Waarom zien we John de Mol nog maar zo weinig? ‘Dit is de reden’

We zien John de Mol tegenwoordig nog maar heel weinig in de media. Zus Linda boycot de pers volledig en de tv-miljardair zit daar heel dicht tegenaan. Waarom is dat eigenlijk?

John de Mol © William Rutten

Nu de verkoop van zijn bedrijf Talpa aan het toekomstbestendigere RTL is mislukt, moet John de Mol voorlopig nog wel even door. Hij is behoorlijk druk met zijn mediabedrijf, maar dan wel achter de schermen. We zien hem echt nauwelijks meer in de media, ondanks dat hij nog altijd een van de machtigste mensen van Hilversum en omstreken is.

John wacht af

John was van de week jarig en toen kwam zijn zwijgzaamheid ter sprake in de podcast van Evert Santegoeds. “We zien hem weinig, we horen hem ook weinig op het moment. Van de week nog een rechtszaak tegen RoddelPraat en ja, hoe dat gaat aflopen horen we over zes weken”, aldus de Privé-hoofdredacteur.

Co-host Jordi Versteegden: “Ik denk wel dat hij al die zaken rondom The Voice gewoon afwacht voordat hij weer een interview geeft. Volgens mij is dat een beetje waar hij mee zit.”

‘Weet ik zeker’

Na zijn interview aan Tim Hofman is John zijn afspraak om hem wederom te woord te staan niet nagekomen. Hij wacht nu inderdaad op het moment dat alles is afgerond, aldus Evert. “Dat idee heb ik ook. Sterker nog: ik weet het wel zeker.”

Jordi wijst erop dat Evert voor een van Johns zenders werkt. “Haha, ja, jij kent hem.”

Weglopen

John stond ruim een half jaar geleden, in oktober, nog voor de camera van RTL Boulevard over een of ander goededoelendingetje voor de Oekraïense tv. “Hij heeft via Peter van der Vorst aan ons laten weten dat het echt niet de bedoeling was dat we andere vragen zouden stellen”, onthulde tv-kenner Rob Goossens toen.

Toen de Boulevard-verslaggever tóch iets vroeg over The Voice, stak John zijn hand op en liep hij abrupt weg: “Het gaat goed. Dankjewel. Oké!”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Van wie is het imago het meest beschadigd na alle schandalen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen