Prinses Alexia krijgt kritiek op SBS 6: ‘Wíj hebben jouw reis betaald!’

Prinses Alexia wil niet zeggen in welke landen ze haar tussenjaar heeft doorgebracht en krijgt daarover kritiek op SBS 6. “Ja, hallo, wij hebben die vakantie van haar betaald hoor!”

Prinses Alexia en Bart Ettekoven © SBS

De verjaardag van koning Willem-Alexander zit er weer op. Hij kwam gisteren met zijn hele gezin opdagen in Emmen, waar de koninklijke optocht plaatsvond. Ook zijn drie dochters stonden de media te woord, waaronder prinses Alexia (18). “Prinses Alexia, hoe was uw tussenjaar? Kunt u iets delen van wat u gedaan heeft?”, werd haar daar gevraagd.

Ontzettend dankbaar

Alexia antwoordt daarop in algemeenheden. “Ik heb vooral veel gereisd en gewerkt. Veel culturen leren kennen. Ik ben ontzettend dankbaar dat ik dat ook kan.”

Een verslaggever: “Kunt u landen noemen?”

Alexia: “Alle landen waren even mooi. Alle landen waren even mooi. Vooral veel zon. Top.”

Daarna geeft Alexia aan dat ze nog niet weet wat ze wil gaan studeren, waarna moeder Máxima het overneemt.

‘Helemaal niks!’

Shownieuws reageert kritisch op de houding van Alexia. “Het leek wel alsof ze niet helemaal lekker uit d’r woorden kwam”, zegt presentator Manuel Venderbos in de showrubriek.

Royaltyfan Sandra Schuurhof: “Nou, ze kwam uit d’r woorden, maar je ziet dat ze niet zoveel wil vertellen. Dat is het meer.”

Collega Bart Ettekoven: “Nou, niet zoveel? Eigenlijk helemaal niks.”

Sandra: “Ja, van: hoe vertel ik zo min mogelijk en geef ik toch antwoord. Je ziet ze toch vaak even naar Máxima kijken, een beetje hulp zoeken, en die schiet hen dan ook te hulp.”

‘Beetje jammer’

Bart: “Ik vind het wel jammer, want wij laten ze met rust op die paar persmomenten na en dan mag je op dat soort momenten wel wat geven, toch? Ze had toch kunnen zeggen: ‘Ik ben door Azië gereisd’, of: ‘Door Zuid-Afrika’, of: weet ik veel wat.”

Wordt dat dan ingefluisterd? Sandra: “Ja, natuurlijk. Er is van tevoren natuurlijk helemaal doorgenomen welke vragen ze kunnen verwachten. Dat wordt gewoon even gerepeteerd, van: wat kun je verwachten en wat ga je zeggen? Ik vind het wel jammer, want ik denk: wat maakt het nou uit dat wij weten in haar tussenjaar?”

‘Wij betalen!’

Bart vindt dat we het recht hebben om te weten waar Alexia heen is gereisd. “Ja, hallo, wij hebben die vakantie betaald van d’r! Mogen we weten waar ze naartoe is geweest?!”

Sandra: “Nou, nee, dat is niet waar. Zij krijgt geen toelage, hè? Haar vader wel, ja.”

Bart: “Ja, ik wou net zeggen! Waar denk je dat ze het van betaalt?!”

Sandra: “Haha, ja. Maar het is wel jammer dat we niet wat meer weten. Ze is al 18 en mocht Amalia iets overkomen – laten we het niet hopen – dan zou zij koningin worden. Je zou toch ook denken dat we iets meer mogen weten van d’r. Je mag wel iets meer vertellen.”

Bang voor kritiek

Showkenner Eline de Ruig denkt dat Alexia vreest voor kritiek. “Ik kan me ook voorstellen dat het ook moeilijk voor haar is en dat ze echt bang is misschien voor de kritiek. Je zegt al snel het verkeerde.”

Sandra: “Dat is zeker waar. We leven natuurlijk in een klimaat waar je het niet goed kan doen. Als je één land noemt dan is het: ‘Waarom daarheen en waarom daar niet heen?’ Natuurlijk, je kunt het ook nooit goed doen.”

Bart: “Oké, om te voorkomen dat ze er gezeur over krijgt, houdt ze het in het midden.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat Alexia moet vertellen naar welke landen ze is afgereisd?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen