Khalid Kasem lijkt er definitief uit te liggen bij BnnVara: ‘Het is klaar!’

Het lijkt erop dat Khalid Kasem er echt definitief uit ligt bij BnnVara, welke uitkomst de rel rond zijn persoon ook heeft. “Uit alles kun je opmaken dat het wel einde oefening is.”

Khalid Kasem © NPO

Voor de buitenwacht is het evident dat Khalid Kasem nooit meer geloofwaardig kan terugkeren als talkshowhost, omdat er gewoon te veel belastende informatie over hem op straat is komen te liggen en er te veel losse eindjes zijn. Hij wordt momenteel vervangen door Jeroen Pauw, maar dat lijkt toch een structureler karakter te krijgen.

‘Het wordt lastig’

Khalid zal weinig hoopvol worden als hij het interview met zijn werkgever Suzanne Kunzeler leest in de VARAgids. Op de vraag of hij nog terugkeert, antwoordt de bazin van BnnVara: “Daar kan ik op dit moment niet veel over zeggen. We zijn in gesprek met Khalid.”

Waar hangt de uitkomst van af? “Khalid zit op een journalistieke stoel waar je alles aan je gasten moet kunnen vragen. Daarvoor moet je gezaghebbend kunnen zijn in alle dossiers. Dat wordt lastig als je onderdeel bent van het journalistieke debat.”

‘Blijft kleven’

Roy van Vilsteren, de VARAgids-interviewer, lijkt ook niet enthousiast. “Hij ís onderdeel van dat debat. Als hij over een paar jaar terugkomt, dan kleeft dit nog steeds aan hem.”

Suzanne beaamt: “Ja. We voeren er nu het gesprek over. We willen er zorgvuldig mee omgaan.”

Blijft Jeroen Pauw op de plek van Khalid zitten, ook na de zomer? “Ook daar zijn we gesprekken over aan het voeren. Jeroen maakt sowieso dit seizoen af.”

Uit elkaar

Tv-autoriteit Tina Nijkamp vindt dat Suzanne wel heel opzichtig de deur dichthoudt voor Khalid. Hij zou bijvoorbeeld ook een docuserie of human interest kunnen gaan maken, legt ze uit. “Dat kan natuurlijk wel, dan ben je niet onderdeel van het journalistieke debat. Dat heeft daar helemaal niks mee te maken”, zegt ze in haar podcast.

“Maar dat werd dus niet gevraagd en daar laat Suzanne zich dus ook niet over uit. Dat betekent eigenlijk wel dat ik eruit merk dat ik denk dat het einde oefening is tussen Khalid Kasem en BnnVara. Opvallend vind ik het wel.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Gaan we aan Khalid Kasem een groot tv-talent missen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen