John van den Heuvel zorgt voor brok in keel, huilt tijdens interview

John van den Heuvel kampt als misdaadjournalist al jaren met ernstige gedragingen, maar is zijn menselijke kant onderweg absoluut niet kwijtgeraakt. “Hier word ik wel stil van.”

John van den Heuvel © RTL

NPO-ster Tijs van den Brink heeft een interview gehouden met John van den Heuvel voor zijn programma Adieu God. De uitzending is morgen en een kort fragmentje is al vertoond in RTL Boulevard. “Tijdens dat gesprek hebben ze het over Kirsten, de dochter van John en zijn vrouw, die 33 jaar geleden levenloos ter wereld kwam”, legt Luuk Ikink uit.

‘Het raakt je’

John vertelt aan Tijs openhartig over die gitzwarte dag. “Ik kan het me nog herinneren. Het was eigenlijk een beetje het ochtendgloren. Er viel licht de kamer binnen, dus ehh…”

Dan valt John stil. Hij is zichtbaar geëmotioneerd, waarna hij het ongemak een beetje weglacht. “Het raakt je”, merkt Tijs op.

Om zich te herpakken neemt John dan een slok water uit zijn glas.

Ontroerend

De emoties zitten nog altijd hoog bij John. “Eigenlijk net op het moment dat de bevalling daadwerkelijk plaatsvond, dus de geboorte plaatsvond… En dat moment van die geboorte was toch mooi en ontroerend, ondanks het feit dat het kindje niet meer leefde.”

Luuk reageert in de studio: “Ja, daar word je een beetje stil van, hè?”

Verslaggever Aran Bade: “Dat is het mooie aan dit programma ook, vind ik altijd weer, dat er altijd weer iets naar boven komt wat we niet weten en waar we John ook niet vaak over gehoord hebben.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

John van den Heuvel wordt ernstig bedreigd. Zou u ook zo sterk in uw schoenen blijven staan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen