Halina Reijn: ‘Youp is een fossiel, een verwarde opa’

Halina Reijn is helemaal over de zeik nu Youp van ’t Hek een kritische column heeft geschreven over een andere deug-BN’er, zoals de cabaretier het noemt, namelijk Arie Boomsma. Het is gewoon een verwarde opa. Dat laat de actrice weten op Twitter. Youp zet Arie in zijn column neer als NSB’er omdat hij adverteerders heeft lopen bellen na het zwartepietgrapje van Johan Derksen. Halina las het met walging. “Wow, wat een dinosaurus/fossiel-achtige toestanden.”

Halina vindt dat Youp zijn langste tijd heeft gehad. “Zo blij dat deze lieve, verwarde opa’s zichzelf en vooral hun blik op de actualiteit, langzaam volstrekt overbodig maken. Enorme opluchting.”

Als mensen erop wijzen dat Halina hiermee aan leeftijdsdiscriminatie doet, zegt ze: “Ja dat is waar!

Het heeft overigens nooit geboterd tussen Halina en Youp. Hij schreef in de lente van 2016 al dat hij haar ontzettend nep vindt, terwijl zij zijn columns al langer walgelijk vindt.

Cabaretier Erik van Muiswinkel springt in de bres voor Halina. Hij zegt: “Nee Halina: wij zijn rijk, wij deugen, wij zien spoken en wij verruwen het debat. Je moet begrijpen waar die geestig geformuleerde woede en die grapjes aan de rand van het ravijn vandaan komen.”

Lees ook: Youp van ’t Hek: ‘Jezus Christus wat deugt onze Arie’ (gisteren)

Foto: NPO

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen