Tofik Dibi in Op1: ‘VI-heren zijn minderheden-bashers’

GroenLinks-coryfee Tofik Dibi vindt dat de mannen van Veronica Inside minderheden-bashers zijn. Dat heeft hij vrijdagavond gezegd in de talkshow Op1, waar hij over zijn nieuwe boek kwam vertellen. Opiniediva Angela de Jong stelde aan tafel dat VI tegen álles aanschopt, maar daar is Tofik het niet mee eens. “Ik ben het niet eens met Angela dat ze schijt hebben aan de hele wereld en tegen alles aanschoppen, ze hebben vooral schijt aan een deel van de wereld.

Ze schoppen vooral aan tegen een ‘hele specifieke groep mensen’, aldus Tofik. “De grappen gaan heel vaak over minderheden, over Sylvana, over Marokkanen, over homo’s, over transmensen en daar is blijkbaar bij een deel van de bevolking ook een behoefte aan.”

Die mensen houden wel van het neerbuigende gepraat over minderheden, meent Tofik. “Die vinden dat soort kroegpraat lekker om te horen, omdat je dan even zeg maar het deel van je brein dat politiek incorrect is de vrije loop kan laten.

Angela: “Dat ze alleen een bepaalde groep doen is echt niet zo. Dat wordt vaak uitgelicht in discussies, maar als je dat programma heel regelmatig kijkt, dan weet je dat iedereen een beurt krijgt.”

Tofik: “Er is een vast patroon in dat programma wat ze ook samen incalculeren: Johan Derksen maakt een politiek incorrecte, racistische of homofobe opmerking, vervolgens vraagt de andere collega: ‘O, wat zeg je nou Johan?’ Dan mag hij daar vervolgens weer overheen gaan, dan lacht René van der Gijp nog even mee en vervolgens weten ze dat het op Twitter een rel gaat veroorzaken.”

Wat vindt Tofik ervan dat de mannen van VI nu gewoon weer op tv zijn? “Ik dacht: money talks. Die principes, dat karakter en die geloofwaardigheid is allemaal te koop. Het is prima, ze vervullen blijkbaar een behoefte.”

Foto: NPO

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen