René van der Gijp krijgt klap na vernederen Paay: ‘Heel puberaal’

René van der Gijp krijgt een verbale klap van Evert Santegoeds na het vernederen van Patricia Paay. Het is volgens de Privé-baas echt heel onnodig gedrag. “Flauw en puberaal; dát is het!”

Patricia Paay en René van der Gijp © NPO, SBS

Het is de verschrikkelijkste dag in het leven van Patricia Paay: de dag waarop er een zeer intiem filmpje van haar uitlekte. Ze is heel lang een schim van zichzelf geweest, zó erg schaamde ze zich. Nu ze er eindelijk weer een beetje boven op is, rakelen ze haar trauma bij Vandaag Inside weer op. René van der Gijp vernederde Patricia gisteren live op televisie.

Puberaal

Schandalig, vindt Evert Santegoeds het. “René begon er maar weer eens over. Dat vond ik heel puberaal, heel flauw. Patricia Paay liet haar gezicht juist ergens zien (op dezelfde avond bij Sophie & Jeroen, red.) omdat ze 75 wordt en zestig jaar in het vak zit”, zegt de hoofdredacteur van Privé in zijn dagelijkse podcast Strikt Privé.

Evert vindt dat we niet mogen vergeten hoe ernstig dit was voor Patricia en dat dit voor sommige mensen reden kan zijn om uit het leven te stappen. “Dat Patries nog leeft vind ik een wonder, want toen dat losbarstte rond dat filmpje dacht ik: die gaan we nooit meer zien, en: oh, hoe komt ze hier ooit uit? En dat is eigenlijk vergeten, vergeven.”

Grinnikend

Patricia verdient deze smakeloze bash van René niet, vindt Evert. “Wat heeft ze wie aangedaan? Helemaal niks. Om er dan op zo’n feestelijke dag weer over te beginnen… Grinnikend en hysterisch lachend om jezelf… Ik vond het behoorlijk flauw.”

Zelf zwijgt Patricia over de gemene sneer van René. Wel heeft ze vanmiddag Sophie Hilbrand bedankt, bij wie ze gisteren aan tafel zat. “Wat een hoop leuke reacties en complimenten heb ik ontvangen naar aanleiding van het interview bij Sophie & Jeroen. Ben er gewoon stil van. Het was een goed interview en mijn complimenten gaan uit naar de redactie.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat René van der Gijp zich heeft vergaloppeerd?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen