Arie Boomsma vindt zichzelf geen NSB’er

Geplaatst op zo 28 jun 2020 om 8:45

Arie Boomsma begrijpt niet waarom hij nu ineens van alle kanten een NSB’er wordt genoemd. Hij is het niet eens met de beeldvorming dat hij een verrader is. Dat laat hij weten op Instagram. Arie ligt behoorlijk onder vuur sinds zijn poging om Veronica Inside monddood te maken. Nu heeft hij zelfs Youp van ’t Hek over zich heen gekregen, die hem ook al voor halve nazi uitmaakt. In een lange Instagram-post laat de onbegrepen Arie nu van zich horen: de tv-persoonlijkheid is not amused.

Iedereen mag zijn mening hebben, zegt Arie. “Je mag zelfs, als de muzen je even in de steek laten, een platgetreden vergelijking maken met de oorlogstijd in een debat over de actualiteit. Mij, en andere mensen die hun mond open trekken als er iemand racistische dingen roept, een NSB’er noemen. Dat mag.”

Het is ironisch dat juist ‘rechts’ hem een NSB’er noemt, vindt Arie. “Het kan zijn dat de ironie in die opmerking je ontgaat. Een wit, rechts deel van de samenleving dat moeite heeft met minderheden vanwege huidskleur of geaardheid. Witte mensen die wild om zich heen smijten met termen als ‘deuger’ en het Duitse ‘Gutmensch’. De ironie ook dat je met zo’n trollenleger iedereen de mond snoert die er anders over denkt dan jij.”

Daarna samen hopen dat mensen met een ongemakkelijke mening voortaan zwijgen uit angst om besproken te worden, overspoeld met woede die in de meeste gevallen eigenlijk ergens anders vandaan komt.”

Arie zal nooit zwijgen, zegt hij. “En het moet gezegd; zwijgen bespaart een hoop onrust, en heel veel negatieve energie. Maar weet je, als iedereen zwijgt uit angst ervan langs te krijgen, verandert er nooit iets.”

We kunnen die bepaalde periode in onze geschiedenis er nog wel even bijhalen, toen er ook zo gezwegen werd terwijl de minderheden ervan langskregen, maar dat is te makkelijk. Dus laat ik dat maar even niet doen. En toch reageren vandaag. Makkelijk is meestal niet de juiste weg.

Lees ook:
Arie Boomsma tipt: ‘Stop met adverteren rondom VI’ (18 juni)
VI voor eerst zonder reclames na actie Arie Boomsma (22 juni)
Arie krijgt veel haatreacties na bashen VI: ‘NSB’er!’ (23 juni)
Arie trekt keutel in: ‘Stop niet met VI, Johan geen racist’ (24 juni)
Uitgekotst na VI-rel: ‘Arie Boomsma ziekte van deze tijd’ (24 juni)
Youp van ’t Hek: ‘Jezus Christus wat deugt onze Arie’ (gisteren)
Halina Reijn: ‘Youp is een fossiel, een verwarde opa’ (vandaag)
Patty Brard lacht om afslachting Arie Boomsma (vandaag)

Foto: RTL
102 Reacties op “Arie Boomsma vindt zichzelf geen NSB’er”


 1. Ruud

  Dat zeggen alle landverraders achteraf.

  Vooral die personen die vooraan in de kerk zitten, maar ondertussen.

 2. Wessel

  De NSB-ers in ’35-’45 dachten ook aan de goede kant te staan.

 3. rooie Rinus

  Arie ziet zichzelf nog steeds als de Verlosser, dat EO gen is hij nooit kwijtgeraakt. Eens kijken of z’n spierwitte sportschool clientèle dat ook zo blijft zien. Wat denk je zelf Arie?

 4. Richard

  Judas snapt het nog steeds niet, dat het verklikken bij de werkgever of de financier van je programma, omdat iemands mening je niet bevalt gewoon not done is. Dan ben je een minne gast en deug je gewoon niet.

 5. Tessa

  Herr Boomsma gebruikt precies dezelfde argumenten als zijn opponenten.

  Dit is een hopeloos gebeuren. De maatschappij is structureel verdeeld.

 6. Louis Tinner

  Ik kijk altijd uit naar Nederlandse humor/ directheid op televisie dit omdat ik in Bangkok woonachtig ben en ze hier een ander soort humor hebben op televisie. Altijd van Veronica Inside genoten, en ik denk als Arie altijd had gekeken hij een andere mening zou hebben. Je kunt Johan Derksen nlet afvallen op een paar reacties. Jammer dat Arie Boomsma mede-schuldig is aan het feit dat dit programma, denk ik, niet meer terugkeert op de televisie. Waarom moeten die “BN’ers” altijd hun mening geven, wat wij wel of niet mogen zien. Als je het niet bevalt kijk je toch niet. Echt jammer dit.

 7. Tino

  Arie nep christen, je bent een rioolrat

 8. Zalmneusje

  Arie probeert zijn beperkte intellectuele capaciteiten te verbloemen door zichzelf een intersessantdoenerig taalgebruik aan te meten. Nou Arie, we trappen er niet in.

 9. Tessa

  Wel mooi om te zien hoe de focus van dit gebeuren om de paar dagen naar een andere persoon verschuift.

  Ik hoop niet dat ik zelf ook ooit aan de beurt kom.

 10. Dennis

  Eerst die vervelende Ronald Molendijk eindelijk weg bij Boulevard…
  Krijgen we er een Jezus wannabe voor terug 😞😞

 11. Danny

  Arie B is gewoon een sukkel eerste klas om je eigen Nederlanders zo af te zeiken omdat hij zou discrimineren. Niets mag je mee zeggen tegenwoordig want alles is volgens die uitkeringstrekkers discriminatie. Alleen elke dag op een pleintje staan om te demonstreren anders kunnen ze niet en dat van ons belasting geld.

  Nee Arie je bent de zwakste schakel tot ziens en rot lekker op.

 12. William Raaf

  Natuurlijk vindt onze corrupte messias Arie dat niet. Quisling vond zichzelf ook een excellente peer.
  Laten we het zo zeggen; ik denk dat niemand in NL zou willen schuilen bij Judas ‘Arie’ Iskariot.
  Of eufemistisch gesteld. Zou Arie Iskariot een tijdje terug hebben geleefd hebben dan zou hij ongetwijfeld de allereerste en bovenal aller gretigste zijn geweest die de eerste nagel in de palm van Jezus had gehamerd. Glimmend en wel. Zo vol van zichzelf. Zo overladen met denkbeeldige aureooltjes. Quisling zou trots op hem zijn.

 13. Tessa

  Eerst was het Akwasi, toen Derksen, toen Genee, toen Boomsma, toen van t Hek.
  Benieuwd wie de volgende is.

 14. lvs2015

  En de volgende stap is dat Boomsma geen klandizie en evt sponsors meer krijgt omdat adverteerders en potentiele klanten hem mijden omdat hij nu ook brsmet is en dus niemand daar in de buurt van wil zijn . Maw jij gaat het itt VI hard in zijn persoonlijke portemonnee en gezin voelen. “What goes around , comes around.”

 15. M.

  Dat ben jij ook nie Arie. 💙💚💛💜

 16. Gerda

  De tv persoonlijkheid pfftttt…Dat is hij allang niet meer..Al doet hij er wel moeite voor..

 17. Tessa

  De meneer van MC gooit er in zijn eentje het ene na het andere topic uit. Waarom kan GeenStijl dat niet?

 18. critikast

  Arie’s reactie is typisch voor dit soort mensen: eerst klakkeloos toegeven aan de behoefte om wat te doen of te roepen en vervolgens, na felle kritiek van velen, pas beseffen wat je hebt aangericht en dat proberen recht te praten . “Ich habe es nicht gewusst”, zegt Arie nu. En daarmee schaart hij zichzelf in de rij van de hypocrieten pur sang. Shame on you Arie! Je bent een lafbek eerste klas !

 19. Captain Caveman

  Neem contact op met het Omroep Archief en vraag naar deze meneer arie. ‘Geen relevante deelname gesignaleerd!’
  Besteed die aandacht maar aan die kreunende hipsters die hun beginnende buikjes weg komen slenderen in die trendy en hippe sportschool.

 20. Willie

  Arie is een vies rancunes mannetje een opnaaier zonder aanleiding iemand een racist noemen en dan later de keutel intrekken. Heel vies mannetje. Ongelooflijk dat zo AH en die over het paard getilde oranje voetballertjes achter zo debiel aanliepen. Maar goed veel van die voetballertjes denken net zo als Arie dat ze Jezus zijn. Arie je hebt de mentaliteit van een NSB’er. En ga niet in de slachtoffer rol iemand zonder aanleiding racist noemen dat is pas walgelijk en oproepen tot boycot dan zit je zo in de jaren 1933.Nog erger je hebt zwarte mensen gebruikt om je rancune tegen het programma te etaleren omdat ze je wel eens in de maling namen.

 21. Henk

  Heilig boontje.Eng.

 22. William Raaf

  Persoon A (laten we hem voor het gemak Arie noemen)
  Persoon A is het niet eens met Persoon B
  Persoon A gaat niet in debat. Ben je mal (dat doet ‘ons’ soort mensen niet)
  Persoon A gaat naar Persoon C en vraagt aan Persoon B ontslagen kan worden of minimaal brodeloos gemaakt

  Persoon A (laten we hem voor het gemak Arie noemen) vindt zich een hele pief, misschien zelfs een messias. Hij zit vol mededogen. Zijn missie is iedereen die het niet eens is met zijn liefdevolle rigide doctrine brodeloos te maken. Met een beetje mazzel springen ze ook nog van een brug af. Dat noemt Persoon A (laten we hem voor het gemak Arie noemen) medemenselijkheid en naastenliefde.

 23. Dirk

  Arie Boomsma is racisme in zijn puurste vorm.

 24. Kneefel

  Een narcist als Boomsma, snapt dat niet, heeft een top zelfbeeld…met zijn zalvende stem… Getver…

 25. Jantje

  Hij wilde die boycot, hij kreeg die boycot en morgen is VI niet op de buis. MC en xxx-rechts pruttelen nog wat, maar die Boomsma heeft succes!

 26. Ben

  Arie is geen NSBer. Arie is een judashond.

 27. Goedele

  Inderdaad, Jan! Arie heeft die ouwe reactionaire zooi toch maar mooi van de buis gekregen. Dat lukt niet iedereen. Pas maar op voor Christen Arie. Arie de sloper!

 28. Bri

  Misschien moeten wij even zijn leden van zijn sportschooltje oproepen om te stoppen met sporten daar. Moet je zien hoe snel Arie dan in de hoogste boom vliegt, de hypocriet

 29. Leo knots

  Fijn voor hem. Ik vindt het een achterbakse lul.

 30. ed

  Hoe kan arie worden geboycot

 31. Geilneef

  Iedereen mag zijn mening hebben,maar dan moet dat wel je juiste mening zijn,anders gaat Arie je ouders bellen,deugfacist

 32. Curryworst

  Een blanke met een r asechte Hollandse voor- en achternaam als Arie Boomsma die het plots heeft over ‘witte mensen’. Een jaar geleden had hij het nog gewoon over blanken.
  Wees op je hoede voor deze deugers met hun hoogstaande superieure moraal.

 33. Van Halen

  ALS JE GESCHOREN WORDT ARI MOET JE STILZITTEN,DOE DAT DAN OOK LULHANNES

 34. Wilfred Degens

  Nee natuurlijk niet! Deze griezel ziet zichzelf alleen zweven in zijn rose wolk als de besnorde koningin der buitenaardse wezens. Hij moet dringend met een taart van eigen deeg teruggepakt worden. Wordt al aan gewerkt.

 35. Ikke

  Een misselijk ventje is het in elk geval wel

 36. eva

  Het hele enge aan dit verhaal is, dat mijnheer boomsma echt van overtuigd is, dat hij , en hij alleen de waarheid spreekt, er is geen nuance, dat wat hij van anderen wel verwacht, is bij hem zelf ver te zoeken, grappen moeten zeker nu messcherp zijn, we raken onze vrijheid al kwijt, geen kritiek van de mainstrain media over dit beleid, waar haalt deze mijnheer het lef vandaan, want de heren van VI zullen dit financieel wel overleven, maar de cameraman, de geluidsman etc, die leven hiervan mijnheer Boomsma.

 37. Carrie

  Ik gun deze predikant alle backlash.

 38. Helena

  Arie het gaat niet om het denken het gaat om het doen het handelen zeg maar .
  Ik zeg het nog maar even omdat je zelf aangeeft dat je het niet begrijpt,daar doe je mijn inziens nogal lang over,dat is jammer want heel Nedeland is klaar met je begrijp je dat wel?
  En het maakt niets uit wat je geaardheid is of dat je Narcissus. bent ofwel dat je lijd aan geloofsheidwaanzin we zijn gewoon klaar met je snap je!

 39. Ryan

  Arie, er zijn genoeg bruine, zwarte en gele mensen die moeite hebben met blanken. Steken dat ook niet onder banken of stoelen. Geeft niet, daar heb ik begrip voor. Soort zoekt soort, nietwaar? Of is dat plots ook racistisch? Probeer niet middels wollig taalgebruik jezelf te rechtvaardigen. Het zal je nooit lukken omdat het niet oprecht is.

 40. RaymondVL

  Een NSB’er? Nee! Een nieuwe Jezus? Nee! Wat is Arie Boomsma dan wel? Judas 2.0 En om in de voetsporen van Judas te blijven wandelen zou het beter voor Arie zijn om berouw van zijn verraad te tonen en zich op te hangen.

 41. Ron

  Die Arie is gewoon een trol. Niets meer niets minder, en de hele goegemeente valt er over.

 42. Uuuh

  Boomsma presenteert zich graag als de liefdevolle Barmhartige Samaritaan met alleen maar goede bedoelingen maar in deze heeft hij de schijn flink tegen. Als er nou iemand is die, na jaren belachelijk te zijn gemaakt door de heren van VI, nog een appeltje met hen te schillen had, dan was hij het wel. Ook toen reageerde hij op dezelfde wollige wijze met ‘Dat mogen zij vinden, maar’. Als goed christen heeft Boomsma zijn wraak bewaard en vond in het racisme debat het ideale kapstokje om ‘goed te doen’ maar ondertussen zijn volle gram op de heren te halen.

  Het is teleurstellend om te moeten constateren dat Barmhartige Boomsma uiteindelijk geen haar beter is dan de heren van VI.

 43. Wijze van Zion

  Gelukkig voor Arie staat er in Rio de Janeiro al een standbeeld van hem…..

 44. Guttegut

  Qua coupe haar zou hij in de 2e wereldoorlog niet misstaan hebben!

 45. ZeerNetteHeer

  Arie Boomsma, die onnozele patjepeeër
  Vindt zichzelf helemaal geen NSB-er
  Maar heeft geen probleem met verlinken
  Van andersdenkenden, hoe diep kun je zinken
  Arie is toch wel 80 jaar te laat geboren
  Toen zou hij bij nationaal socialisten behoren.

 46. Japie

  Van harte, Arie! Morgen geen VI. Ik kan me niet herinneren dat er de laatste jaren zo’n doorslaand succes geboekt is bij een actie tegen een amusementsprogramma met haatklanken. Van mij mogen die ouwe lui bij VI zeggen wat ze willen, maar als jij daar anders over denkt staat het je vrij een actie te beginnen. En dat jou wel gelukt, waar Youp ven het H. met zijn acties wel eens hopeloos faalde. De overbetaalde ‘sterren’ van die haatshow gaan nu rollebollend over straat! Als Jantje S. kandidaat Mona K. steunt, en Ali B Hugo de J, dan zou jij met gemak de ChristenUnie lijsttrekker tot grote overwinnaar van de komende verkiezingen kunnen krijgen. Zo goed doe je het, Arie! Proficiat!

 47. Joost

  Ik ben zelf overtuigd christen, maar Arie geeft hier een mening waarmee je hem niet op zijn christen zijn moet afbranden en daarmee christenen afbrand in het algemeen. Dat Arie zich als NSBer gedraagt is duidelijk. Dat is onze sterkste benaming voor verraders. Als Arie dit ooit leest wat ik zeg, dan weet hij dat als christen hij niet maatschappelijk dingen gaat gebruiken om anderen uit te schakelen. Sterker je bid voor degene die je ‘vervolgen’ of die jouw ‘haten’ (Mattheüs 5:44).
  Als christen hoor je een ander niet te vervolgen. Arie is hier duidelijk de weg in kwijt dus alle spot die hij nu ermee krijgt moet hij slikken en zichzelf herzien of dit de weg was. Je kan wel zeggen dat iemand het moet zeggen, maar daarmee maak je nog steeds 2 kampen en dat is zeker niet de weg van een christen.

 48. Japie

  O jee, ‘Christen’ Joost. Wat heeft Arie dan wel verraden? Hij is toch geen lid van de VI-club, of wel?

 49. William Raaf

  In zuid Sudan worden nog regelmatig hele dorpen uitgeroeid en meisjes tot slaaf gemaakt.
  Ik hoor daar NSB-Arie niet over.
  In Nigeria worden kinderen in kerken gevoerd en levend verbrand.
  Ik hoor daar NSB-Arie niet over
  In Engeland zijn meer dan honderdduizende kinderen verkracht door islamitische bendes
  Ik hoor daar NSB-Arie niet over
  In Syrië en Irak tekende Isis en ‘gematigde’ verzetsgroepen het S teken op de deuren van Christenen zodat ze die op hun gemakkie konden verkrachten en afslachten.
  Ik hoor daar NSN-Arie niet over.
  Het deugend NLs-Deugelftal gaat voetballen op de knekelvelden van honderden dode slaven voor de centjes en de roem
  NSB-Arie ?
  ..doodstil….

  Maar die gemene Johan Derksen

 50. De Heer

  Bij Arie zit echt een kronkel in zijn kop. Meneer gaat uren zitten voor zo’n tekst en denkt echt dat hij een journalist is in Noord Korea die Kim even aanpakt.
  Het ging over een grap van Derksen, hij zocht wraak op VI.
  Opnieuw komt de narcist naar boven. Hij moet reageren. Witte mensen, rechts. Overal op tv sprak men schande over zijn actie, zwarte mensen, linkse mensen, hij ziet het niet. Was misschien na 21:00. Meneer slaapt tenzij hij mag komen opdagen in Op1, aandachtsgeil he.

 51. Likmijnnattezak

  nog nooit zo’n grote glijer meegemaakt

 52. Goedele

  @William Raaf: Ja, William, zo gaat dat. Over de meeste dingen hoor je mensen niet. Een mens heeft daar simpelweg ook de tijd niet voor, om alle onrecht en misdaden in de wereld te noemen en aan te klagen. Maar je kunt dus wel dicht bij huis beginnen.

  Voorbeeld: Over de aanslagen van Anders Breivik en Brenton Tarrant, Stephan Ernst, Stephan Balliet en nog zo wat gezellige jongens hebben we jou ook niet gehoord, William. Waarom niet?

 53. Anke Van Heeckeren

  Ik denk alle reactie ’s voldoende zeggen, berouw komt altijd na de zonden, dat moet jij toch weten als Dominee’s zoon!!!!!

 54. Martinos

  “Een wit, rechts deel van de samenleving dat moeite heeft met minderheden vanwege huidskleur of geaardheid.”

  laat maar weer zien hoe weinig arie snapt van de mensen die kwaad op hem zijn. Deze linkse sp rakker gaat het om censuur, monddood maken van je tegenstander en opdringen van jou mening. Dat is totalitair NSB gedrag.

 55. . WEST*

  @ W RAAF Zal een verzoek indienen of het 8 uur jourmaal tot half 11 mag uitzenden dan komt alles aan bod!
  Dan kunnen ze ook de toestand van de arme negertjes in Africa behandelen
  Dat vind ik toch zo zielig! Het nieuws over onze voedselbanken kunnen dan weg blijven dat is een luxe probleem! Dat ze met hun i phone even bellen of hun pakket klaarstaat, en in een BMW dan ophalen

 56. William Raaf

  Beste Goedele,

  Had je geluisterd dan had je me gehoord. ook over die aanslagen.
  Dat laat onverlet dat dit soort weerzinwekkende aanslagen i het niet vallen bij het aantal moorden gepleegd door een bepaalde vredevolle religie.

  Gok eens hoeveel doden er zijn gevallen tijdens de George Floyd ‘demonstraties’ en hoeveel ervan ‘zwart’ zijn en hoeveel ervan vermoord zijn door ‘kleurgenoten’ (100% komt er dicht bij). Zoek meteen ook ff de moordcijfers van alle democratisch geleiden steden op. Beging bv. eens met Chicago.
  Doe eens ff niet als een zombie naar de NPO of (kijk mij eens deugen ik lees de) NRC turen en doe eens ‘stout’ zelf onderzoek. Cijfers boven water dreggen (niet moeilijk, the truth is een slechts paar muisklikken van je verwijderd). Maar dan moet je wel iets radicaals doen en je open stellen. Kweetnieofjedatkan.

  O ja inzake Breivik
  Ben nog naar de tentoonstelling geweest toendertijd in A’dam.
  Kinderen die zich trachten te verstoppen. In doodsangst.
  Vandaar John Stuart Mill. Open debat. Zero censuur. Zero geweld.
  (wist je trouwens dat BLM alle gevangenissen wil sluiten, incluis die van Breivik ? Nee, wist je natuurlijk niet. Ongetwijfeld teveel naar de overvolle doofpotten van de NPO getuurd)

 57. Apfelflapf

  Boomsma is een onnozele betweter die als een hond aanslaat als er iets te deugen valt .

 58. Yogi bear

  Arie; het gaat er niet om wat jij denkt, het gaat erom wat jij bent!

 59. Ger

  Nee arie de mensen op rechts hebben geen hekel aan gekleurde of anders denkende. Maar aan uitvreters, verkrachters, straatrovers en aan jou Arie!!!!!

 60. Carl

  Op de hoek van de straat staat een NSB-er.
  ´t Is geen man,ook geen vrouw maar een patjepee-er….
  Met z´n lul in zijn hand staat ie daar te rukken
  en de rest van Nederland moet daarvoor maar bukken.

 61. Chelsey

  Niemand heeft je gevraagd om de rol van Jezus 2.0 op je te nemen of wel soms? Consequentie daarvan is dat je het risico loopt aan het kruis genageld te worden. Jij als doortrapte christen zou dat als geen ander moeten weten. Nee de rol van Jezus past je totaal niet, laat staan een 2.0 versie daarvan. De manier waarop je te werk bent gegaan past namelijk meer bij een geradicaliseerde christen-extremist met de naam Arie B.. Een gevalletje dus van ziekelijke drang naar aandacht en bevestiging. Jouw aandachts verslaving en onverzadigbare mediageilheid verklaren in grote lijn de valse intensies van jouw zwakke onchristelijke laffe daad van afgelopen week. Zoals je als “oprechte” christen ongetwijfeld zult weten is dit een dag vol kansen om met jezelf in het reine te komen. Een extra bijbelstudie zou op zo’n dag wonderen kunnen doen, want het is een lastige verslaving om te overwinnen. Beter is het om vanaf nu voorgoed van het scherm te verdwijnen en te zwijgen, want hiermee ga je totaal niets bereiken. Jouw acties werken averechts! Jij bent net zoals Akwasi niet de juiste persoon om vooraan te lopen in dit debat, dat kun je beter aan anderen overlaten. Een sneue ijdeltuit zoals jij kan zich maar beter bezig gaan houden met het verder sportief oppompen van zijn eigen lichaam.

 62. HBaz

  Een NSB’er? Da’s teveel eer.

 63. Anti-racist

  Boomsma gebruikt racistische taal. Hij noemt mensen denigrerend zwart en positief wit. Wij zijn allemaal bruin. Zwart en wit zijn racistische woorden uit de middeleeuwen, slaventijd en apartheid.

 64. Jantje

  @Chelsey: Niemand heeft jou gevraagd hier je bijdrage te leveren. Toch doe je dat.

  Dat gelul, of Arie zondig is omdat hij zich ‘zonder daarom gevraagd te zijn’ tegen die hier & daar haatvolle VI-uitzendingen heeft uitgesproken. Maak je nou niet belachelijk. Dat om een boycot roepen omdat iemand een domme flauwe grap maakt lijkt me niet nodig, maar Arie B. verketteren omdat hij ‘ongevraagd’ iets gezegd heeft is nog intoleranter zwakzinnig.

 65. Frank

  Hij moet nooit meer op tv.

 66. Held

  Arie zegt ‘wit’, dus hij is af.

 67. Mick

  Als je de propaganda van de NSB in oude kranten gaat lezen dan kom je er juist achter dat de NSB juist heel links was Arie.

 68. Jantje

  @Mick: Dan lees je die hele oude kranten verkeerd (wel een bezit, trouwens, kranten uit die tijd…) De Nationaal-Socialistische Beweging had – naar Duits voorbeeld – zeker punten die je voor ‘links’ kunt houden. Sociale voorzieningen, gezondheidszorg en onderwijs toegankelijk voor iedereen, onteigening van grond ter voorkoming van speculatie en winstdeling bij grote bedrijven. etc. Je ziet dat ook wel, wat sociaal-economische politiek betreft, bij de PVV terug.

  Toch moet je goed naar de verhoudingen van toen kijken. Een zeer groot deel van de bevolking had het erg zwaar en meer pertijen hielden er zulke ‘linkse’ standpunten op na.

  Het waren echter echt ‘links’ georiënteerde kranten die Mussert en zijn NSB op de korrel namen. “Mussert, de Hitlerknecht”, kopte het sociaaldemocratisch weekblad De Tribune in 1935. Je zal het in je archief gelezen hebben. In een bijgaand artikel werd de NSB-leider van van alles en nog wat beschuldigd. (+- Over het uitleveren van eigen leden aan de Duitsers.) Midden jaren 30 namen ook de katholieke en gereformeerde kerken afstand van de NSB, al was er het sterkste verzet vanuit socialistische en communistische kringen. Maar ook in die kringen kon je wel niet-democratische communisten en socialisten vinden die iets voor Hitler, en mindere mate Mussert, voelden. Een grote aanhang heeft de NSN echter nooit gehad. Bij verkiezingen waaraan ze hebben deelgenomen deden ze het ronduit slecht.

 69. Geronimo

  Als je het niet eens bent met deze deugende engnek, dan ben je dus in zijn ogen een rechtse racist (wat in zijn ogen wellicht een tautologie is). Het valt me sowieso op dat reacties op zijn houding en gedrag stelselmatig beantwoord worden met ad hominems. M.a.w. ‘wat je zegt, ben je zelf, met de kop door de helft’ Vind ik nooit zo een sterk, beetje infantiel argument. Als deze hypocriete nepchristen echt begaan is met discriminatie, laat hem dan de grote held spelen in Syrië en daar opkomen voor de Koerden en christenen? Waarom nepchristen? Deze man zit vol met tatoeages. Dat zijn bloedoffers aan de duivel. Dat is zijn werkelijke meester.

 70. Iemand

  Arie je bent een held.
  Laat alle die schreeuwende racisten een voor d.d vallen.
  De vi had al lang moeten verdwijnen van de buis.
  J.D is en blijft een racist.

 71. Jannes van Loon

  Arie ooit begonnen als omroeper bij Veronica je bent jong en wild nu een hele redactie de WW insturen hoeveel medewerkers op zijn sportscholen gaat hij binnenkort ontslaan of blijft Arie dan wel zijn rol als Jezus spelen?

 72. Bart

  Arie zoals jij het ziet kun je ook van de andere kant bekijken. Heeft niets met angst te maken. Jij voelt je geroepen het voor anderen op te nemen omdat je bekende Nederlander bent. Iets wat in de huidige tijd allemaal niet meer zoveel uit maakt. Alleen dat heb jij nog steeds niet in de gaten.

  En over die bepaald periode waar je over begint, het merendeel van de mensen keek weg en de helft daarvan had achteraf naar eigen zeggen in het verzet gezeten. Tot die groep had jij ook zeker behoord Arie. Dit is niet het zelfde en jij pleegt nu niet een soort van nieuw verzet. Jij doet eigenlijk wat de aanvaller toen deed. Haat en verdeeldheid zaaien. Je hebt het zelf nog niet eens door.

 73. Geert de Jonge

  Arie Boomsma heeft niethoffelijk gehndeld door tegen adverteerders van Voetbal Inside op te roepen geen reclame meer te maken tijdens dit programma. Het was verstandiger van hem geweest en ook volwassener om te zeggen dat zijn sportschool geen reclame ooit zal maken in het programma Voetbal Inside.

  Daarnaast even iets anders over de drie van Voetbal Inside: Wilfred Genee, Rene v.d. Gijp en Johan Derksen. Wilfred pakte de twee andere heren aan. Deze twee heren hebben in hun programma al zovelen afgemaakt en bechadigd en dan hangen deze twee nu de ziele poot uit in allerlei media. Als Rene v.d. Gijp en Johan Dersen ‘ballen’hadden gehad dan hadden ze Wilfred Genee aangepakt. En nu zaten ze er bij niet als mannen maar als juffrouw Snip en juffrouw Snap.

 74. X

  En wie is begonnen met alle verdeel- en heerspolitiek? Juist, BLM met Akwasi! Hoe dom kan je zijn. De zgn woordkunstenaar heeft Nederland mooi in 2 kampen verdeeld, wees er trots op. Waar racisme naar mijn mening hier beduidend minder voor komt dan in de VS.
  En zoek het lekker uit daar in de randstad, hou ons,de provincie, er even buiten. We hebben wel wat anders aan ons hoofd dan dit gemekker. Neem Groningen met het gas, neem de boeren met stikstofproblematiek, nee, alles moet nu draaien om racisme. Flikker toch op. Omtzigt heeft wel een luisterend oor voor het platteland omdat hij ook de helft van de week in Twente woont en weet wat daar speelt en in vele provincies speelt. Ik stem geen CDA maar Omtzigt volg ik al jaren en hij is de beste!

 75. eva

  Denk trouwens dat morgenavond, arie’s fijnste moment komt, geen VI op tv, dus missie geslaagd.

 76. Frank van Amerongen

  @eva: Dat kan je wel zeggen. Hier zie je dan wat Derksen-aanhangers die zich met schuim op de mond op Arie storten, maar Arie heeft wel zijn zin met het afblazen van VI. Ik zie dat programma ook niet meer in die vorm terugkomen, dus de prestatie van Arie is buitengewoon.

 77. Momo

  Derksen mocht ook zijn NIET racistische opmerking maken, dus klaar. Vanaf nu moet dit gedrocht volkomen genegeerd worden.

 78. azijnzeiker

  Frank van Amerongen, je vergeet 2 woorden achter buitengewoon, ik zal die voor je afmaken, buitengewoon bedroevend slecht, ik help mensen graag op weg.

 79. Zomaar iemand

  @X Hoe dom KUN je zijn.

 80. Boerenverstand

  Grappig toch dat A.B. het heeft over mensen met een “ongemakkelijke mening” die ertoe aangezet worden voortaan te zwijgen… Precies wat A.B. voor elkaar probeert te krijgen. De “ongemakkelijke mening” is echter niet die van de zwart-wit-denkers.

 81. X

  Tja, provinciaaltje hè ;)

 82. Frank van Amerongen

  @azijnzeiker: Je hebt al genoeg problemen met het schrijven van je eigen stukjes, azijnzeiker, dus concentreer je daar nou maar op. Probeer eens de punt, waar je nu een komma schrijft. Begin daarna gewoon eens een nieuwe zin. Wat constructie betreft klopt er meer niet. Zo zeg je dat je “2 woorden” gaat “afmaken”, waar je waarschijnlijk een zin bedoelt. Arie zie ik al dat soort fouten niet maken…

  Om positief te eindigen: Toch mooi dat je met al je gebreken probeerde te helpen, azijnzeiker; al was het dan van de wal richting sloot.

 83. azijnzeiker

  Dus 2 woorden vind jij een complete zin?, heb jij niet wat beters te doen, en over schrijven gesproken, van de wal richting sloot?, wat ben jij dom leer spreekwoorden, en kom dan klagen.
  dat noem jij positief eindigen eerder negatief voor jouw, zelf beginnen over schrijven en dan zelf een fout maken dat kan gewoon niet.
  Om positief te eindigen ik kan alle hulp waarderen, maar leer eerst eens naar je zelf te kijken.
  Ik schakel dan pas heel misschien je hulp in griezel.

 84. Piet Pannelap

  Lekker slavenkoppie heeft Arie zichzelf aangemeten. Blij met de tondeuse denk ik.

 85. De Heer

  Je hebt zoveel bekende mensen op deze wereld. Mensen die iets betekenen voor de wereld of gewoon grote sterren uit Hollywood etc.
  Welke mensen zijn dan zo simpel dat ze kiezen om Arie Boomsma te volgen op Instagram. Kan mij niet voorstellen dat er mensen met een gemiddeld iq hem volgen.
  Die gozer die jonge homo’s gebruikt voor een matig programma ga ik volgen op instagram. Hahaha.

 86. Jopie Slim

  Arie is wel de meest laffe persoon die ons land kent. Eerst gaat hij adverteerders bellen, als Dersken er dan mee kapt zegt ie dat Dersken netuurlijk geen racist is. Waarom heb je dan adverteerders gebeld Arie. Om te virtue-signallen denk ik. En dan een paar dagen later je keutel weer intrekken omdat het in je gezicht ontploft. Met een kruis met engelenvleugels op je rug, Jezus bracht een offer Arie. Zelfs Judas bracht zichzelf om uit berouw. Jij bent nog minder dan Judas. Daar komt nog bij dat je programma’s maakt over homo’s die uit de kast komen, maar zelf blijf je in de kast. Sterker nog, je trouwt en krijgt kinderen om die kast nog wat beter op slot te doen. Maar wel met een button van gay is ok rondlopen. Als gay oke is waarom kom je dan niet gewoon uit de kast Arie?

 87. anoniem

  Het is ook wel grappig dat het N.S.B-er geroep vooral uit rechtse hoek komt.. :-)

 88. Gerrit Dekzijl

  Lul niet, Jopie Slim, die Arie heeft helemaal niet met adverteerders gebeld. Dat verzin jij maar. Hij heeft een oproep op Twitter en een post op Instagram geplaatst.
  En het is niet aan jou om te beslissen dat iemand homo is.
  Die boycot was flauwekul, maar Derksen en Gijp en jij moeten flink zijn en hun verlies als een echte man nemen.

 89. Jopie Slim

  @ Gerrit Dekzijl.
  Ok hij heeft niet zelf gebeld maar opgeroepen tot bellen/niet adverteren. Zelfde. Mijn verlies neem ik, maar heb er geen last van keek nooit VI. Ben niet zo van het voetbal, alhoewel de meeste voetballers goede benen hebben. Daarom blijf ik ook achter mijn mening staan inzake Arie’s geaardheid, it takes one to know one. Ik durf er mijn arie voor het vuur te steken. Ik ben nog steeds van mening dat mijn karaktermoord op Arie staat als een huis, ik wil zelfs nog wel een voorbeeld geven van Arie verkniptheid op sexueel gebied. Dat je de tepels van je baby afplakt voor de foto’s op instagram. Dat soort dingen bedenk je alleen maar als je loopt te malen over seksualiteit, niet te verwarren met seks. Iemand die weet wat ie is denkt gewoon aan seks. Maar Arie wil niet weten wat die is en probeert op elk vlak te deugen, omdat hij een hekel heeft aan wie hij werkelijk is. Arie komt uit een gereformeerd nest, en gereformeerden kunnen heel goed liegen, vooral tegen zichzelf.

 90. Geronimo

  @anoniem
  De toekomstige fascisten zullen zich verhullen als de anti-fascisten. Vrij naar Churchill. Speciaal voor jouw soort.

 91. John

  Maar wel een huichelaar!!!

 92. Waarom worden mijn berichten tegengehouden?

  Arie doet precies dat wat hij anderen verwijt. Terwijl zijn opponenten dat juist niet doen. Hoe ironisch.

 93. anoniem

  @Geronimo: Ja, hoor ik vaak.. Ook grappig! :-)

 94. Willem

  Beste Arie,

  in Elp staat vast nog wel een huisje te koop, je voelt je daar vast thuis gezien de geschiedenis en is op fietsafstand van Grolloo. Kun je zo een bakie doen bij Johan om een beetje bij te kletsen.

 95. Nicolas

  Arie B. ja die, de zoon van een soort geestelijke met crimineel bloed stromend in de aderen van naaste familie-leden; maar het is mijn broer…ja die…
  Vol van zichzelf, heel vol.
  Zou ons niks verbazen dat bij elke publicatie van zijn naam hij zichzelf bevredigd; een nare zalvende over het paard getilde mede eigenaar van een foute sportschool, is het niet dat gebruik van anabolen ook je hersenen aantasten?
  Ach sorry; Arie heeft geen hersen, slechts groot-moed-waanzin…..toch een tik van de molen syndroom

 96. Dominee Deugtgraag

  Ik vind Arie Boomsma niet alleen een Judas ik vind Arie ook een NSB’er. En geloof me maar dat zal hij voor de rest van zijn leven blijven.

 97. Bea

  Nee Arie is geen NSP’er eerder een GeStalPoot. Want krijg toch een enigszins A- nale indruk van deze Fatsoenspolizist, Maatennaaier, en door God gezonden Judge and Jury.

 98. ArieB

  Jullie zijn allemaal domme Tokkies en racisten. God heeft het me zelf verteld.

 99. Natasha

  Nee Arie jij bent geen Nsber dat is de exman van Fidandie is een NsberEn nu wilt zij het projecteren op een ander.Jarenlang onder de plak bij haar ex en nu ontploft ze.helemaal eens met Ajoly.Eigenlijk is ze een zielig wijf die nu een beetje aandacht wilt zeker niet van haar man gekregen al die jaren

 100. Natasha

  Arie jij bent een held.Er moesten nog zo meer mensen zijn zoals jij mijn ontzag heb je

 101. Natasha

  Laat die racisten maar.Weet je racisme gaat niet om kleur.Racisme gaat om macht mensen die denken dat ze beter zijn dan een ander mensen met een zieke en domme geest.Eigelijk moeten ze hulp zoeken of krijgen is net een ziekte.Misschien meer aandacht bij de GGZ ervoor

 102. jeff

  boycotten die sportscholen van arie boomsma

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.