Uitgekotst na VI-rel: ‘Arie Boomsma ziekte van deze tijd’

Marcel van Roosmalen heeft de gevoelens die veel mensen over Arie Boomsma hebben kundig onder woorden gebracht in een snoeiharde column op NPO Radio 1. Hij vindt dat de tv-persoonlijkheid met zijn wijzende vingertje de ziekte van deze tijd is. Marcel vindt het, net als een aantal andere BN’ers, vrij verwerpelijk hoe gretig Arie was met zijn actie voor een adverteerdersboycot van Veronica Inside. De columnist maakt er geen geheim van dat hij doodmoe wordt van de ‘correcte’ Arie.

Het lijkt wel of Arie denkt dat hij de rest van Nederland moet onderwijzen, aldus Marcel. “Ik kan zelf niet nadenken en daarom is het fijn dat er mensen zijn die zich boven mij stellen en het pad aangeven waarover ik moet lopen. De grens tussen goed en kwaad wordt in dit land bewaakt door Anouk, Arie Boomsma en Glennis Grace, die opriepen tot een advertentieboycot van het programma Veronica Inside.”

‘Je moet jezelf toch afvragen of dit nu de groep is waar je bij wil horen’, sprak Arie. “Het is het hele denken samengevat: je moet kiezen voor de goede groep en ik ga je ongevraagd een handje helpen. Ik weet niet wanneer bij Arie het besef is ingedaald dat hij meer is dan gewone mensen en dat hij namens groepen denkt te moeten spreken, maar hij is er in elk geval zelf van overtuigd dat hij een voorbeeldfunctie heeft.”

Wat een geweldenaar is het toch, zegt Marcel cynisch. “Hij is het licht in de duisternis, de kaars in de grot, de vlinder op de bloem, de honing op ons brood. Arie Boomsma gaat over goed en fout.”

Arie is volgens hem vooral een hypocriet. “Veronica Inside hoefde van hem niet van televisie, maar hij deed wel zijn best om het programma acuut om zeep te helpen. ‘Adverteer daar niet.’ Wat hij eigenlijk zei was: ‘Stenig hen.’ En hij begon zelf meteen als een gek te gooien.”

En dan: “Arie Boomsma is de ziekte van deze tijd. Hij is het hoofd van de gedachtepolitie. Hij wil ons behoeden en bevoogden. Vergelijk het met voetbal: Arie Boomsma denkt dat het spel zich alleen op het middenveld afspeelt en denkt dat de flankspelers overbodig zijn. Hij wil wel discussiëren, maar dan wel graag met mensen die er hetzelfde over denken. Hij denkt dat we te stom zijn om zelf te kunnen oordelen over het niveau en de grappen.”

Andere BN’ers

Er zijn veel meer BN’ers die zich gestoord hebben aan de actie van Arie om de financiering onder VI vandaan te halen. “Die adverteerders wegsturen is op zich al een heel kwalijke zaak dat mensen daartoe oproepen“, zei Beau van Erven Dorens.

Rechtbankverslaggeefster Saskia Belleman: “Het is niet altijd mijn humor, maar zo’n actie om adverteerders zich terug te laten trekken… De volgende keer gaan adverteerders andere eisen stellen. Van: als je geen aandacht besteedt aan mijn ding of aan een bepaald onderwerp…

MAX-baas Jan Slagter: “De boycot van adverteerders onder leiding van Arie Boomsma… Ik vind het heel hypocriet dat al die adverteerders pas ná de ophef met ronkende verklaringen kwamen, maar daags na de uitspraken had je ze niet gehoord. Dat vind ik heel hypocriet.

Inmiddels heeft Arie Boomsma laten weten dat VI van hem tóch niet van de buis hoeft. Telegraaf-presentator Pim Sedee daarop: “Misschien, Arie Boomsma, had je dat kunnen bedenken voordat je adverteerders opriep Veronica Inside te boycotten.

De column van Marcel:

Foto: NPO

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen