Angela de Jong: ‘Leuke smoesjes, Peter van der Vorst’

Geplaatst op vr 11 sep 2020 om 9:15

Angela de Jong slaat terug naar Peter van der Vorst, de programmabaas van RTL. Ze vindt dat hij allemaal smoesjes in de strijd gooit. Dat heeft ze gisterenavond gezegd in de talkshow Op1. Al de hele week schrijft Angela boos dat RTL te weinig zou vernieuwen en Peter reageerde daarop door aan te geven dat zij niet realistisch is: de kijker wil volgens hem vooral vertrouwde titels. Hij gaf aan dat het duur is om nieuwe merken op te bouwen en dat er op Videoland wel veel nieuwe dingen staan.

Peter wees erop dat de NPO ook veel vertrouwde titels programmeert, zoals Het Familiediner. Angela gisteren: “Van Het Familiediner worden ongeveer zes afleveringen per seizoen gemaakt en misschien twee keer zes in een heel jaar, en Voor Hetzelfde Geld en al die andere titels zoals Uitstel van Executie: die worden 52 weken per jaar uitgezonden. Je weet als kijker niet meer of je nou naar een herhaling zit te kijken of naar een nieuwe aflevering. Dan gaat het natuurlijk wel een stukje harder.”

RTL moet echt oppassen, denkt Angela. “Als jij je format niet op tijd vernieuwt en een beetje aan de knopjes draait en dingen verandert, dan loop je de kans dat de kijker bij je wegloopt. Ze hebben nu nog het geluk dat concurrent SBS 6 heel weinig klaarspeelt, want anders was SBS echt de lachende derde.”

Smoesjes

Presentatrice Welmoed Sijtsma daarop: “En Videoland dan? Ik kijk heel vaak naar Videoland en daar doen ze toch allemaal nieuwe dingen?

Angela: “Noem ze eens.”

Welmoed: “Ja, Mocro Maffia, ehhh… Ook best wel veel documentaires toch?

Angela: “Ja, dat zeggen ze dan en dan zit je te kijken en denk je: dit is eigenlijk één langgerekte RTL Boulevard-docu.

Het zijn gewoon goedkope smoesjes van Peter, vindt Angela. “Weet je, ik vind het allemaal leuk en het zijn allemaal van die leuke smoesjes, maar ze hebben niet voor niets het vlaggenschip RTL 4. Als je voor heel veel geld iemand binnenhaalt en die op de late avond daar zet, dan zou ik zeggen: zorg dan ook dat de rest een beetje in orde is.”

‘Geef die vrouw een baan!’

Welmoed: “Maar Angela, hoe kunnen ze jou nou tevredenstellen?

Angela: “Gewoon leuke programma’s. En de kijker serieus nemen.

Gastheer Jort Kelder: “Geef die vrouw een baan!

Welmoed: “Een beetje zoals dit? Jort leuk?

Angela: “Ja, absoluut, een beetje onverwacht.”

Jort: “Dit is volgens mij tijd om af te sluiten! Dit was Op1 voor vanavond!

Lees ook:
Angela de Jong teleurgesteld in Peter van der Vorst (dinsdag)
Peter van der Vorst: ‘Angela de Jong niet realistisch’ (gisteren)

Foto: NPO
42 Reacties op “Angela de Jong: ‘Leuke smoesjes, Peter van der Vorst’”


 1. Heb je gezien hoe hard Viola Holt?

  Een uur een gezicht als boer die kiespijn had.

  Wat een vlaflip

 2. Dries Roel Vink

  Waarom zijn er zoveel mensen die deze dikke hamster serieus nemen? Het is maar een mening, één van de zovelen!

 3. Bennie

  Is ze al weer terug uit het hol van Jort? Wat een schaamteloze vertoning gisteravond.

 4. Mark

  Angela heeft het nooit over Videoland in haar columns
  Ik vind dat RTL daar wel goed bezig is.
  Duidelijk voor de wat jongere doelgroep. Dus denk dat Angela te oud is om daar iets over te vinden

 5. Norvo

  Welmoed: “Maar Angela, hoe kunnen ze jou nou tevredenstellen?”

  Angela: “Gewoon leuke programma’s. En de kijker serieus nemen.”

  Mijn God, wat een lege huls… Sowieso iedereen die “gewoon” als antwoord geeft op complexe zaken moet je niet meer serieus nemen.

 6. Vonzipper

  Angela topvrouw..

 7. Richard de Bie

  Angela de Jong heeft een mening en dat is het dan ook BOEIEND

 8. Dreetje H.

  Zou die Angela iets voor mij zijn? De looks en vormen van Bridget en nog een paar jaar rijper.

  Iemand haar nummer?

 9. Wendy's dealertje

  Het is ook creatieve armoede op TV, en het is zo simpel.

 10. Heb je gezien hoe hard Viola Holt?

  Ik heb niets nieuws gehoord dan veel bla bla bla. Over Paul waar ze er voor zat wist ze niets meer te vertellen dan ik al wist.

  De andere gasten hadden meer te vertellen over Paul.

  Wat een armoe AD

 11. Dennis

  Ik vond Angela de Jong zwak overkomen. Slecht onderbouwde kritieken.

 12. Bart

  Angela heeft gelijk. Ze verwoord precies wat het gros van de kijkers er van vind. Peter houd mooi weer praatjes en probeert alles een beetje te verdoezelen. In feite zegt hij niets en is RTL4 een schim van wat het ooit was.

 13. Sigmund

  RTL houdt dit najaar de hand op de knip door de financiële consequenties van de coronacrisis, wat geprogrammeerd stond voor nu, wordt in het voorjaar uitgezonden. end of

 14. MC bezoeker 37

  Inmiddels is wel duidelijk dat mevrouw de Gong behoorlijk slecht geïnformeerd is op het onderwerp waarover zij een mening heeft. Zo zit Voor Hetzelfde Geld bijvoorbeeld pas in zijn tweede seizoen en dat geldt voor meer. Alleen wat betreft de herhalingen heeft zij een punt, maar dat was o.a. Kopen Zonder Kijken. Voor Hetzelfde Geld is niet weken herhaald…. En Obese en Ontvoerd zijn eigenlijk de enige twee programma’s die echt al wat langer lopen en misschien niet meer zo verrassen. Maar dat zijn er maar twee in de week. De vooravond vindt ze alleen maar goed omdat het Rotterdammers zijn als je het mij vraagt.

 15. Chiel

  Seizoenen Love Island, Temptation, stuk of 10 dramaseries, docu’s van Boef en mensen die de jeugd boeiend vind. Het is niet of ze niks maken, maar vergeleken met Netflix is het natuurlijk niet zo heel veel. Ook voor een andere doelgroep dan Angela.

 16. By the way

  Commerciële zenders hebben geen 800 miljoen per jaar ondersteuning van de overheid, die ook gewoon blijft doorgaan tijdens de coronacrisis. Commerciële zenders zijn van andere geldbronnen afhankelijk en die zijn wel geraakt door de coronacrisis.

  Daarnaast: kijk eens naar de ‘vernieuwingen’ op SBS. Dat is nou niet bepaald een succes te noemen. De grootste successen van SBS zijn de vertrouwde programma’s, waarvan ze er een deel van RTL hebben overgenomen.

  Angela denkt over de kennis te beschikken hoe je een groep TV-zenders succesvol moet managen. Maar helaas is ze niet verder gekomen dan het schrijven van stukjes aan haar keukentafel. Hoe zou dat nou komen.

 17. WEST

  De com tv zenders zitten in een dip, maar daar komen ze ook wel weer uit !
  Tenzij het echt zo is dat kijkers genoeg hebben van huidige commerciele zenders!
  maar ìk zeg altijd.. wat niet rendeert , verdwijnt van zelf !

 18. nogeenkeer

  Van welke bewering heeft Angela de Jong geen gelijk. En overigens, Angela de Jong onderbouwt altijd haar mening. En degenen over wie zij schrijft, reageerden niet op de inhoud van haar commentaar. Een beetje sneu als die huilie-huilies.

 19. WEST

  @ by the way U moet wel de gelden opsplitsen per omroepvereniging , daarbij komt dat zij eigen neveninkomsten hebben! en wordt er geen winst voor eigen persoonlijk gewin gemaakt, dus alles komt ten goede van het omroepbedrijf !

 20. Vanavond komt The Voice weer

  52 weken per jaar
  Geen idee meer wie er ooit gewonnen heeft.
  Geen idee waarom mensen hier nog na kijken?

 21. aldus

  Groot probleem van RTL in 2019 was dat ze te veel nieuwe programma’s brachten en de kijker duidelijk moeite had die allemaal te vinden en te omarmen. Maar dat ziet mw. Angela niet, want mw. Angela is dom. Masked Singer, Legomasters, Jinek, the repair shop, de quiz om 2000, de erfgenaam, Beau inside, Kopen zonder Kijken, Frank en Rogie met B&B, Chantal komt werken, Paul de Leeuw met Sint programma en grote avondshow, Art met de zomershow. Allemaal nieuwe programma’s van de laatste 1-2-3 jaar en dan vergeet ik er vast nog een handvol. Je kan een discussie voeren over of de formats zo origineel zijn, dat wel. Maar Angela slaat onzin uit en niemand, bijvoorbeeld bij Op1, die haar tegenspreekt met de feiten.

 22. Misutoria

  Angela slaat de spijker op z’n kop.

 23. Garry glamour

  Angela heeft gelijk .

 24. Peter

  Even serieus of ze nu gelijk heeft of niet. Waarom is dit intressant. Nodig peter en paul zelf uit om hier over te praten. Waarom is een mening van 1 iemand belangrijk genoeg, om “live” zendtijd te geven. Dat kan echt alleen in nederland. Morgen komt een sportjournalist om over angela te praten. Dat ze veelste dik is geworden. En dat ze een aangepaste stoel nodig heeft. Voor haar dikke reet. Omdat ze te veel eet en nooit sport.

 25. Pettie Fart

  Gisteren zat die ontzettende sneue deugneus en volgevreten dikkop Johnny de Mol bij op1. Wat een walgelijk ventje zeg, echt serieus. Deze opperdeuger zat zich zowat af te trekken omdat er eindelijk een stel fikkiestokende criminele ‘vluchtelingen’ uit Lesbos naar Nederland mogen komen. Uiteraard neemt hij dat tuig niet zelf in huis maar vindt wel dat de rest van het klootjesvolk de plicht heeft deze mogelijke IS aanhangers voor de rest van hun leven te voorzien in alles wat ze eisen.
  Zum kotzen, dit rijkeluiszoontje!

  Angela werd snel afgeraggeld en kreeg amper de tijd om iets te zeggen.

 26. Ron

  V.w.b. Videoland heeft Angela groot gelijk. Ze doen daar zo gewichtig over maar qua originele RTL content blijft het ver achter. Het is niet die geoliede productie machine die Netflix wel is. Dat kan ook niet, zit veel meer geld achter maar Videoland blijft op deze manier een te kleine speler om het verschil te maken. Ze zijn juist sterk in eigen drama producties, zoals een Mocro Maffia, Meisje van Plezier en De Twaalf van Oldenheim en het vervolg daar op. Daar moeten ze dus meer op gaan inzetten. En die speciale documantaires juist op RTL uitzenden en niet exclusief voor Videoland produceren. Zo los je het probleem van te weinig content van de hoofdzender ook gelijk op.

 27. Jan

  Willen jullie meer of minder Angela? Dat was de vraag van gisteren, Kennelijk willen MC reageerders meer Angela. Maar ik en vele anderen willen die plofkop niet meer zien.

 28. J

  Die vrouw lult ook maar wat. Dan zegt ze ‘Het Familiediner komt maar 2x per jaar met een serie van 6 afleveringen’. ‘Uitstel van Executie en Voor Hetzelfde Geld lopen 52 weken’. Bij RTL hebben de meeste programma’s per jaar max. een serie van 8 afleveringen. Daarnaast, waarom zou een zender, welke dan ook, succesvolle programma’s inruilen voor nieuwe programma’s die vaak een. aftrek zijn van een origineel. Helaas hebben alle zender last van Corona waardoor er voor dit najaar minder programma’s gemaakt konden worden of naar alternatieve programma’s gekeken is die op afstand konden. Mevrouw de Jong is gewoon zuur, los van dat ze soms absoluut gelijk heeft.

 29. Mousy

  Vooral die laatste zin, geweldig. 😁

  Angela is echt zuur aan het worden. Zoals ook vanochtend bij Goedemorgen Nederland over VI.

 30. Geert Wilders

  Ze likt graag aan dingen aan haar mond en tong te zien

 31. Mike

  Angela heeft wel gelijk: rtl is gewoon niet meer wat het was… valt niet te ontkennen…

 32. Trudy

  “Gewoon leuke programmas maken” aldus Angela….
  Gewoon..
  Zoveel domheid heb ik nooit gezien…..

 33. anoniem

  angela de jong

  even bij de les blijven…..

  wie is je kapper hij/zij is zeker weten niet 100

  hoe durf je zo op straat te lopen, je kapsel krijgt een cijfer 4

  Angela je wilde Paul de leeuw aanvallen

  jan snoerde diect je bek dicht je werd rood bekijk de beelden

  Angela je kwam behinderd/autistisch over

  ook je mond is links niet 100

  is toch geen tia

  over veel geld gesproken angela

  heb je lef om je hardwerkende collegas je salarisstrook van ad te laten zien

  en weet je angela dat jij ervoor zorgt dat de betaalde oplage van ad niet groiet.

  eerst je eigen stank ruiken en dan van een ander

 34. WEST

  RTL IS OOK HELEMAAL NIETS MEER Ze geloven alleen in hun eigen sprookjes in het grote boek Wat betekent nog marktleider/ toonaangevend , als je kijkers weglopen ? En adverteerders hebben allang het sprookje uit bij RTL , adverteren voor hun eigen ego , zelfs op de kleinste zender , want aan kijkers verdienen ze niets!

  @anoniem Ze zag er toch verzorgd uit hoor, maar u bent zeker dameskapper,
  of noemen ze dat tegenwoordig vissagist of zo lekker modern

 35. Teuntje

  Angela heeft gelijk gelukkig geen kontlikker

 36. Jan

  Angela ziet er niet slecht uit hoor, ook haar kapsel niet. En in babbelen is ze een expert (maar dat is bijna iedereen die met zijn/haar giechel op tv komt). Maar ik ben haar gewoon zat, niet omdat dat Angela de Jong is, maar je ziet en hoort te vaak over haar en dat zorgt ervoor dat mensen er genoeg van krijgen.

 37. Apenzaad met gebakken clitoris

  Peter lievelings programma is van der Vorst ziet sterren. Zijn grootste ster ziet Peter iedere dag als hij naakt voor de spiegel voorover bukt

 38. Sander van de Pavert: ik blowde tijdens maken LuckyTV-filmpjes

  Wellicht moeten ze bij RTL allemaal gaan blowen.

  Levert misschien nog iets van creativiteit op.

 39. ano@niem.nl

  RTL is het al jaren aan het verliezen. Ze begonnen als een rechts medium (Veronique) met nieuws dat nog vrij neutraal was, gezellig, volks.

  IN een paar jaar tijd zijn ze helemaal naar de linker kant gedraaid waardoor ze steeds meer kijkers kwijt raken. Het is een kopie van NPO1 met zijn linkse shit.

 40. anoniem

  Heb stukjes van de uitzending bekeken, maar mw. De Jong geskipt.. :-)

 41. Mieke Telkamp

  Die vrouw heeft echt even een beurt nodig.. spinnenwebben weghalen en dan de paal erin. Misschien dat ze dan niet overal een probleem inziet

 42. J. Bloemheuvel

  Wat vind ik dit AD mens een ontstellende bloedirritante
  betweter.
  Zij vergeet dat zij voor een streekkrantje schrijft en niet
  voor een gerenommeerd dagblad/tijdschrift.
  Het feit dat het krantje AD nog steeds geen afscheid van
  haar lijkt te willen nemen is mij een raadsel.
  Of juist typerend voor een krantje dat met testjes kleine
  zelfstandigen op de korrel neemt.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.