Yvon Jaspers krijgt lintje, maar VI vindt het bullsh*t: ‘Niet terecht!’

Yvon Jaspers heeft een lintje gekregen omdat ze boeren en burgers verbindt als presentatrice van Boer Zoekt Vrouw, maar is dat niet een beetje overdreven? Bij VI vinden ze van wel…

René van der Gijp, Yvon Jaspers en Valentijn Driessen © SBS, Instagram

Je hoeft tegenwoordig niet veel uit te halen om een koninklijke onderscheiding te krijgen. Dat Yvon Jaspers de presentatrice is van Boer Zoekt Vrouw is al genoeg; zij is nu ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Waarom? “Met haar programma’s geeft zij een inkijkje in de cultuur van de boeren en verbindt zij boeren en burgers”, luidt het juryrapport.

Yvon afgefakkeld

De mannen van Vandaag Inside maken gehakt van haar onderscheiding. “Terecht, jongens, hier aan tafel?”, vraagt presentator Wilfred Genee in de uitzending van gisterenavond.

Valentijn Driessen gooit de knuppel in het hoenderhok. Hij is doodsaai als het over voetbal gaat, maar heerlijk vernietigend als het over showbizzonderwerpen gaat. “Ik heb even gegoogeld, maar volgens mij heeft zij ook wel dingen gedaan waarvan je denkt: nou, is dat nou wel zo verstandig? Dat ForFarmers ofzo. Daar was ze uithangbord”, sneert hij.

Valentijn vernietigend

De rel waar Valentijn op doelt ontstond in 2018 toen bekend werd dat Yvon al enkele jaren een betaalde samenwerking had met het veevoerbedrijf ForFarmers. De kwestie riep vragen op over mogelijke belangenverstrengeling, omdat ze in haar programma’s boeren en het plattelandsleven promoot, wat mogelijk ook ten goede kon komen aan ForFarmers.

Er waren zorgen dat haar werk voor ForFarmers niet duidelijk gescheiden was van haar rol bij de KRO-NCRV. “Ja, dat was een veevoederbedrijf en dat kwam in die uitzendingen terug, er zijn onderzoeken naar gedaan”, aldus Valentijn. “Dan denk ik: ja, dat had je wel even mee mogen nemen.”

Godsvermogen

Johan Derksen vindt de onderscheiding van Yvon ook overdreven. “Ja, maar Boer Zoekt Vrouw presenteren waar je een godsvermogen voor krijgt, dat is toch verder ook geen verdienste?”

Wilfred Genee: “Ze heeft de boeren op de kaart gezet, is dat het?”

Royaltykenner Rick Evers: “Ja, ik denk dat er mensen zijn die hem met veel werk hebben moeten verdienen, ja, zeker.”

Wilfred: “Oké, jij vindt hem ook niet echt terecht als ik het zo hoor…”

Instagram

Yvon viert het lintje op Aruba:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Yvon Jaspers heeft een lintje gekregen. Terecht?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen