Sander Schimmelpenninck stopt als baas van Quote

Sander Schimmelpenninck stopt na vier jaar als hoofdredacteur van Quote. Hij vertrekt deels naar Zweden en gaat zich focussen op de twee dingen die hij het liefst doet: schrijven en ondernemen. Dat meldt het zakenblad. Sander heeft in totaal zeven jaar bij Quote gewerkt. “Vorige week kreeg ik van allerlei mensen op LinkedIn felicitaties voor mijn work anniversary – alweer zeven jaar bij Quote. Zeven jaar is lang, en al helemaal voor een millennial zonder zitvlees“, zegt hij.

Het jaar 2020 is een snelkookpan geworden, vertelt Sander. “Waarin ik lange tijd zo’n beetje alles heb gedaan, maar nu het moment is gekomen om harde keuzes te maken.”

Die keuzes hangen ook samen met mijn persoonlijke leven; het vergrootglas waaronder ik het afgelopen jaar heb gelegen, vooral door mijn Op1-presentatie, beviel me buitengewoon slecht. Daarnaast wil ik mijn vriendin, die haar bedrijf in Zweden heeft, méér kunnen zien“, vervolgt hij.

Daarom gaat Sander zijn leven ‘met wat meer vrijheid inrichten’. “Ik zal, onder meer vanuit Scandinavië, gaan schrijven voor de Volkskrant, waar ik al columnist was. Daarnaast zal ik blijven presenteren en opiniëren, en met mijn maatjes Jaap en Titus het podcastlabel dat rondom onze succesvolle Zelfspodcast is ontstaan verder uitbouwen tot een heus mediabedrijf. Andere projecten zijn nog te prematuur om over op te scheppen.”

Einde van Quote-avontuur

Het betekent het einde van zijn Quote-avontuur. “is door Hearst, als uitgever van Quote, alle kansen gegeven om me te ontwikkelen, en daar ben ik ontzettend dankbaar voor. Het was waarschijnlijk de mooiste baan van mijn leven.”

Quote heeft zich goed ontwikkeld, stelt hij. “We hebben succesvol nieuwe initiatieven opgezet zoals Quote Talks, video en podcasts. Ondertussen stijgt ons aantal abonnees, laten we zeer stabiele cijfers zien en staan we er gewoon hartstikke goed voor. Maar voor mij liggen de uitdagingen en kansen nu buiten de muren van Quote.”

Mijn opvolger is nog niet bekend, maar ik maak mij geen illusies over mijn onvervangbaarheid; Quote is een sterk merk met goede mensen in dienst. En dat is ook wat ik verreweg het meeste ga missen: de geweldige redactie van Quote.”

Alexia

Het afgelopen jaar is Sander één van de meest controversiële mediafiguren geworden. Met het ‘vergrootglas’ waar hij het over heeft, doelt hij onder meer de rel over prinses Alexia, die hij omschreef als het ‘lekkerste’ prinsesje.

Kennelijk heeft Sander niet meer zo’n zin om een hoge boom te blijven en daarom doet hij een stapje terug.

Foto: NPO

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen