de knietjes is gegaan voor die twee andere mafkezen: Akwasi O. en Arie B.!

 41. Wyatt

  Komkommertijd. Ben VI moe…

 42. William Raaf

  Fidan; “waarom mogen we niet zeggen wat we willen ?”

  Genee: “Dat mag niet want ik ben jullie God en bepaal wat goed en slecht is”

  Anders geformuleerd

  “Waarom schaffen we ‘vrijwillig’ de vrijheid van meningsuiting af”

  Na het bekijken van deze uitzending concludeer ik dat de carriëre van Genee over is.
  Wat heeft hij een onpeilbare minachting voor de kijkers.

 43. StefanV

  Inhoudelijk had Fidan Ekiz natuurlijk een prima punt. Maar ze zat daar als interviewer, niet als gast. Het viel mij op dat ze regelmatig nogal lang het woord neemt. Dat moet niet. Ze moet gewoon kortige, bondige, scherpe vragen stellen en de gast laten praten.

  Bij BNNVARA zijn ze zich waarschijnlijk rot geschrokken. Daar klinken dit soort geluiden al jaren niet meer

 44. Ger

  Mr Gommers leeft niet in de werkelijkheid, zit in zijn hot tub naar de sterren te gluren. Mr Gommers moet eens twee weken in osdorp of slotermeer gaan wonen.

 45. Flauwe Kul

  BREAKING NEWS: Fidan gaat VI presenteren!

 46. Peter van der Plas

  Fidan en Jeroen waren geweldig en hij probeert krampachtig zijn positie te verdedigen. Niet gelukt. Akwasi is de bron van ellende en die moet vet aangepakt worden.

 47. ropart

  Marc-Marie Huijbregts, goed dat hij ook van zich laat horen! vanavond lekker bbq wist nog niet wat, maar het piepkuiken worden

 48. Knkrdrksn

  Gaat iedereen nou compleet voorbij aan het feit dat Derksen gewoon heeft gelogen. Dat is pas verraden.
  Hij wist wel degelijk dat er andere gasten aan tafel zouden zitten.
  Hij doet nu voorkomen dat hij werd overvallen en dat hij zijn plekje kwijt was. En iedereen vindt hem zielig.
  MC laat die passage ook even handig achterwege.
  Genee verweerde zich sterker tegen twee interviewers die er vol ingingen als Derksen tegen een interviewer die hem er goed uit wilde laten komen.
  Heel sterk terugvragen/opmerken over de appjes van Pauw en Ekiz.
  Er zit nog steeds een stukje Duk ik Ekiz blijkbaar. Wat is dat mens verschrikkelijk door de mand gevallen.

 49. De Heer

  Sterk optreden van Fidan!

 50. MolTalk

  Fidan is alleen nog tegen Genee vergeten te zeggen dat ie een Farizeeër is. Verder perfect.

 51. oja

  He he, goed interview voor groot deel door Jeroen en Fidan. Wel erg slordig dat abrupte einde. Kan niet voor show van deze statuur. Conclusie: niet wrijven in vlek. Zwart of wit. Schoenmaker blijf bij je leest. Dan was VI niet zo uit de hand gelopen… En ja, een sorry op zn tijd haalt veel kou uit de lucht… Hadden we daarna het echte issue kunnen bespreken. Het feit dat er steeds minder mag worden gezegd in NL.

 52. Ed

  Fijn en fair dat Fidan eens zegt waar het op staat. Dat Derksen geen racist is en de grap niet racistisch was. Het ging over het gedrag van Akwasie op de dam en niet over zijn huiskleur. En dat Genee Johan hierin niet steunde en steunt is denk wat het Derksen het meest dwars zit. Genee noemt Johan geen racist maar in dit geval valt hij hem juist op dit punt af.
  Verder had hij deze discussie niet aan moeten gaan met Boussata en Harlequin. Boussata is teveel in zijn slachtofferrol gaan zitten en Harlequin sloeg de plank regelmatig mis door zo door te zeuren over Derksen zijn intentie en het rare verhaal over wit/zwart en bruin/blank naast dat ze ook goede dingen zei. Dat onze bekende gekleurde voetballers niet wilden aanschuiven vind ik merkwaardig. Kun je eindelijk de discussie aangaan laat je dit lopen.
  Wordt ongetwijfeld vervolgd
  Dat er bijval komt van Arie Boomsma en andere bekende Nederlanders en dat het Nederlands elftal zich hierachter schaart vind ik hypocriet.
  Racisme is er wel degelijk en dat is niet goed te praten. Maar ipv iemand aan te vallen die niet racistisch is en een grapje maakt zouden ze het eens kunnen hebben over waar het echte racisme zich afspeelt. Als het gaat over bijvoorbeeld Qatar hoor ik het Nederlands elftal niet. Ook Gullit en Davids zwakten dit erg af toen ze hiernaar gevraagd werd. Heel merkwaardig deze selectieve verontwaardiging. Of misschien toch niet. Want er zijn nogal wat voetballers en trainers die nu het hoogste woord hebben over racisme maar wel hun zakken gevuld hebben in landen waar dit erg speelt. Verder lijkt het van sommige BNers op een soort wraakactie omdat Derksen weleens geen leuke dingen heeft gezegd over deze overbetaalde ego’s en kunnen ze over zijn rug laten zien hoe goed ze wel niet deugen. Iets waar een hoop BNers sowieso goed in zijn. Misplaatst slachtoffergedrag speelt hierin ook een rol.

  Dat de hetze tegen Derksen in deze zo groot zou worden tot het Nederlands elftal en adverteerders aan toe is zeer opmerkelijk. Ik ben zelf niet links nog rechts maar net iets meer socialist dan kapitalist en wordt daardoor snel tot links bestempeld. Ik schaam mij voor diverse uitlatingen aan linkse zijde in deze en als ik dan voor tokkie oid versleten wordt zegt dat meer over hen. Wat helaas niet helpt is dat er aan de rechterkant ook reacties zijn die te ver gaan wat weer munitie geeft voor de anderen. Stop aub eens met polariseren en durf je van beide kanten eens te verplaatsen in de ander.

 53. De Heer

  Pauw zei trouwens Arie B. Duidelijk ook een hekel aan hem. Arie zal het niet gezien hebben want hij slaapt om 21:00 tenzij de aandachtsgeile narcist uitgenodigd wordt om erbij te zitten.

 54. Fox Mulder

  Wat kwam GeNEE opnieuw slecht uit de verf. Hij probeerde opnieuw zijn straatje schoon te vegen. Hij is inmiddels de vleesgeworden Pinocchio van Hilversum geworden. Volledig door het ijs. Mag hopen dat hij zijn conclusie trekt en VI laat voor wat het is 🤥 Hulde aan Op1 🥇

 55. Willie

  Eindelijk krijgt Fidan de eer die ze verdient, deze kanjer heeft allang haar sporen verdient. De VARA moet deze parel koesteren en dat aanstellerige piepkuiken Annemarie, die geen enkel talent heeft,van de buis weren.

 56. Fikkie

  Fidan en Wilfred….typisch voorbeeld van stront zoekt stront. Zo erg dat zelfs de vliegen wegblijven.

 57. Titus Brandsma

  Wat een discussie en wat laat iedereen (inclusief de meeste ‘reaguurders’) zich kennen. En wat mij enorm verbaast: is het tegenwoordig normaal dat je een ander bij de minste of geringste afwijkende mening of discutabele opstelling maar NSB’er noemt? Zo’n term gebruik je toch niet?! Bijzonder kwetsend en ongepast in mijn optiek! Dan ga je toch compleet voorbij aan de verschrikkelijke wandaden die door deze laffe groep mensen tijdens de 2e Wereldoorlog zijn ontstaan? Hoe haal je het in je hoofd om (zeker als publiek figuur) zo’n term te gebruiken? Bizar..

 58. William Raaf

  Ed,

  Mooie woorden. Kan ik me achter scharen met uitzondering van de laatste paragraaf. Nooit buigen. Polariseren moet (vroeger noemden ze dat discussie, debat, hebben we van de Grieken geleerd die ons Democratie gaven).
  Picture this
  Wanneer ik in A’dam met mijn roomblanke linkse vriendjes en vriendinnetjes babbel gaat het snoeihard. Zij vinden mij veeeeeeeeel te rechts, ik vind hen (liefdevol) hypocriet. Zij hebben exact zero ‘gekleurde (alleen dat woord al maar tsja dat zijn termen die ze gebruiken om zich te profileren en te laten zien dat ze bovenal heel erg deugen) vrienden en vriendinnetjes, op mijn verjaardag vliegen ze als motten op mijn (komt ie weer) ‘gekleurde’ vrienden en vriendinnen af (want ze komen ze nooit ‘in het wild’ tegen, universitair geschoold and all that) nooit gisteren was ik hiero de enige Kaaskop.

  En telkuuuuuuuuns weer. Komen ze erachter. Dat ze divers zijn. Kwa opinie. Het zijn net mensen. De Staatsmedia zal dat nooit snappen
  Twee van mijn beste vriendinnen. (Prinses uit uit Burundi, prinses uit China). Ze beschouwen me als extreme leftie. Het kan verkeren zei Bredero ooit maar mijn roomblanke (oh zo) ‘progressieve’ Genee-achtige A’damse vriendjes vinden dat bizar en schrikken er elke keer weer van. Diversiteit van opinie. Brrrr.

  Dus nooit bukken
  Polariseren
  Debat
  Vrijheid
  Laat de kudde en 1984 niet winnen.

 59. Fikkie

  @ Willie….Welke polls. Ik doe niet aan polls maar aan goed gedegen verstand en dat heeft derksen al jaren geleden verloren. Jammer, maar het zij zo. Iedereeb die hem niet goed gezind is afstraffen met opmerkingen waar de honden geen brood van lusten Hij is net geen Donald Trump, net zo’n idioot maar hij is goed op weg dus voordat het zover komt, wegwezen.

 60. Dij Enkletser

  Arie B.
  Chinezen zeggen dan Ali B.

 61. Fikkie

  Helemaal eens met Titus Brandsma.

 62. snoezigkleinhertje

  Dat die Huybrechts (piepkuiken) in het kamp van die smiecht van een Boomsma zit zal niemand verbazen.

 63. xandertje

  Fidan is geen presentatrice (kan ze niet is nu wel bewezen) maar Fidan is een tafelgast.

 64. Bart

  Typisch NPO televisie in Nederland, afkappen terwijl het gesprek nog vol op bezig is. Ja het Journaal komt er aan. Doen we altijd zo! Dan doe je dat Journaal 10 minuten later. Maakt helemaal niets uit.

  Eindelijk een iemand die zegt waar het op staat. Fidan heeft hier natuurlijk helemaal gelijk.

  Dom van Wilfred om zijn draai vol te blijven houden!
  Dit doet de ruzie tussen de heren niet veel goeds.
  Genee had natuurlijk pal achter Johan moeten blijven staan. Naast dat hij rekening moest houden met de 2 eenmalige tafelgasten. Dat had prima gekund.

 65. Willie

  Fikkie
  ma 29 jun 2020 om 9:23

  Jij hebt het nu over rancune niet over evt racisme.
  Toch wel knap dat je Trump er bij haalt dat maak je reactie niet sterker
  Nog even en het is allemaal de schuld van Trump.
  Trump is jou niet goed gezind begrijp ik.
  Kort gezegd,je dwaalt af.

 66. Bart

  @Michiel Je moet eens ophouden met doen alsof jouw mening die van het merendeel van Nederland is. Dat is namelijk niet zo en dat weet je donders goed!

 67. Harry

  Fidan had niks

  meer te verliezen. De pers heeft haar wekenlang verketterd.
  Een talkshow is geen nieuwsuitzending noch een actuali-
  teitenrubriek. Fidan heeft het doorgaans behoorlijk zaad-
  dodende genre nieuw elan gegeven. Nadat ze op punten
  haar gevecht met de media leek te verliezen, heeft ze nu
  met een snoeiharde uppercut de partij glansrijk gewonnen.
  Hulde! Graag meer van deze talkshows! Véél meer!-)

 68. Willie

  Ik krijg de indruk dat Fikkie een beetje verward is en een niet al te hoog IQ heeft, maar hij weet vast niet wat dat betekent. Wat een zielepoot. Hij vindt het vast heerlijk om zo’n domme tokkie te zijn.

 69. Willie

  Titus Brandsma
  ma 29 jun 2020 om 9:20
  Wat een discussie en wat laat iedereen (inclusief de meeste ‘reaguurders’) zich kennen. En wat mij enorm verbaast: is het tegenwoordig normaal dat je een ander bij de minste of geringste afwijkende mening of discutabele opstelling maar Racist noemt?

  Ik heb je vergissing even gecorrigeerd.

 70. man pan

  Alle Johan Derksen gekkies vinden Fidan zo geweldig, maar als een neutrale toeschouwer die niet tot een van de kampen vind ik haar maar een erg matige interviewer.
  Gesprek tussen Jeroen Pauw en Wilfrid Genee was interessant, dan onderbreek Fidan het gesprek met een vraag waarin ze haar mening geeft (dat mag), Genee reageert het, ze vraagt niet door, Pauw neemt het gesprek weer over.

 71. kritisch avro-lid

  Wilfred heeft verre van handig opgetreden. Dat ziet hij zelf ook in. Maar om nu als een pitbull met zijn allen op Wilfred te duiken is eigenlijk ook heel makkelijk scoren. Uiteindelijk heeft ook moeten laveren tussen kritiek vanuit de maatschappij, stijfkoppige collega’s en uiteraard de commerciele belangen (uiteindelijk gaat het ook om de centen).
  Het leek gisteravond wel een halve inquisitie bij OP1 waarbij Fidan een “Tim den Besten”-momentje kreeg door opeens ongecontroleerd primair te reageren. Dat een gast dat doet is prima, maar een presenator zou zich toch wat meer moeten inhouden

 72. darius

  Jeroen Pauw is de “leermeester”cq vriend van Genee. Genee dacht waarschijnlijk dat hij zich in dit programma kon witwassen. Zeer sterk dat Jeroen Pauw dit dus overliet aan Fidan. Let op de laatste woorden van Genee: ik zit met verbazing te kijken.
  Hij had hier niet op gerekend.

 73. William Raaf

  Wilfred heb je aan Dries gevraagd wanneer ik mijn herstelbetalingen terug kan verwachten. De voorouders van Dries hebben namelijk mijn voorouders ontvoert en in slavernij gedwongen.

  Lieve deugende Wilfred
  Lees bv. eens een boekje over (let’s say) Baltimore, Ireland. Waar Algerijnen een compleet dorp ontvoerde. Bootje landen, iedereen ontvoeren, verkrachten en daarna als slaaf verkopen.

  Of wat dacht je van Qatar. Honderden lijken. Slaven. (in de middeleeuwen zouden ze dat horige genoemd hebben. White privilige and all that).
  Ga je neit over babbelen hè want het zou de ‘feeeeeelings’ van het NL’s deug-elftal kunnen kwetsen.
  En dus gaan ze op de knekelvelden van honderden dode mensen voetballen en jij gaat dapper je muil houden. Omdat je deugt. Omdat het zo hoort. Je bent tenslotte ‘journalist’ . Net als het NLs elftal. Die deugt ook. En Ruudje G. die je aanhaalde bij Op1. Ruudje Gullit. Werkende voor totalitaire regimes die tienduizenden mensen afslachtten. mensen werden kapot gefolterd in kelders terwijl Ruudje miljoenen binnenharkte. Ook hij deugt en is ‘ernstig gekwetst in zijn feelings’. Jij belde hem zelfs Hij was erg gekwetst zo liet je ons weten..
  Maar bovenal nooit niks vragen, net doen of je niks weet en bovenal blijven deugen jongen. Blijf deugen. net als Ruudje, het NLs elftal of wat dat betreft Pol Pot. Blijven deugen. Oogjes strak sluiten, was in de oren douwen en maar deugen. Deugen, deugen, deugen.
  (en natuuurlijk zo nu en dan een mes in iemand’s rug ponjaarden)

  Al aan (gekwetste) Ruud gevraagd hoeveel centjes hij heeft vergaard terwijl de dode kinderen zich opstapelde in folter kelders pak’m beet 100-200 meter van hem af?
  Tuurlijk niet Wilfred
  Want jij deugt.
  Net als ‘feelings’ Ruud en Arie.

 74. Annoniemus

  Fidan Ekiz onmiddellijk toevoegen aan het Op1 gezelschap en een Linkse rakker er uit donderstralen (leeghoofd Eric Dijkstra )!!!!

 75. Jannes van Loon

  Eindelijk een goed interview gisteren Fidan heeft het top gedaan zij zou een aanwinst kunnen zijn voor Talpa Genee zakt steeds dieper weg wat is zijn toekomst voor radio en tv.

 76. hemeltje

  fidan elke avond op1

 77. De Heer

  Wat was nou de vraag van die man naast Genee?

  En die viroloog had hele rare trekjes in zijn gezicht.

 78. lvs2015

  Volgend jaar zijn tweede Kamerverkiezingen en ik zeg dat in het licht van Akwasi en de zoveelste racistische haat van hem , BLM en al die linkse BNer facisten / NSBers in dit land inclusief Memphis “racist” DePayamafoefoe , de PvdA , Groenlinks , D66 etc gigantisch zullen verliezen ter faveure van de VVD & FvD en evt PVV . Gewoon zoals toen Fortuyn ook werd gedemoniseerd door de linkse deugers toen .

 79. Tim H

  Ze heeft gelijk, Arie is een gevaarlijke onderkruiper.

 80. Bears’den

  Ik ben niet voor of tegen Wilfred want ik snap Wilfred zeker.. De wereld en Nederland veranderd maar wil niet zeggen dat we mee moeten veranderen..
  Want wij/Nederland zijn niet racistisch, ook al bestaat er ook racisme in Nederlands.. Dat heb je in elke land en ik denk in Nederland misschien wel het minst!

  Maar punt is wel dat VI zo groot geworden is door de manier waarop er gesproken werd, een bepaalde toon..
  En als Wilfred nu zegt dat hij die toon eigenlijk niet meer vind kunnen op bepaalde momenten, dan is er maar 1 conclusie mogelijk en dat is, helaas, afscheid nemen van Wilfred.. Want de ‘formule’ van VI kan en mag je niet veranderen als het op die manier zo groot is geworden, en als Wilfred er blijkbaar niet meer achterstaat houd het gewoon op voor hem..

  Helaas want Wilfred is, net zo goed als Gijp en Derksen, VI.. VI zou verder kunnen zonder Wilfred maar eigenlijk horen deze 3 mannen bij elkaar!!

 81. Klaas Flink

  Fidan is een prima timmerman, sloeg de spijker op z’n kop. Als je een programma maakt waarin je voortdurend bezig bent om je beide collega’s uitspraken te ontlokken waarvan je weet dat het alle kanten op kan dan heb je de dure plicht om alle consequenties te aanvaarden, dus ook als het fout valt. En dat is de fout van Genee.

  Heeft niets te maken met standpunten over racisme, of je nu wel of niet deugt. Johan Derksen was de eerste die bijvoorbeeld toewijzing aan Quatar ter discussie stelde. Al die flinke gekleurde voetballers die nu niet willen verschijnen? Johan Derksen was degene die vertelde dat zij bij de eerste tekenen van racistische uitlatingen van het veld zouden moeten lopen. Iemand gehoord toen?

  Boter op het hoofd allemaal!!
  Genee had de dure plicht om achter Johan te staan, anders had hij die foto niet moeten laten zien, want daar begint het mee.

 82. Talitha Muusse for president

  Fidan elke avond van 19 tot 20 uur

 83. Yvonne

  Inkt, oorbel, haarimplantaat, Arie de narcist doet zo zijn best en nu heeft heel Nederland een hekel aan die kerel. Uitgekotst overal. Zal die in Boulevard weet stotterend reageren met een vooraf bedacht tekstje.

  Arie reageert op instagram op de simpele mensen met simpele teksten zodat Arie goed eruit komt. De mensen met sterke argumenten bant hij. Probeer het maar eens.

 84. Thomas

  Hartelijk dank Fidan Ekiz! Eindelijk iemand met lef! En nu wil ik ook zien wat het NL elftal gaat doen m.b.t. WK in Qatar. Want lekker VI boycotten, ok. Maar dan nu ook B zeggen en dus niet gaan. Fidan heeft gelijk, het debat is er niet. NPO1, laat s.v.p. OP1 in deze vorm voortbestaan. Dit is een verademing op de NL televisie. Het boycotten van adverteerders is een aanval op vrijheid van meningsuiting. En toegeven aan een paar roeptoeters, die notabene oproepen tot geweld. In ieder geval hebben wij allemaal nog een keuze.. het boycotten van deze adverteerders.

 85. Indo Limbo

  Dus die farizeeër gaat nog wel winkelen bij een supermarkt die zijn programma boycot? De wereld op z’n kop.

 86. Guttegut

  Wel grappig dat Fidan Ekiz hier maandenlang werd afgezaagd door iedereen en nu ineens een topper is. Gisteren was ze inderdaad erg scherp en goed.

 87. William Raaf

  Churchill verzette zich tegen de iconoclasten.
  We stonden achter Winston.
  Ook Wilfred.
  Maar toen…
  Adolf tegen Wilfred; ‘de tijden veranderen amigo’
  Wilfred: “oké, Johan zit in de schuur van juffrouw Giebbels, Gijp in het achterhuis van leraar Woefdram en neem ook gelijk even mijn vrouw mee want ze is Iraanse maar niet gelovig; de verrekte islamofoob !!”

  En hij ziet het niet
  Dat is nog het pathetische.
  Hij is fout in de oorlog. Is de boeman in Orwell’s 1984. De Napoleon van Animal Farm. De boekenverbrander van Fahrenheit 451
  Maar ziet het oprecht niet en denkt ongetwijfeld dat ie deugt. Blind, doof en nu iedereen een knevel in de mond willen duwen. Want de vrijheid van meningsuiting. Daar heeft onze Wilfred en onze de massamoordenaars-vriendje ‘ben gekwetst door zwarte piet…..feelings’ Gullit een stevig broertje dood aan.

 88. arie

  Heel goed gedaan van Fidan !
  Niet alleen helder aangegeven dat het fout is wat “de zeikertjes” Genee en die afschuwelijke nare Boonsma deden. Fidan gaf eindelijk (!!!!) eens aan waarvoor de publieke omroep bedoeld is.
  n.l. gewoon eens onpartijdige vragen stellen en zelf een keiharde conclusie eraan toevoegen. Die Boonsma mag nooit meer op T.V. van mij.
  Potje Rijxman zal wel ingrijpen, want die houdt alleen van links geleuter.
  Hopelijk kiezen we eens goed in 2021 en kiezen we voor politici die de NPO eens grondig reorganiseren en wat mij betreft opheffen. Kost de gemeenschap 1 miljard euro per jaar en geldt alleen als een promotie zender voor radicale socialisten, communisten en maoïsten. Die moet je anno 2021 liquideren.

 89. Piet

  Genee had ook even over die grap van Ali B en dan denk je toch weer een ander erbij betrekken, Al had hij wel gelijk waarom daar geen.ophef over
  Genee had ook die kans moeten nemen toen hij zei dat het Nederlands elftal ook VI boycot, dan had Genee dat over Qatar moeten zeggen
  Maar als zij die foto van die zwarte piet niet hadden laten zien, dan had Johan Derksen geen opmerking kunnen maken
  Dus ze hebben dit allemaal zelf veroorzaakt

 90. Youri Albon

  O wat fijn wat Fidan zei. Ze had zo’n gelijk, echt geweldig gedaan Fidan.
  En dan de reacties van mensen dat zij een minderheid van het Nederlandse volk vertegenwoordigd. Laat me niet lachen, een meerderheid bedoel je!!!
  Ze verdedigde Johan Derksen en dat deed ze geweldig. Johan is geen racist en ik vind het verschrikkelijk dat hij nu in deze hoek wordt geplaatst. Genee heeft afgedaan, wellicht had hij met dit interview iets kunnen redden, maar dat is finaal mislukt.

  De ergste die hier rondloopt is wel Arie “nsb’er ” B.
  Wat een hufter is dat zeg, met zijn goedbedoelde oproep. Wat mankeert die man en waarom luisteren we naar hem? Vond het altijd al een mislukkeling.

  De beste waren Pauw en Fidan, die de mening van de Nederlander vertegenwoordigen. Ik laat me niet wegzetten door de donkere bevolking die momenteel echt zeuren om alles, ongelooflijk.

 91. Babel

  @Titus Brandsma
  ma 29 jun 2020 om 9:20

  NSBers probeerden het vrije woord af te schaffen. Dat probeerde Arie ook. Vandaar die vergelijking. ls je iemand de mond wil snoeren krijg je wat je toekomt.

 92. Koen

  @ Willie (ma 29 jun 2020 om 9:36)

  Ik snap niet dat je dit kan opschrijven. Waarom moet dat nu zo?

 93. Paul

  @Michiel….
  Heel Nederland vindt dat Derksen ongelijk heeft….? Hé Michiel wil je mij daar niet bij betrekken….? Spreek voor jezelf, spreek niet voor heel Nederland en spreek nooit voor mij…

 94. JasperV

  Goed gedaan Fidan, tenminste iemand met lef, het was heel verhelderend. En die Gommers kan zich beter met IC problemen bezighouden, hij bevond zich op glad ijs met zijn domme opmerking. En Genee, die snapt er nog steeds niets van, die zakt steeds verder in de stront.

 95. Echt links

  Genee snapt het nog steeds niet, Fidan heeft helemaal gelijk en professor Gommers is oerdom. Die snapt niet als bij een grap, woord of opmerking de intentie er niet meer toe doet, dit de dood is voor elk gesprek. Gommers, ga met pensioen, want in je echte werk ben je ook een nitwit.

 96. William Raaf

  Ik denk dat ruwweg 95% achter Johan staat.
  Maar geloof mij maar. Die 5% gaat winnen zoals ze al decennialang winnen.Want zij hebben de macht, het geld, het onderwijs en de media. In hun ogen was Martin Luther King jr. een racist en zou geheel Nederland (logischerwijs buiten A’dam, de enige stad die geprofiteerd heeft van de slavernij en jonge kinderen ‘uit de verachtelijke Provincie’ in hun verrotte schepen dwong te werken) plat gewalst moeten worden.

  Ik zou de farizeeër Wilfred willen aanraden een keer George Orwell te lezen. Misschien dat hij de woede dan wel ‘snapt’.

  Weet trouwens iemand wanneer ik de herstelbetalingen van slavendrijver-offspring
  Dries kan verwachten. Mijn familie is in slavernij gevoerd door Dries. gaarne centjes en wel subiet !

 97. Britt Scholte Lover

  Hoe meer reacties hoe beter, toe maar mensen, zoveel mogelijk reacties des te meer verdient MC hieraan

 98. Het Vrije Woord

  Dirk. Als die award ’Beste tv-interview van 2020’ zou heten: jááá!! Hij is echter genoemd náár en wordt uitgereikt dóór de fanatiek línkse Sonja B….

 99. Ron

  Het was een waardeloos gesprek. Het ging meer over die (slechte) zwarte pieten ‘grap’ dan over Genee. Al had Fidan wel gelijk over die ‘NSB’er Arie natuurlijk, dat was wel een stukje mooie in your face TV.
  Ik vond Genee er slecht uit zien, uitgeput en ouder dan ooit. En hij bleef maar weer herhalen dat hij samen met Rene naar Grolloo is gereden om het e.a.a. te bespreken voor die maandagavond maar wat ik begrijp van Johan en Rene dat hij daar helemaal niet geweest is! Dat loopt uit zijn nek te lullen.
  Wel een vreemd einde overigens. Wilfred wilde nog wat zeggen aan het eind maar werd weggedraaid door de regie.

 100. Het Vrije Woord

  Nana Mouskouri: Het is al jaren zo dat “geprivilegeerde witten”, beginnend met goedverdienende academici, de wereld vertellen hoe geprivilegeerd “witten” wel niet zijn. Geschreven vanuit een perspectief dat aanneemt dat iedereen met een blanke huid het net zo goed heeft als zijzelf. En het is nooit reden om hun riante salaris op te geven of niet-geprivilegeerden te helpen.

  Dat soort gratuite wit-flaggelatie is niet “wel een punt hebben”, het is politiek correct, heel dom, en oneerlijk bovendien. Naar iedereen die het niet zo goed heeft als zij, ongeacht huidskleur.

  Ard: Mischien omdat jij werkt tussen politiek correcte deugneuzen en Derksen betaald wordt om voetbalpraat compleet met botte opmerkingen en flauwe grappen op TV te brengen?

  Nana Mouskouri: Och hou op, kinderen zeggen wel meer dingen. Er zijn nog steeds plaatsen waar je omwille van een “foute” opmerking of een “foute” houding gelynchd wordt of van een gebouw afgegooid, en zelfs waar je huidskleur bepaalt wat je wel en niet mag zeggen. Hoe zit dat hier, denk je?

  Zomaar: Ik verbaas me er ook over hoeveel mensen hier in Nederland meelopen met de overgewaaide gekte die bovendien compleet niet past bij de situatie hier. Als we het ergens over moeten hebben is dat vrijheid van meningsuiting al een tijdje dood is, gezien Pim en Theo. Hoeveel Akwasis en Afryies zijn hier vermoord de laatste vijftig jaar? (Nee, dit is geen hint, hee. Moet ik dat er echt bijzeggen?) Waarom importeren we ellende, waarom laten we onszelf aanpraten hoe slecht we wel niet zijn? Waarom vereren we ieder zelfverklaard slachtoffer en kunnen we dus nooit meer een serieus gesprek voeren? Of zelfs maar een flauwe grap maken.

  Als Aanstichter Arie (in dit geval) nu gewoon weerwoord gegeven had in plaats van zich van de “deplatform”-truuk te bedienen, was er geen probleem geweest. Nu zien we hoe ontzettend rot de zieligheidscultus eigenlijk is.

  En hoe makkelijk allerlei sponsors zich voor (niet betalende!) activistische karretjes laten spannen. Dat is ook zo’n ding waarvan we ons moeten afvragen of we dat wel moeten willen. Of commercieel sponsorgeld het publieke debat moet leiden.

 101. Leo knots

  Ben het helemaal met haar eens. Erg vuile achterbakse streek van die Boomsma. Gaat hij nog wel spijd van krijgen. Op tv NSBer genoemd worden niet echt prettig. Komende tijd lekker Boomsma door de mangel halen. Zijn sportscholen lijken zo goed als falliet te zijn. Denk dat hij dit wilde verbloemen en daarom het heilige boontje gaan uithangen, mislukt boontje komt om zijn loontje

 102. Echt links

  Gommers kan niet nadenken en kan niet rekenen.
  Begin april dacht hij dat eind mei de behoefte aan IC-bedden het hoogst zou zijn en dus het dagelijks aantal doden een of twee weken het hoogst zou zijn. Dit zou betekenen dat er minstens 25.000 doden zouden vallen tot eind augustus, begin september.
  Begin april was duidelijk dat het aantal IC-opnames stabiliseerde in Brabant en het aan gewone opnames verminderde. Met de minder hard stijgende opnames in de rest van Nederland door de lockdown en omdat steeds meer mensen de IC zouden gaan verlaten, kon je eenvoudig berekenen dat de top IC-opnames rond half april zou liggen.
  De top lag achteraf zelfs rond 11 april, vermoedelijk ook omdat men niet iedereen meer heeft opgenomen. Het aantal lag rond 1400 en Gommers had toen intussen voor honderden miljoenen 2400 IC-bedden geregeld, terwijl in België altijd 1000 bedden leeg stonden en de top ook in begin april was bereikt. Die vent moet meteen ontslagen worden.

 103. rolah

  Fidan .Wat vind ik je stoer .Hoe kan dit dat er nu eindelijk iemand is die echt iets durft te zeggen .Ik was net zo verbaasd als Gnee . Maar dan om een hele andere reden ..

 104. Bert

  Bizarre ontwikkelingen in talkshowland, een vifan ben ik niet, en wie er nou gelijk heeft, tja
  Ze duiken allemaal weg en laten zich voorlopig niet meer zien of horen behalve Genee, je kan van ‘m vinden wat je wil maar laf is ie niet

 105. chris?

  Fidan was op dreef, maar om al haar pijlen op Genee te schieten ging te ver. De 3 Derksen c.s. zijn schuldig aan hun programma, waar afzeiken kennelijk het doel is.
  Waarom mag Genee in dit geval gen andere mening hebben dan Derksen en Gijp.

 106. Arie

  Inderdaad, we moeten oppassen om te denken dat in talkshows “Heel Nederland of iedereen hetzelfde denkt”. Dat is gewoon niet zo.

  Velen stonden waren met stomheid verslagen toen eindelijk een talkshowpresentator eens doorvroeg met kritsische vragen en geen veel-woorden-zonder-inhoud-accepteerde.
  Al is dit waarschijnlijk een eenmalige oprisping, morgen als er weer een minister, hotemetoot of bobo zit wordt er gewoon weer niet doorgevraagd.

 107. Marco

  Fidan zal wel ontslagen worden door de NPO. Een top interviewster. Veel NPOers kunnen van haar leren.

 108. Sylvia

  Adequate en intelligente benadering van Fidan. Complimenten voor haar authentieke en realistische zienswijze! Weg met de opgelegde massahysterie.

 109. Bea

  Wilfred Genee is een matennaaier en Arie Boomsma een NSB’er.

 110. Jaap

  Gommers heeft programma niet gezien maar heeft wel een uitgesproken mening. Hoop dat hij diagnose over patiënt pas maakt na onderzoek en gesprek.
  Michiel kom uit je bubbel zou mij niet verbazen als 80 tot 85 % van Nedrland het “grapje” van Derksen al of niet smaakloos wel vindt kunnen. Áls 99%van journalisten Derksen een racist noemen wil dat niet zeggen dat overgroot deel van bevolking dat ook vindt. Gelukkig heeft burgernog wel eigen denkvermogen.

 111. Jaap

  NSB is geen goede benaming. Fidan citeerde hier Joep. Ik vind Stasiagent een betere benaming.
  Geeft een beter beeld van BLM en de kritiekloze meelopers.

 112. Jaap

  Chris Afzeiken van Wilders Baudet en Trump is in jouw ogen geen Afzeiken.

 113. anne

  fidan respect.Je zei een paar hele goeie dingen. Genee je hebt een tribunaal voor Johan georganiseerd.Het nsb gedrag van Ari Boomsma .Als men dit ‘helemaal los gaan’ noemt kun je nagaan hoe we vastzitten.Je vraag: moet je meegaan met de nieuwe hype ,zoals nu BLM? Ik vond dat goed en terecht.Nee dus,ik ben het met je eens.Je bent een moedige vrouw ook als het linke soep lijkt.ik wens je veel steun.je verdient het volgens mij.
  .

 114. Cor Netto

  Er zijn van die gedachtes die je niet als beeld op je netvlies wil hebben. Dat je ouders seks hebben bijvoorbeeld. Of Diederik Gommers die in een hottub naar de sterren kijkt.

 115. Roetveegpiet is racistisch

  En nog steeds wordt niet de vraag gesteld: Was het niet juist heel discriminerend voor de slimme Zwarte Pieten dat ze met nitwit Akwasi werden vergeleken.

 116. wouter

  moet zeggen dat ik Fidan in eerdere uitzendingen in het niet vond vallen bij pauw en ze krampachtig probeerde zijn niveau te halen. Maar gisteren was het zn ijzersterk interview duo en fileerde ze genee volledig

 117. SL

  Mocht Gommers een auto-ongeluk krijgen waarbij iemand om het leven komt mogen we hem dus levenslang opsluiten voor moord. Want de “intentie” doet er toch niet toe, Diederik? Hoe kan iemand in zo’n functie zo ontzettend achterlijk blijken te zijn..?!?!

 118. Het Vrije Woord

  Ach jee, Michiel toch! Zoals altijd verdraai jij sans gêne de jou zo ónwelgevallige waarheid… Heel wéldenkend, níet hypocriet policor cq ‘woke’ Nederland vindt nl. dat Derksen gelíjk heeft: slechts de kleine maar hárdst schreeuwende, foúte alt left mínderheid vindt dat natuurlijk niet… Sneu voor je, maar om het op z’n Yanks te zeggen: it ís what it is, deal with it! Al begrijp ik dat de druiven weer zúúr zijn, hahaha

 119. Ik ben de man van de NSВ van je hieper de iep hoеree!

  Hm, dus Wilfred winkelt nog wel bij de supermarkt die hem boycot.

 120. Boertje

  Ik lees reacties als ” heel vreemd dat heel Nederland eerst tegen Johan is, maar nu na het interview van Fidan de kant van de minderheid kiest” of iets van deze strekking.
  Dan heeft u het niet goed begrepen. Heel politiek correct grachtengordel gutmensch was tegen Johan. De rest van Nederland dacht waar gaat dit over? Wat is hier racist aan, en wat doet die Genee nu?!?

  Heel heerlijk gezegd had ik wel medelijden met Wilfred,maar hij heeft het zelf gedaan. Historische televisie super interview.,

 121. X

  En nog steeds het antwoord: Akwasi is de aanstichter. Walgelijk figuur.

 122. gtstfites

  Dat hele BLM en KOZP is NSB.

 123. robert

  Verwarrend gesprek. Ben er niet veel wijzer van geworden. Behalve dan dat Genee blijkbaar alle zaken regelt voor zijn twee kompanen en dat het meeste voelde. Verklaart ook waarom hij van inzicht veranderde door zoals hij zelf vertelde; 1 miljoen Euro aan een nieuwe spondsordeal zag verdampen.

 124. Bob

  Genee lult om het feit heen dat hij zijn teammaat Johan aan een kruisverhoor heeft onderworpen.. Genee heeft met een bewust gekozen voorzet een uitspraak van Johan ontlokt door die hij zelf afkeurt. Dat zijn matenaai streken. Genee doet nu net alsof hij in actie moest komen omdat er zoveel commotie was, maar inplaats daarvan moet hij gewoon z’n mening durven geven.
  Het sneaky van de Op1 uitzending is Jeroen Pauw stelt dat Zwarte Piet niet meer kan. Dat is bullshit. Velen vinden het geen probleem, een kleine club vind dat het niet meer kan.. Trap niet in deze framing!

 125. Teuntje

  Fidan is een Topper en Pauw is fantastisch daar kunnen die zeer slechte Giovanca en Sofie nog wat van leren

 126. obo

  Genee heeft met een bewust gekozen voorzet een uitspraak van Johan ontlokt door die hij zelf afkeurt. Dat zijn matenaai streken….

  Pardon…

  Derksen is niet de marionet van Genee…..Derksen is nog gewoon verantwoordelijk voor zijn eigen uitspraken. Het feit dat Derksen zelf niet inziet dat deze uitspraak in deze tijd onhandig is (eigenlijk gewoon niet meer kan…maar ik zal coulant zijn voor de oude man) en zelf niet zegt dat de grap wat ongepast was. Dat maakt dat iedereen er zo over valt en dat heeft de situatie doen escaleren.
  Derksen weet heel goed dat er soms grappen niet meer kunnen, zie eerdere situatie:

  Johan Derksen zegt medelijden te hebben met Marco van Basten, die sinds zaterdagavond onderwerp van gesprek is nadat hij Sieg Heil zei in een live-uitzending van FOX Sports.
  “Ik heb medelijden met hem”, zegt Derksen maandagavond bij Veronica Inside. “Als ze bij ons die microfoons open hebben staan als wij onderling grappen maken, dan had ik nu middenin een taakstraf gezeten. Er zijn onderwerpen waar je geen grappen over maakt en dat is juist dit onderwerp geweest. Maar ik heb medelijden met hem, want wij zijn voor een dag nieuws in Nederland als we zoiets doen, hij wereldwijd.”

  Maar nu bewust vasthouden aan zijn eigen gelijk……

 127. Piet Pannelap

  Ze komt eindelijk uit dr schulp.
  Arie B. gedraagt zich als een facist, NSB’er, narcist, en een racist. Kan iemand SVP die dampende drol doorspoelen!?

 128. Ronuutziel

  Wat zegt die ic opperhoofd nou, Johan is al op leeftijd verdorie zeg dat is discriminatie, als we dan toch even lekker bezig zijn, en iemand NSB er noemen dat vind ik ook nog al wat brengt slechte herinneringen boven uit een tijd 75 jaar terug. Dit moeten wij al helemaal niet gaan doen.

 129. Lariekoek

  Is Fidan tegenwoordig de norm? Zij vond het grappig wat Johan zei, maar ik niet! En velen met mij. Hoe weet Fidan dat Derksen niet racistisch is? En waarom vond Derksen die man verkleed als zwarte Piet een held? Waarom vindt Fidan dat het opgelegde onvrijheid is. Iedereen die zijn mening ventileert (voor of tegen) over de vermeende ‘grap’ van Derksen mag dat in alle vrijheid doen. Misschien kunnen ze bij VI een laatste uitzending doen en de volgende personen uitnodigen om te vertellen wat zij ervan vinden: Hans van Breukelen, Wendy van Dijk, Arnold Bruggink, Louis van Gaal, Dirk Kuyt, Pierre van Hooijdonk, en Mark Marie Huijbrechts.

 130. gerdien

  Fidan Ekiz: niet alleen een een hele slechte talkshowhost, ook nog eens het historisch besef van een glimworm. Je kan van alles van Genee vinden maar een vergelijking met de NSB slaat helemaal nergens op. Als je zo graag WOII erbij wil halen is dat eerder van toepassing op Derksen met zijn foute grapjes (zoek maar op NSB cabaret).

 131. gerdien

  Genee moet zijn Boomsma

 132. Het Vrije Woord

  Dirk. Als deze award ‘Beste TV-interview van 2020 zou heten, já!! Hij draagt echter náám van degene die hem in het leven heeft geroepen en tevens bepáált wie hem krijgt: de op haar oude dag nog fanatiek linkse mevrouw Barend….

 133. IkbenBlankblijfookBlankGodzeidank.

  Elke linkse deuger praat de Zwarte naar de mond.
  Om zichzelf een schouder klop te geven zo van kijk eens hoe ik deug
  Zwarte zijn de grootse Racisten.
  En maar droevig huilen dat zij het slachtoffer zijn.
  Laar je niet discrimineren omdat jij blank bent.
  Word wakker.

 134. Het Vrije Woord

  Gerdien. Mmmm, je ‘vergeet’ maar even dat de linkse goegemeente grossiért in ‘Godwins’, i.e. íedere online-discussie dóódslaan door WO2 erbij te slepen: Hitler, fascisme, nazi’s dan wel nsb’ers…. Gevalletje ‘De pot verwijt de ketel dat ie zwart ziet’ dus….

 135. Boudewijn

  Opportunisten. Fidan is hier week na week afgezeken.

 136. Het Vrije Woord

  Lariekoek. Ehhh…is een járenlange ophitser, jenner, zuiger, voerende, anderen woorden in de mond leggende én gretig uitlokkende hypocriet, die plotsklaps reuze ‘woke’ beweert te zijn (de van de US nágeaapte hype ‘du moment’) en zijn teamgenoten slúw in de val van een door hem in het geníep opgezet ‘tribunaal’ lokt, de nórm van de nieuwste golf zélfbenoemde ‘deugers’…?! Mag ik voor zó een schaamteloos pervérse ‘norm’ bedanken svp!!

 137. ano@niem.nl

  Fidan Ekiz, uitgerekend zij kwam met een tegengeluid. Terwijl de NPO tafel weer eens grotendeels links gevuld was met Pauw voorop.
  Diederik Gommers, die zicht echt bij de IC’s moet houden vond dat je geen zwarte pietengrap mag maken. En dan Pauw die de andere tafelgast die een weerwoord wou geven gewoon het woord niet laat. Ekiz trok haar mond open en zei wat heel Nederland dacht. Chapeau!

 138. Het Vrije Woord

  Boudewijn. Zeker en veelal níet onterecht, helaas…… Maar gisteren was ze tot mijn gróte vreugde eindelijk zoals ik haar van andere programma’s ken: in één woord ge-wel-dig!! Her finest hour in OP1 so far, het was geniéten!

 139. Het Vrije Woord

  Lariekoek Hoe weet Arie Boomsma opeens dat Derksen niét rascistisch is?! Door toch maar eens goéd naar de man te luisteren!! Naar aanleiding dáárvan heeft hij zijn eerdere mening herzien én geuit!! Siert hem! Zou jij ook eens moeten proberen, écht naar anderen luisteren… Het kan je van je vastgeroeste vóóroordelen kunnen verlossen!! Al heb ik de indruk dat jij daar helemaal niet van verlost wíl worden: jij wentelt je liever in háát, vrees ik….

 140. Bart

  @Lariekoek Misschien moet je eerst even de 2 betreffende VI uitzendingen en OP1 van gisteren kijken voordat zomaar van alles gaat roepen.

 141. Geneedeugd

  Fidan viel flink door de mand. Kwam wederom niet goed uit haar woorden en als ze wat zei kon je het niet verstaan. Snap best dat Wierd Duk haar aan de kant gezet heeft.

 142. gerdien

  @ het vrije woord: even googlen op wat Godwin nou bedoelde kan geen kwaad voordat je hem weer ten onrechte gebruikt. Ekiz kwam met een NSB-vergelijking aanzetten die echt nergens op sloeg. Er is echter wel een link in deze affaire met het soort humor waar NSB’ers dol op waren: grapjes over minderheden dan vooral hun uiterlijk.

 143. Koos

  Voorop gesteld dat ik Fidan een kanjer vind. Prachtige dappere vrouw die tegen alle stroming in haar ongezouten mening geeft. Zo moet dat toch? Links deugend Nederland. Een vrouw met een allochtone achtergrond die alle Arie’s en Marc Marieke een kopstoot geeft. Maar veel belangrijker vindt ik het volgende. Wij, iedereen dus, leven, wonen en werken in Nederland. Een klein democratisch landje in Europa. Wij, inwoners van dit land hebben de vrijheid om onze mening vrij te ventileren. Niemand heeft het recht deze vrijheid af te nemen. De linkse deugers hebben niet in de gaten dat ze een graf aan het graven zijn voor onze democratie. Voor deze vrijheid heeft mijn opa in 1942 zijn leven gegeven. Daarom blijf ik pal staan voor onze democratie en zal een ieder verdoemen die diezelfde vrijheid probeert te beknotten. Nederland hoezee….

 144. Thomas

  Zoals eerder al geschreven, chapeau Fidan! Het ‘gedeug’ van hier Arie Boomsma is echt een gruwel. De column van Youp van ’t Hek was ook goed! Ik voel een eindejaars conference aankomen waarin Youp de deugers eens flink op de hak neemt. Daar heb je weer zo’n Bavarialul! Ja Youp heeft ervaring met bier!
  Maar een uitzending eerder ook plaspop Tim den Besten huilie huilie doen. Gelukkig heeft Mona Keijzer meer waardigheid en hield zij het goed bij het onderwerp. Maar verder niet teveel commentaar want dan gaat Tim weer trillen. Walgelijk gewoon.

 145. Mc

  Fidan, respect voor je!!! Een vrouw, geen witte vrouw en ook nog eens een zeer goede mening delen die vele van ons niet meer durven te delen. Zo een dame zou ons land moeten vertegenwoordigen! Dus Rutte, ruil je stoel maar in…

 146. Edjo

  Fidan I love you.

 147. Ajoly

  Fidan probeerde nu wat los te komen zat al die jaren onder de muck bij die man van haar. Haar man ook een racist een Nsber en dat zat al die jaren hoog bij haar en nu kon ze ontploffen. Kon zij al die jaren niet in haar huwelijk. Eigenlijk is ze een zielig mens

 148. Denk

  Fidan durft tenminste haar mening te geven, hartstikke goed!

 149. Simon Dekker

  @Michiel: kom uit je bubbel joh en praat geen onwaarheden. “Iedereen is tegen Johan”. Koekoek!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.