Arie krijgt veel haatreacties na bashen VI: ‘NSB’er!’

Arie Boomsma krijgt veel haatreacties over zich heen nu hij actief probeert om het programma Veronica Inside van de buis te krijgen. Dat laat de presentator weten op Instagram. Arie deelt met zijn volgers een aantal van de haatreacties die hij krijgt en de reacties die hij daarop heeft gegeven. Veel mensen zijn boos dat Arie adverteerders onder druk heeft gezet om hun reclames rondom VI terug te trekken, zodat de financiering onder de voetbaltalkshow wegvalt. Een NSB’er, noemen ze hem.

Er zijn veel haatreacties over Arie heen gekomen en die deelt hij op zijn Instagram-kanaal. Hij laat ook zien hoe hij erop heeft gereageerd. Een bloemlezing:

Arie zit vanavond met een harde plasser voor de tv want meneertje heeft lekker NSB’er kunnen spelen.

Hoi Wes, dank voor je bericht. Ik ben 46, joh. Als ik een harde plasser heb, zorg ik dat ik hem niet achter de tv verkwansel. Maar ontopic, ik vind het zo geestig dat jou de ironie ontgaat in het gebruik van die term ‘NSB’er’ in een discussie over een wit, rechts deel van de samenleving dat een minderheid weg wil hebben.”

Wat een vuile vieze matennaaier ben jij gadverdamme. Racisme is niet oké, maar dit is geen racisme, dit i lachen om een grapje. Echt een smerige aanstellerige op aandacht geilende kankerhomo.

Hoi Bryan, dank voor je eloquent geformuleerde comment. Ik zou vuile en vieze niet in dezelfde zin gebruiken. Vooral omdat je later in je tekst ook nog een keer het woord ‘smerige’ aanhaalt. Ze betekenen alledrie hetzelfde. Maar nu even ontopic; je profiel is afgeschermd dus ik weet niet of jij dat bent op je profielfoto. Maar stel dat je inderdaad een wit jongetje bent, dan kun je eigenlijk niet bepalen dat zo’n grap geen racisme is. Jij en ik zijn niet het mikpunt, snap je?

Hoeveel deugpunten krijgt Arie hiervoor?

Ho, je vergeet te switchen naar je afgeschermde profiel. Nu heb je per ongeluk vanuit je werkprofiel gereageerd. Wil je dat ik hem verwijder? Maar even over ‘deugen’. Is het tegenovergestelde daarvan dan ook een deugniet? Dat lijkt me zo grappig. En dat jullie elkaar dan ook zo noemen op het fascistisch vakantieforum online. Gaat dat zo?

Arie je moet even lekker van 20 brieven zijn we te minsten van je nichten geluk vuil links kut kind val dood.

Hoi John Wijfje, dank voor je bericht. Ik weet niet precies wat ‘van 20 brieven moeten’ betekent, maar die vorlijke opsomming waarmee je dit episteltje eindigt belooft niet veel goeds. Maar nu iets anders; is Wijfje echt je achternaam? Wat een schitterende combinatie joh, een voornaam als een westernacteur en dan zo’n zachte achternaam. Fantastisch!

Arie, je moeder is een hoer. Je bader een hoerenloper en dus jij een hoerenzoon.

Hoi Martijn, je profiel is per ongeluk nog afgeschermd, ik kan het dus niet bevestigen maar ik vermoed dat mijn moeder en jij elkaar niet kennen. Ze smokkelde bijbels naar het Oostblok. Maar verder heeft ze in haar leven weinig dingen gedaan die je met prostitutie kunt verwarren. Ik denk dat je de verkeerde Arie Boomsma hebt. Mijn moeder is zo lief, joh. Ze zou jou zelfs na je kinderachtige comment nog voorlezen en liefkozend over je gelkopje aaien.”

Arie is te veel in zijn Arie geneukt door de doominee en pastoor overduidelijk.

Technisch gezien kan een kerkganger maar door één van die twee geneukt worden. Bij protestanten is het dan de dominee, bij katholieken de pastoor. Maar door beide zou wel heel onfortuinlijk zijn, en niet zo waarschijnlijk. Zelfs niet voor iemand die eerst voor de EO werkte en daarna voor de KRO.”

Foto: SBS, Reinier Bergsma

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen