Angela de Jong: ‘Leuke smoesjes, Peter van der Vorst’

Angela de Jong slaat terug naar Peter van der Vorst, de programmabaas van RTL. Ze vindt dat hij allemaal smoesjes in de strijd gooit. Dat heeft ze gisterenavond gezegd in de talkshow Op1. Al de hele week schrijft Angela boos dat RTL te weinig zou vernieuwen en Peter reageerde daarop door aan te geven dat zij niet realistisch is: de kijker wil volgens hem vooral vertrouwde titels. Hij gaf aan dat het duur is om nieuwe merken op te bouwen en dat er op Videoland wel veel nieuwe dingen staan.

Peter wees erop dat de NPO ook veel vertrouwde titels programmeert, zoals Het Familiediner. Angela gisteren: “Van Het Familiediner worden ongeveer zes afleveringen per seizoen gemaakt en misschien twee keer zes in een heel jaar, en Voor Hetzelfde Geld en al die andere titels zoals Uitstel van Executie: die worden 52 weken per jaar uitgezonden. Je weet als kijker niet meer of je nou naar een herhaling zit te kijken of naar een nieuwe aflevering. Dan gaat het natuurlijk wel een stukje harder.”

RTL moet echt oppassen, denkt Angela. “Als jij je format niet op tijd vernieuwt en een beetje aan de knopjes draait en dingen verandert, dan loop je de kans dat de kijker bij je wegloopt. Ze hebben nu nog het geluk dat concurrent SBS 6 heel weinig klaarspeelt, want anders was SBS echt de lachende derde.”

Smoesjes

Presentatrice Welmoed Sijtsma daarop: “En Videoland dan? Ik kijk heel vaak naar Videoland en daar doen ze toch allemaal nieuwe dingen?

Angela: “Noem ze eens.”

Welmoed: “Ja, Mocro Maffia, ehhh… Ook best wel veel documentaires toch?

Angela: “Ja, dat zeggen ze dan en dan zit je te kijken en denk je: dit is eigenlijk één langgerekte RTL Boulevard-docu.

Het zijn gewoon goedkope smoesjes van Peter, vindt Angela. “Weet je, ik vind het allemaal leuk en het zijn allemaal van die leuke smoesjes, maar ze hebben niet voor niets het vlaggenschip RTL 4. Als je voor heel veel geld iemand binnenhaalt en die op de late avond daar zet, dan zou ik zeggen: zorg dan ook dat de rest een beetje in orde is.”

‘Geef die vrouw een baan!’

Welmoed: “Maar Angela, hoe kunnen ze jou nou tevredenstellen?

Angela: “Gewoon leuke programma’s. En de kijker serieus nemen.

Gastheer Jort Kelder: “Geef die vrouw een baan!

Welmoed: “Een beetje zoals dit? Jort leuk?

Angela: “Ja, absoluut, een beetje onverwacht.”

Jort: “Dit is volgens mij tijd om af te sluiten! Dit was Op1 voor vanavond!

Lees ook:
Angela de Jong teleurgesteld in Peter van der Vorst (dinsdag)
Peter van der Vorst: ‘Angela de Jong niet realistisch’ (gisteren)

Foto: NPO

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen