Over Mediacourant

Mediacourant is al sinds 2004 hét adres voor onafhankelijke berichtgeving over de Nederlandse media- en entertainmentwereld. U vindt hier dagelijks een verse portie artikelen over onder meer bekende Nederlanders, tv-programma’s, kijkcijfers en nieuwe media zoals Netflix.

Eigenlijk bestaat de naam Mediacourant pas sinds 2006. De voorloper heette Mediakrant en draaide op het weblogplatform Web-log.nl van het toenmalige Ilse Media. Met de verhuizing naar een eigen .nl-domein, veranderde ook de naam. Er zijn in het verleden contentsamenwerkingen geweest met onder meer MSN, UPC en Ziggo.

Onderwerpen

Mediacourant publiceert berichten die raakvlakken hebben met media en showbizz, vaak geschreven met een dikke knipoog. U leest hier:

  • Nieuws over tv-programma’s, tv-transfers en kijkcijfers. Er verschijnt onder meer een dagelijks bericht waarin de kijkcijfers van de voorgaande avond worden besproken, zoals ‘SBS 6 huurt suite in kijkcijferhel’ en ‘Bizarre aandoeningen populairder dan Tooske Ragas’.
  • Verslagen van opvallende tv-momenten, bijvoorbeeld in talkshows als Khalid & Sophie, Op1 en Jinek en opiniërende programma’s als Shownieuws.
  • Verstrooiende artikelen over de bezigheden van bekende Nederlanders, waaronder A-sterren als Quinty Trustfull en Janny van der Heijden. Een klassieker is bijvoorbeeld ‘Quinty Trustfull stopt met drinken uit douchekop’.
  • Transcripties van pittige tv-ruzies en andere ophef vormen het fundament van de berichtencategorie Woeste Sterren & Ophef.

Onafhankelijk

Mediacourant is een onafhankelijke site en geen onderdeel van een mediabedrijf, uitgeverij of een andere organisatie. We houden dus niet op z’n RTL Boulevards sterren de hand boven het hoofd en mogen, in tegenstelling tot Talpa’s Shownieuws, ook gewoon kritisch over Peter Gillis berichten. Alle media-organisaties worden met dezelfde kritische blik tegen het licht gehouden.

Mediacourant in de media

Er zijn in de media meerdere artikelen over uw favoriete mediasite verschenen:

Onweerstaanbaar triviaal‘ in de Volkskrant (25 januari 2014)

Wat is het geheim van showbizzsite Mediacourant?‘ in Het Parool (29 mei 2016)

Smullen van magnifieke snippers‘ in Het Parool, via Blendle (23 februari 2019)

Vilein en dwars: het internet zou niet hetzelfde zijn zonder Mediacourant‘ in The Best Social Media (8 maart 2020)

Fans van Mediacourant

Door de jaren heen heeft Mediacourant een vaste fanschare opgebouwd. Reacties van gewaardeerde lezers:

Midlifemagnaat Erland Galjaard:
“Het draait met name om sensatie, niet om inhoud. En de reacties zijn verwerpelijk.” (januari 2014)

Lubach-ex Janine Abbring:
“Door die kutsite van Mediacourant durft geen BN’er nog ironie en/of humor te gebruiken in een interview. Alles wat je elders zegt wordt geciteerd als straffe uitspraak en hun zelf toegevoegde bagger staat niet tussen aanhalingstekens. Dus lijkt het alsof je dat ook gezegd hebt.” (januari 2019)

Roddelkoning Albert Verlinde:
“Vaak denk ik na een paar berichten: ‘Wat heb ik nu eigenlijk gelezen?’ Dan zijn het berichten gebaseerd op één regeltje tekst van de televisie van de avond ervoor. Voor het echte nieuws hoef ik de site niet te lezen. De naam Mediacourant leek in het begin toch enig verstand van zaken te voorspellen, maar het is eigenlijk een vergaarbak voor ditjes en datjes.” (februari 2019)

Dumbbelldominee Arie Boomsma:
De Mediacourant, dat bestaat gewoon nog, hè? Dat vind ik echt het meest droevige hoekje van het internet. Het is zelfs zo erg dat het niet eens in je Google-feed komt, dus het is zo klein. Het is echt alleen maar een paar mensen in Hilversum die het lezen en er veel waarde aan hechten, maar verder heeft het nul, nul impact. Het is echt verschrikkelijk. Een beetje een diarreeputje is het.(oktober 2020)

Tv-recensent in ruste Jean-Pierre Geelen:
“Voor de zelfbestuivende mediawereld is het ideaal. Mediacourant is het referentiekader voor de Carlo’s Boszhards van deze wereld.” (januari 2014)

Linda’s herdershond Xenia Kasper:
Er stond een keer iets als: ‘Als je denkt dat Bridget een ijskast is, heb je Xenia nog niet ontmoet.’ Cliché, cliché. Wat ik wel te ver vind gaan: als een nieuw programma het de eerste avond niet goed doet, spreken ze op de site meteen van ‘een flop’. Flauw.” (mei 2016)

Pyromaanwatcher Cornald Maas:
Wat is Mediacourant toch een nare suggestieve alles uit z’n verband-trekkende koleresite – met abjecte lezers ook, afgaand op reacties.” (juni 2012)

En de grootste ster in het rijtje, Mattie Valk:
Mediacourant tovert vaak een glimlach op mijn gezicht. Ook al ben ik regelmatig lijdend voorwerp, het is echt een guilty pleasure voor mij. En voor veel mensen binnen de media.” (februari 2019)

Redactie

Mediacourant is in 2004 opgericht door hoofdredacteur Bob Willer. De andere redacteuren die meewerken aan deze website, zijn onder anderen Mylvie Seis, Lex van Liemond en Brokje de Fouth (pseudoniemen).

Adverteren, vragen en persberichten

Voor vragen over adverteren, artikelen en andere onderwerpen, kunt u contact opnemen via ons mailformulier. Persberichten kunt u toesturen aan redactie (@) mediacourant . nl.

Design: Robin Ducro
Realisatie: Van Ons
Hosted by: True

Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen