Arie trekt keutel in: ‘Stop niet met VI, Johan geen racist’

Arie Boomsma heeft met zijn actie om de financiering van Veronica Inside onderuit te halen flink wat opschudding veroorzaakt, maar trekt zijn keutel nu ineens weer in. Dat was dinsdagavond te zien in RTL Boulevard. Arie heeft naar de racismespecial van VI gekeken en staat het programma nu weer toe: hij vindt Johan Derksen toch geen racist. “Ik moet je heel eerlijk zeggen dat ik het pas vandaag allemaal gezien heb, want bij ons gaat om 21.00 uur alles uit met de baby hier in huis.

De sportschoolhouder nam rustig de tijd om VI terug te kijken en kwam tot andere gevoelens. “Het gesprek van Johan met Natacha, zette me aan het denken. Ik dacht toen ineens: ik geloof hem eigenlijk wel. Ik geloof niet dat Johan Derksen echt een racist is, zoals je racisten hebt in de extreemrechtse en fascistische hoek. Dat is Johan Derksen zelf niet.”

Johan Derksen is wel erg onhandig, oordeelt Arie. “Ik ben ervan overtuigd dat hij ongelukkige woorden kiest, ouderwets is en in een programma beweegt waar racisme wel degelijk de toon is en waar ze het nog steeds over ‘negers’ en ‘Marokkaantjes’ hebben. Dat programma doet dat wel, maar ik ben ervan overtuigd dat Johan niet een racist is. Dat zag ik gisteren heel duidelijk.”

Arie heeft voor de verandering met plezier naar VI gekeken. “Het is daar natuurlijk zelden inhoudelijk. Er zit zelden iemand aan tafel die goed kan verwoorden en scherp is. Daarom vond ik dit zo interessant. Het was ineens een heel relevant gesprek. Het ging over wat er nu speelt in ons land.”

Hij deelt complimenten uit aan tafelgast Natacha Harlequin. “Natascha was fantastisch en ik vond Johan eerlijk gezegd ook heel beleefd naar haar toe. Hier zag je echt twee mensen die met elkaar van gedachte aan het wisselen waren. Ik vond het echt wel sterk eigenlijk voor Voetbal Inside.”

VI moet zich realiseren dat veel mensen in de achterban Tokkies zijn, aldus Arie. “Ze realiseren niet dat ze een leger aan fascisten en extreemrechts mobiliseren. Als je kritiek uit op dit programma krijg je honderden berichten van mensen die zeggen: ‘We hangen je aan de hoogste boom’ en ‘NSB’er!’, maar dat zijn zij niet zelf. Dat maakt het ook zo moeilijk.

Arie lijkt 180 graden gedraaid. “Ik moet eerlijk zeggen dat Johan Derksen gisteren echt bij mij sympathie kweekte. Hij zal het wel slijmerij vinden. Nee, het hoeft van mij zeker niet van televisie.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen