René Mioch blijkt Nederlandse Baby Reindeer: ‘Stalker in de tuin’

Het is op dit moment dé grote hit op Netflix: de serie Baby Reindeer, over een komediant die wordt gestalkt door een griezelheks. Wat blijkt? René Mioch is zo ongeveer hetzelfde overkomen…

René Mioch © SBS 6

De Netflix-hit Baby Reindeer, een waargebeurde serie over een serial stalker, maakt flink wat los. We volgen hierin een komediant die op een beangstigende wijze wordt gestalkt door een Hannah Tokkie-achtig type. Gebeuren dat soort dingen alleen in Hollywood-producties? Nee, onze eigen polderfilmfluisteraar René Mioch heeft het óók meegemaakt!

Griezel in de tuin

René weet er alles van om zo’n griezel achter je aan te hebben, vertelt hij in Shownieuws. “Ik moet je eerlijk zeggen: ik heb het een keer meegemaakt een periode dat er iemand zeg maar in de tuin stond en dan kom je bij een première aan en dan stond ze weer in het publiek en dan kreeg ik weer brieven.”

Wat wilde die vrouw dan van René? Zijn gulp of iets anders? “Het was iemand die ervan overtuigd was dat ik haar kon helpen omdat zij voorbestemd was voor Tom Cruise.”

Donkere gang

Die stalker ging met een rotvaart, op cruisecontrol, op René af. Het leidde tot penibele situaties. “De persdienst van de omroep waar ik toen werkte heeft toen echt ingegrepen.”

Eigenlijk voelde René zich door die griezel nooit meer veilig op straat. “Het wordt toch onrustig als je over straat loopt, dat je denkt: straks staat ze er weer. Gelukkig hield het op een gegeven moment op, maar ik ging niet die donkere gang in en de andere kant op. Het is heel naar.”

Horrorfilm

Wat vindt René van de Baby Reindeer-serie? “Bij de eerste paar afleveringen had ik een beetje het gevoel alsof de opbouw is als een horrorfilm, in de zin van: er gebeurt iets engs en de hoofdrolspelers gaan altijd precies de verkeerde kant uit dan wat ik zou doen in zo’n situatie. Niet die deur, niet in het donker.”

“Je denkt: man, wégwezen! En hij blijft maar met haar in contact. Dat vond ik zó raar. Het is gewoon een psychologisch drama. Het geluid en de muziek vind ik overigens geweldig bij deze serie. Dat is echt heel goed gedaan.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat René Mioch eigenlijk het liefst zelf gewoon een filmster had willen zijn?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen