Youp van ’t Hek: ‘Jezus Christus wat deugt onze Arie’

Youp van ’t Hek vindt Arie Boomsma een valse hond. De cabaretier walgt heel erg van dit soort ‘deugtypes’. Dat geeft hij vandaag aan in zijn column in NRC Handelsblad. Arie zette adverteerders onder druk om niet meer te adverteren rondom Veronica Inside en daar slaagde hij in: geen enkel merk durfde maandag rondom de kijkcijferhit te adverteren. Voor je het weet worden ze door Arie als racisten weggezet. Youp is nu al bang dat Arie gaat oproepen voor een boycot van zijn conference.

Youp vreest voor fatsoensagent Arie. “Als Arie mij hoort of ziet lachen om een foute mop dan ben ik de Sjaak. Of sterker nog: als hij mij iets seksistisch hoort vertellen, dan luidt hij onmiddellijk de fatsoensklok. Dan gaat hij samen met ene Norbert ter Hall adverteerders bellen. Dat ze alle geplande commercials rond mijn komende oudejaarsconference moeten schrappen.”

Wie is eigenlijk die Norbert ter Hall, die zich aansloot bij de actie van Arie? “Een doodenge deugneus eerste klas, die tachtig jaar geleden een bloeiende carrière had kunnen maken bij een zekere partij. Samen met onze Arie uiteraard.”

Wat een NSB’ers, wil Youp zeggen, al denkt men daar in deugkringen anders over. “Arie deugt. Aan alle kanten deugt-ie. Jezus Christus wat deugt onze Arie. Hij is de opperbevelhebber van het almaar uitdijende gutmenschenbataljon.”

Als het nog niet duidelijk is: Youp is team-Johan. “Die gereformeerde inktlap van een Boomsma heeft gewoon geen gevoel voor humor.”

De column van Youp kunt u hier lezen.

Foto: NPO

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen