Werktitel van De Vooravond was De Vooravond

Er is niet lang nagedacht over de naam van DWDD-opvolger De Vooravond. Het was ook al de werktitel van de show. Dat vertelt host Renze Klamer in Veronica Magazine. Voor nieuwe tv-projecten wordt er, vooruitlopend op het bedenken van een naam, altijd gewerkt met een werktitel. Zo was I Want You de werktitel van kijkcijferhit The Voice of Holland en heette de Paul de Leeuw-show Lekker Laat bijvoorbeeld Pauls Slaapmutsje. De Vooravond heeft gewoon zijn werktitel behouden.

Renze Klamer bekent: “Het was de werktitel en toen dachten we: eigenlijk klinkt het wel vrolijk. We willen dat je als kijker denkt: leuk, het begint weer!

De Vooravond heet De Vooravond, omdat het programma wordt uitgezonden in de vooravond. Voor Renze Klamer en zijn co-host Fidan Ekiz is dat vanwege hun gezinsleven geen makkelijk tijdstip.

Hoe doen ze dat? Renze: “Gelukkig heb ik co-ouderschap met mijn ex. Tijdens de uitzendperiode slapen de kinderen doordeweeks bij haar. Ik ga daar dan af en toe ontbijten en breng ze naar school of de opvang. Ook de weekends hebben we gelukkig samen.”

En Fidan: “Gisteren heb ik een whiteboard besteld. Daarop kan ik gaan bijhouden wat er in een week moet gebeuren en wie wanneer op Ferran past.

Vanavond is er weer een nieuwe Vooravond met daarin onder meer het opmerkelijke levensverhaal van 538-dj Igmar Felicia. Hij onthulde dit weekend in Het Parool dat hij alles behalve een normale jeugd heeft gehad.

Foto: NPO

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen