Arie Boomsma vindt zichzelf geen NSB’er

Arie Boomsma begrijpt niet waarom hij nu ineens van alle kanten een NSB’er wordt genoemd. Hij is het niet eens met de beeldvorming dat hij een verrader is. Dat laat hij weten op Instagram. Arie ligt behoorlijk onder vuur sinds zijn poging om Veronica Inside monddood te maken. Nu heeft hij zelfs Youp van ’t Hek over zich heen gekregen, die hem ook al voor halve nazi uitmaakt. In een lange Instagram-post laat de onbegrepen Arie nu van zich horen: de tv-persoonlijkheid is not amused.

Iedereen mag zijn mening hebben, zegt Arie. “Je mag zelfs, als de muzen je even in de steek laten, een platgetreden vergelijking maken met de oorlogstijd in een debat over de actualiteit. Mij, en andere mensen die hun mond open trekken als er iemand racistische dingen roept, een NSB’er noemen. Dat mag.”

Het is ironisch dat juist ‘rechts’ hem een NSB’er noemt, vindt Arie. “Het kan zijn dat de ironie in die opmerking je ontgaat. Een wit, rechts deel van de samenleving dat moeite heeft met minderheden vanwege huidskleur of geaardheid. Witte mensen die wild om zich heen smijten met termen als ‘deuger’ en het Duitse ‘Gutmensch’. De ironie ook dat je met zo’n trollenleger iedereen de mond snoert die er anders over denkt dan jij.”

Daarna samen hopen dat mensen met een ongemakkelijke mening voortaan zwijgen uit angst om besproken te worden, overspoeld met woede die in de meeste gevallen eigenlijk ergens anders vandaan komt.”

Arie zal nooit zwijgen, zegt hij. “En het moet gezegd; zwijgen bespaart een hoop onrust, en heel veel negatieve energie. Maar weet je, als iedereen zwijgt uit angst ervan langs te krijgen, verandert er nooit iets.”

We kunnen die bepaalde periode in onze geschiedenis er nog wel even bijhalen, toen er ook zo gezwegen werd terwijl de minderheden ervan langskregen, maar dat is te makkelijk. Dus laat ik dat maar even niet doen. En toch reageren vandaag. Makkelijk is meestal niet de juiste weg.

Lees ook:
Arie Boomsma tipt: ‘Stop met adverteren rondom VI’ (18 juni)
VI voor eerst zonder reclames na actie Arie Boomsma (22 juni)
Arie krijgt veel haatreacties na bashen VI: ‘NSB’er!’ (23 juni)
Arie trekt keutel in: ‘Stop niet met VI, Johan geen racist’ (24 juni)
Uitgekotst na VI-rel: ‘Arie Boomsma ziekte van deze tijd’ (24 juni)
Youp van ’t Hek: ‘Jezus Christus wat deugt onze Arie’ (gisteren)
Halina Reijn: ‘Youp is een fossiel, een verwarde opa’ (vandaag)
Patty Brard lacht om afslachting Arie Boomsma (vandaag)

Foto: RTL

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen