RTL en SBS raken Angela keihard: ‘Echt verschrikkelijk’

Geplaatst op ma 29 jun 2020 om 8:20

Het herhalingencircus dat zowel RTL als SBS hebben opgetuigd, raakt Angela de Jong hard. Keihard. Ze weet op sommige avonden gewoon niet meer naar welke zender ze moet zappen. Dat zegt de opiniediva in de mediapodcast van het AD. Er is momenteel veel leed in Nederland: horecabazen die bijna kopje onder gaan, sterk toegenomen polarisatie en Angela die geen tv kan kijken. “Angela kijkt altijd televisie. Hoe is het voor jou, Angela?“, wordt haar gevraagd in de podcast.

Angela met een diepe zucht: “Nou ja, het is zoeken. Het is echt verschrikkelijk op dit moment. Het is natuurlijk ook nog hartstikke vroeg in het jaar, maar gelukkig heb je de talkshows nog denk ik dan altijd maar, waar op het moment genoeg in zit omdat het een spannende tijd is waarin we leven. Maar ik verbaas me er echt heel erg over.

Als je hele avonden doorbrengt voor de kijkbuis, dan is het leed momenteel niet te overzien. “Op vrijdagavond heeft SBS dan nu We Want More en bij gebrek aan beter is dat best leuk als je met je gezin wat wil kijken. Op zaterdagavond hebben ze dat achter de schermen bij de dierentuin op NPO 1, maar bij RTL en SBS… Ja, jongens, ik kom er niet eens op zaterdagavond, want wat moet ik kijken? Naar een stokoude Dance Dance Dance die toen ook al niet scoorde?

Angela kan wel janken. “En zondagavond ook. De NPO heeft nu dan twee Engelse aankopen waarmee ze zijn gered, maar als je een beetje een trouwe tv-kijker bent, dan heb je bij RTL en SBS alles wel gezien.”

Foto: RTL
74 Reacties op “RTL en SBS raken Angela keihard: ‘Echt verschrikkelijk’”


 1. Ruud

  Angela hersenloze bovenkamer snapt niet dat er een virus waait over de aardbol met al ruim een half miljoen doden.

  Ze is niet alleen dom maar ook nog respectloos en gevoelloos.

 2. M.

  Vanavond een kaarsje aansteken voor Angela.

 3. MolTalk

  En dan nog gek vinden dat TV achteruit giert.

 4. Actiegroep Stop Herhalingswaanzin Talpa en RTL

  Stop deze herhalingswaanzin.

  Providers gooi Talpa en RTL uit het duurbetaalde standaardpakket. Het voegt niets toe meer. De kijker doet er niet toe.

 5. JAN

  Is ook heel dom van de zenders om je kijkers weg te laten lopen
  Voor SBS6 zijn het voor de zondag geen slechte cijfers RTL daar in tegen zit diep in het rood en gaat kopje onder ! Wat hebben deze zenders de kijker nog te bieden
  hELEMAAL NIKS MEER

 6. Mink Vaillant

  MC slaat door in de flauw-cynische toon. Angela kaart hier een probleem aan waar menig tv kijker niet goed van wordt: het herhalingen circus. En het ergste is dat dat tegenwoordig het hele jaar door gaat. Programma’s herhalen en doen alsof ze nieuw zijn…

 7. Lachgas

  Meest irritant, ze doen het voorkomen, ook via promo’s, dat het nieuw programma is. Waarom niet verplicht vermelden dar het herhaling betreft?

 8. Wilfred Degens

  Angela spreekt geen wollige Venus taal. Zij constateert nuchter en zonder onnodige bijzinnen welke ergernis ik ook heb mbt de herhaal zomer tv programma’s. Hoeveel minachting blijken die tv programma samenstellers voor ons kijkers te hebben is nu overduidelijk. Ik vind Angela een topvrouw in haar reacties!

 9. Xxxxx

  Daarom schakel ik vaak over naar Duitse zenders. Leuke muziekprogramma’s zelfs in deze Coronatijd. Ook zonder publiek zijn ze prima in staat de kijker te bedienen. Nederland bevat alleen maar “gelul”programma’s. Avond aan avond. Nederland heeft de kijker niks meer te bieden dan herhalingen van herhalingen van herhalingen van herhalingen pffffff daar val je als kijker toch van in slaap?

 10. Bep

  Soms ga ik maar naar een regionale zender kijken,dat is interessanter.
  Ik verwacht binnenkort Het kleine huis op de prairie wel weer bij SBS 6.

  Talpa is mislukt.RTL zakt in. NPO is sommige avonden niets.Hoe komen we de zomer door?

 11. Martin

  @ Xxxxx:

  Nou moet ik zeggen dat Duitse schlagermuziek mij ook niet bepaald wakker houdt. Ik denk dat Nederland daar helemaal niet de cultuur voor heeft.

 12. Minachting kijker door RTL en Talpa

  Dat beide zenders er financieel slecht voor staan is geleidelijk aan een publiek geheim.

  De minachting van de kijker ook. Dit avond aan avond.

 13. . WEST*

  KIJKCIJFERS WEEL LAAT HIER OP DEZE SITE
  Ja er moet eerst een zondebok gevonden worden

 14. Het nepnieuws

  Ik weet niet maar het RTL nieuws en sbs6 verdraaien alles en liegen als je hier na kijk ben je echt raar en straks veel als eerste janken als alles uitkomt.
  Ik hoop dat iedereen falliet gaan dan weet je dat de wakkere gelijk hadden schapen tijd om op te staan en de rest tijd om op te rotten uit Nederland terug na je eigen fucking land

 15. Jan.

  ze kan ook een keer naar de sportschool…

 16. Hannie

  Hou toch op, dit is al jaaaaren zo. Zelfs bij de NPO !
  In de zomer zijn er herhalingen, al jaren!

 17. Xxxxx

  Martin wat is er mis met de Schlager? Ik begrijp niet waarom mensen deze muziek zo haten? Het brengt vrolijkheid, stemming, gezelligheid. Wat is daar fout aan? Nee dan al die GOUWE OUWE de HITS ALLER TIJDEN die ik al 50 aan MOET HOREN. Duitse schlager is gewoon leuk en fantastische muziek. Komen nog eens met wat nieuws. Ooit een concert van Helene Fischer gezien en wat te denken van Mathias Reim? Die geven shows weg in Duitsland om van te smullen. Als ik naar mijn werk rij ga ik nog net niet in polonaise de weg op. De mens heeft vrolijkheid nodig en zeker in deze tijd!

 18. Xxxxx

  Martin Duitse schlagermuziek houdt mij heel erg wakker. Het is maar net waar je mee bent opgegroeid! In Duitsland, Zwitserland, en Oostenrijk zijn zoveel zangers, zangeressen, groepen. Je kunt het zo gek niet bedenken. De Duitse TV heeft het helemaal! Daarom is Jan Smit er zo geliefd. Daarom is ELOY de Jong er een popster! Rudi Carell had er grote successen. Duitsland heeft meer te bieden dan menige Nederlander hier denkt. De steden zijn er fantastisch. De Duitse keuken is zo nog veel beter!

 19. Xxxxx

  Dan heb ik het nog niet eens over Roland Kaiser een waar IDOOL in Duitsland. Elk jaar zijn openlucht concert KAISERMANIA waar miljoenen mensen naar kijken. Roland Kaiser ooit in Nederland bekend van SANTA MARIA. Is nog beter geworden naarmate hij al 68 jaar oud is. Fantastische zanger! Kijk eens op youtube het nummer: STARK steengoed nummer! De man heeft een stem zo fantastisch goed!

 20. . WEST*

  @XXXX De Duitsers zijn ook een ander publiek dan de Nederlander houden de eigen oude muziek culturen in ere , daarom zie je ook in Duitse shows artiesten die hier compleet af zouden gaan Ik zie RTL geen show uitzenden met Tiroler . operette of schlager muziek ,maar in Duitsland is dat heel normaal op de zaterdag avond !
  Maar ook de Nederlandse kijker loopt niet warm voor muziek programma`s
  Laats was er een concert van Queen op NPO 3 maar was geen succes !
  en vraag me af wie er gisteren naar BBC 2 heeft gekeken met concerten uit het verleden met wereld artiesten !

 21. oja

  Ooit gehoord van Netflix, Prime, Disney+ enz? Alleen kijken naar broadcasters is wel heel erg gedateerd…

 22. By the way

  In de basis heeft Angela wel gelijk, de situatie gaat op korte termijn niet veranderen. De wereld draait door, misschien een prima gelegenheid voor ‘de tv-kijker’ om de vrije tijd eens nuttiger in te vullen als je niks kunt vinden om te kijken. Nesten van eikenprocessierupsen wegzuigen bijvoorbeeld.

 23. Mousy

  Goed toch, zijn we een poos verlost van Mw. de Jong.

 24. Xxxxx

  West. In Duitsland weten ze de kijker te boeien. Niet alleen met muziekprogramma’s maar ook natuur, actualiteiten. Zo divers. Ik snap niet wat de weerstand tegen de Duitse schlager is. Ze brengen veel nieuwe muziek. Genoemde artiesten zijn gewoon fantastisch. Hier in Nederland is alles gefocust op Engeland en Amerika en vergeten Duitsland. Wat is er mis met Tiroler muziek, hou ik ook niet zo van, of Operette? Duitsland is heel divers. Duitsland is Nederlands belangrijkste handelspartner. Je hier in Nederland denken dat we in Engeland wonen. Ben mijn hele leven al fan van de Duitse schlager omdat ik daar mee ben opgegroeid. In mijn auto luister ik naar Duitse schlagers op een usb-stick. Ga bijna in polonaise naar mijn werk. Heerlijk ontspannen muziek. Word je vrolijk van. Maar hier in Nederland kennen ze dat niet. Vinden ze niks. De HITS ALLERTIJDEN komen me de strot uit! Nee geef mij maar de Duitse muziek heerlijk om naar te luisteren. Maar ieder zijn smaak. Maar in Nederland is het zo wat de boer niet kent dat vreet hij niet!

 25. . WEST*

  @ xxxx Helen Fischer is een grootheid in Duitsland . maar weet je wat de makke is
  In gezelschap durven de Nederlanders niet voor het Duitse , of Nederlandse volkse muziek uit te komen neen, maar in hun platen of cd kast staan wel de Hazes. de Corry Konings en dergelijke, alleen bij muziek op het plein en bij de toppers
  dan mag je even je zelf zijn ! dat weet iedereen weer dat we van onze eigen muziek cultuur houden, en brullen mee als er een liedje uit de stal van Johnny Hoes
  pf Pierre Kartner uit de speakers komen en vooral als de Zangeres z naam met haar Mexico komt , ja dan zingen we allemaal mee!

 26. Xxxxx

  Ik bedoelde te zeggen hier in Nederland zou je denken dat je in Engeland zit met al die Engelse kreten de hele dag.

 27. Robbiegay

  oke. Om 8 uur allemaal klappen voor Mevrouw De Jomg, jongens. Man man man, wat het deze vrouw het zwaar

 28. Xxxxx

  Het is HELENE FISCHER en niet HELEN FISCHER.

 29. . WEST*

  @ xxxx ja dat is ook zo… maar ik ken haar muziek hoor !!!

 30. Xxxxx

  Maar het kromme in Nederland is. We kennen allemaal: Verdammt ich lieb dich van Mathias Reim. Ich bin wie du van Marianne Rosenberg, Nena met de 99 Luftballons. Is helemaal “grijs” gedraaid in Nederland. Maar we HATEN deze muziek wel! Helene Fischer: Atemlos durch die Nacht! Prompt kwam er een concert in het Gelredome in Arnhem. Volledig uitverkocht! Is het toch onbegrijpelijk dat we deze muziek dan in Nederland HATEN! Ik snap het gewoon niet! Waarom moet alles in het Engels? Engels is een wereldtaal. Maar ik vind het qua muziek zeker niet altijd de mooiste taal! Ik vind het te overheersend. Elke dag naar de Nederlandse radio luisteren of je de BBC aanzet. Belachelijk! We hebben weinig oog voor andere talen in Nederland. Duits is op muziekgebied fantastisch goed. Moet je wel de goede zanger of zangeres of groep hebben. So viele schöne Lieder.

 31. Jan Dudoc

  Misschien nu eens wat met je leven doen?

 32. mcp

  TV zenderpakket a la carte. Alleen de zender(s) die je wilt.
  Valt een zender tegen of heb je er zat van? Opzeggen.

 33. . WEST*

  @xxxx Duitse muziek daar is niets mis mee , en veel beter dan wat er soms in Nederland wordt geproduceerd , maar het past niet in de strategie van omroepen
  en daarbij komt de adverteerder is op dat punt ook belangrijk , want als ze om de 5 platen een schlager zouden draaien , wat gewoon heel goed kan , loopt de adverteerder weg . de radio omroepen hebben geen eigen inbreng meer qua muziek
  programma leiders verbieden het om volkse muziek te draaien, nee dat mag niet
  ook te oud mag niet, er zijn zelfs zenders die oude hits verbieden uit de jaren 60
  en dat allemaal om de adverteerder binnen te halen. Dat gebeurt ook bij lokale en reg/ omroepen Radioreclame heeft het radio landschap aardig verpest
  waardoor de vrijheid in muziekkeuze wordt beperkt. alleen bij de arbeidsvitamine mag het dan nog , maar voor de rest moet je je aan de wetten van de adverteerder houden !

 34. Xxxxx

  Jan Dudoc. Tegen wie heb je het?

 35. Bart

  Angela heeft natuurlijk helemaal gelijk.

 36. Jose

  Lang leve Netflix en zijn broers en zussen !!!!

 37. Xxxxx

  West. Dacht dat de Nederlandse radio er voor de luisteraar is en niet voor de adverteerder. Daarom is het maar goed dat er internet-radio is dat ik zelf kan bepalen waar ik naar wil luisteren. Radio 1 luister ik om het nieuws te horen. Maar ik luister zelf naar Radio Schlagerparadies op internet. 24 uur per dag Duitse schlager. Verveelt geen moment. Ik heb als consument schijt aan de adverteerders. In Hilversum is het sinds de jaren 70 van de vorige eeuw een monopolie aan de gang die er niet voor de luisteraar is maar voor zichzelf. Ze hebben schijt aan de luisteraars in Hilversum. Die conclusie heb ik na 59 jaar wel gemaakt. Engels wordt de luisteraar opgedrongen en daar weiger ik aan mee te werken. Ik kan naar alle genre’s luisteren. Daarom zou het mooi zijn als ze in Nederland de luisteraars eens meer tegemoet kwamen, dan uitsluitend Engels te draaien. Regionale omroepen spelen een zelfde spel. Engels overheerst teveel. Duitse schlagers zijn heel divers en echt niet van een hoempapa gehalte. Het is acceptabele muziek waar je vrolijk van wordt. Maar wat ik al schreef. Wat de boer niet kent dat vreet hij niet! In Hilversum houden ze er een “dictatuur” op na. Staan niet open voor andere talen. Pierre Kartner alias Vader Abraham heeft zich er jaren druk over gemaakt over het onrecht wat veel luisteraars wordt aangedaan. Heeft echter nooit iets uitgehaald. Maar Pierre Kartner had wel alle gelijk van de wereld.

 38. Arthur de Groot

  Ja, mevrouw Angela de Jong heeft helemaal gelijk wat dat betreft,
  Er is genoeg aanbod maar zij kozen herhalingen omdat het zo goedkoop is.
  Daar betalen wij nu voor!!!
  Ondanks wij kunnen zappen zit jij toch met het gevoel:
  Wat is dit allemaal??????.
  Zonde dit!!!

 39. Jose

  Xxxxx En West !!! Misschien elkaar appen ???

 40. Xxxxx

  Jose. Waarom moeten wij elkaar appen? Jij bent zeker ook een hater van alles is wat anders is?

 41. . WEST*

  Daarom is het ook zonde dat radio Noordzee nationaal niet meer bestaat
  of Holland FM , deze moesten expres uit de ether verdwijnen omdat ze misschien een te grote concurrent zouden worden !

 42. Xxxxx

  Jose. Wij hebben een discussie die ergens over gaat. Beter dan al die scheldwoorden, en anderen voor rotte vis uit maken. Beter dan de discussie over racisme, fascisme, en al het andere negatieve toch? Elke dag horen dat iemand een kutwijf is gaat ook zo gauw vervelen.

 43. A

  @Xxxx
  Je woont vast in het zuiden/oosten van het land. Dan krijg je het veel meer mee als elders, denk ik zo.
  Ik dus niet. Weet natuurlijk niet zeker of het daar mee te maken heeft, maar ik houd dus echt niet van schlagers. Heel vroeger stonden ze echt wel in de top-40, hoor. Maar ik had er niets mee.
  Ik was veel meer van de Franse chansons. Hoor je nu ook nauwrlijks meer van, maar dat terzijde.)
  Al met al, ieder zijn keus.

 44. Xxxxx

  West. Ik heb gewoon wat tegen de Nederlandse radio gekregen. Alles word je opgedrongen. Je moet Engels luisteren. Wat er ook aan Engels wordt voorgeschoteld is vaak niet om aan te horen. Het brengt mij in een negatieve stemming als het de bedoeling van “Hilversum” is om de luisteraar te vermaken. Rappers ook een rage van deze tijd. Denken te kunnen zingen maar het is toch geen zingen wat ze doen? Rioolradio is het geworden. In de jaren zeventig bestond die discriminatie nog niet stonden alle talen in de Top 40. Of het nu Duits, Engels, Frans, Nederlands, Spaans, Italiaans, zelf Portugees kan ik me nog herinneren was het was er allemaal. Maar tegenwoordig is het 99 procent Engels. Zo slecht!

 45. 2C

  Zou Angela de Jong weten dat ze buiten Nederland ook TV-zenders hebben ? Ik ben al jaren afgehaakt bij de Nederlandse TV-zenders. Zeker de commercielen als RTL en SBS zijn een verschrikking. Ik kijk graag en vaak naar VRT/Canvas, BBC, DasErste,ZDF, TV5Monde, enz.

 46. Xxxxx

  A. Dat klopt woon in Arnhem en dat zit al een aardig eindje tegen de grens aan. Wat in jouw herinnering zit dat is heel oud dus. Maar in die jaren is er ook in Duitsland aan muziek veel veranderd. Daar zijn ze in het westen van Nederland van vervreemd gebleven. Schlagermuziek is echt niet zo “afgezaagd” als wordt beweerd. Mensen als u/jij trekken een “vies of zuur gezicht”. Ze vragen je nog net niet of je geestelijke gesteldheid nog wel in orde is. Het zit denk ik tussen de oren van mensen dat Duitse muziek niks is, terwijl in Nederland de ouwe meuk van Duitse schlagers helemaal “grijs” gedraaid is. Dan snap je toch niet dat Nederlanders Duitse schlagers HATEN?

 47. Xxxxx

  Maar Helene Fischer heeft zelfs SBB6 geraakt in Amsterdam. Viktor Brand was namelijk bij Helene Fischer in Gelredome in Arnhem.

 48. Eindtijd

  Weten al die oudjes niet hoe ze zich aan moeten melden bij Netflix?

 49. Xxxxx

  Wat ik dan ook niet begrijp dat mensen altijd Du van Peter Maffay moeten horen en wel zo prachtig vinden. Is dat omdat het “NIKS” is?

 50. Xxxxx

  Eindtijd. Weet jij dat wel dan?

 51. Jannes van Loon

  Het is toch te gek dat RTL/Talpa de kijkers als afvoerputje gebruiken met herhalingen gelukkig is er nog een VRT en Canvas BBC first en niet te vergeten Op 1 .

 52. Xxxxx

  Eindtijd. Wat voor jou “gesneden koek” is hoeft voor de ander niet zo te zijn. Voel voor jou als “oudje” (59) ook niet de behoefte om te weten hoe Netflix werkt. Voor jou heel belangrijk schijnbaar voor mij absoluut niet. Sterker nog ik heb het nog niet gemist.

 53. Actiegroep Stop Herhalingswaanzin Talpa en RTL

  Ook vanavond gaat het herhalingen circus gewoon weer door.
  Avond aan avond.
  Maand in, maand uit.

 54. Peter

  Top wijf met ballen laat duidelijk merken wat er in de samenleving speelt durft alles te benoemen en bespreekbaar te maken en ja ook dat je mag zeggen wat je wil .

 55. Vrolijk rechts

  Misschien moet Angela eens een goed boek gaan lezen?

 56. anoniem

  angela

  waarom is de oplage van AD zo laag

  wat is je afdrage/ wat is je bijdrage

  oplage groeit niet

  schaam je je niet angela

  je collega’s verdienen niet zo veel

  ga je ze wat toe stoppen

 57. Maria

  Ja,inderdaad veel herhalingen maar,als ik een programma volgde of serie,dan heb ik bv niet naar een andere uitzending gekeken.Dus nu kijk ik naar RTL 5 of TLC en zie daar herhalingen die ik nog niet gezien had.Je hebt zoveel zenders,dus lijkt mij stug dat je dan alles heeft gezien.Daarom,het is herhaling,maar voor mij nog nieuw.Niet zeuren,je heb meer dan alleen RTL4 of SBS6.

 58. Enzo Voorthuijsen

  Mevrouw de Jong kan moeilijk haar ranzige commentaar leveren op herhalingen en moet steeds iets nieuws verzinnen om maar in beeld (lees:aandacht) te blijven.

 59. Echt links

  Net als rtl, sbs en Angela valt mc in herhaling. Het aantal kijkers dat steeds naar die oude flutfilms kijkt, komt overeen met het aantal dementerende bejaarden. Dus reclame heeft dan ook geen zin meer. Dus opheffen die hap.

 60. Zomaar een persoon

  Probeer de regionale / lokale omroepen eens. Bijvoorbeeld At5 blijkt zo nu en dan verrassend leuk, met al die bezoekjes aan ‘gewone’ stadsbewoners en zo (en nee, ik kom níet uit die regio, woon er zelfs behoorlijk ver vandaan).

 61. Ron

  Misschien kan ze Netflix en Videoland series gaan recenseren for the time being.

 62. FJ

  WTF is Angela de Jong ? Ga lekker Netflix kijken

 63. Abij

  Helemaal gelijk Angela ! Zat laatst in een boekje te lezen dat John de Mol goed is voor 3 miljard euro mensen op straat gooien en heel de zomer herhalingen die zal lachen!!!!

 64. Tom

  Het is nog erger dan Angela schetst!
  Dat enige domheid en intelligentie hier reageert
  Is ook duidelijk.
  Wij kijken inmiddels veel naar Belgie, rtl Z, arte, etc.
  Leuk en je wordt er wijzer van.
  Hard nodig in dit soppige land.

 65. Teuntje

  De zenders SBS en RTL kijk ik niet meer alles is herhalingen dan heb je nog TROOST TV helemaal om te huilen 100 jaar voor Christus…BBc is goed en Belgie soms blij dat ik Videoland en Netflix heb Amazon is voortreffelijk

 66. 123

  Misschien eens een keertje BBC First en Fox meenemen? Die hebben vaak enorm goede series die nooit besproken worden, alhoewel beide kanalen landelijk te zien zijn. Gemiste kans.

 67. Eindtijd

  Xxxx er is meer aanbod dan alleen die paar zielige programmas op tv.

 68. Bert

  Flikker eerst eens de Nos van de buis en dan RTL erachteraan.
  Word helemaal kierewiet van de herhalingen. Kpn mag ook wel eens aangeven wanneer iets herhaald word. Die zijn er ook gek op. Op een gegeven moment weet je gewoon niet meer waar je naar moet kijken . Is natuurlijk wel lekker goedkoop zo. En kpn moet niet zeggen dat ze daar niks aan kunnen doen want dat kunnen ze wel

 69. T

  Jezus, een artikel over herhalingen gaat naar schlager

 70. E..

  @angela de jong op discovery en bcc zijn genoeg leuke en intresante progamma’s mischien kun je daar je EI KWIJT# stop met deze waanzin

 71. Frank

  Kijk-zowiezo geen sbs6 en bij rtl weet ik niet beter!

 72. Tineke

  Blijf bij je gezin en bemoei je daarmee

 73. TopShow

  Wij kijken lekker live voetbal uit Spanje, UK of Italie via Ziggo.
  Komend weekend komt daar de F1 weer bij. Heerlijk.

  Fox is klaar met de Bundesliga.
  VI is helaas op (lange) vakantie.
  Eurosport heeft geregeld live Tennis of voetbal uit Scandinavië.

  Je komt de Nederlandse voetballer overal in al die competities tegen. Leuker om te volgen dan alle h.h. en aangekochte bak-en naaimeuk….

 74. M de kinkelder

  ik vind ’t terecht ze geeft altijd overal commentaar op dit is n kiekje van eigen deeg

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.