Leonie ter Braak wekt medelijden: ‘Ze vergat één ding na SBS-exit’

Leonie ter Braak wekt flink wat medelijden op bij Tina Nijkamp, een van de belangrijkste opiniemakers in de Nederlandse mediawereld. “De situatie is echt heel sneu voor haar.”

Leonie ter Braak © SBS 6

Wat is er toch een hoop rumoer geweest over de overstap van Leonie ter Braak van SBS 6 naar RTL 4. Vooral de mannen van Vandaag Inside hebben haar stevig op de hak genomen, want die riepen steeds dat ze voor de inhoud naar de concurrent wilde gaan. Dat ze daar toen in een ballonnenprogramma verscheen heeft bij het VI-trio geleid tot hilariteit.

‘Zat goed bij SBS 6’

Kijkcijferautoriteit Tina Nijkamp denkt eveneens dat Leonie een misstap heeft begaan. “Bij SBS 6 zat ze goed. Ze had bij die zender moeten blijven”, vertelt ze in weekblad Privé. “Kijk wat het Hélène Hendriks, die ook regelmatig HLF8 presenteerde, allemaal heeft gebracht.”

Ze vervolgt: “Leonie heeft een fout begaan door van SBS 6 naar RTL 4 over te stappen. Ze heeft denk ik verzuimd om bij RTL 4 vast te leggen welke programma’s ze daadwerkelijk ging maken. We zien haar eigenlijk alleen nog maar als panellid in quizzen. De situatie is echt sneu voor haar.”

Leuke vrouw

Er zit veel meer potentie in Leonie, maar dat heeft ze volgens haar critici een beetje verpest. “Leonie is een leuke vrouw met echt wel kwaliteiten. Ik vraag me overigens wel af of Leonie thuishoort bij deze commerciële zender. Ze heeft geen RTL 4-gezicht! Ze past meer bij de NPO of SBS 6. Bovendien hebben ze bij RTL 4 al zoveel presentatoren.”

RTL 4 heeft Leonie verboden om mee te spelen in de Tatta’s-serie. “Dat is extra zuur voor haar als je bij je eigen werkgever weinig tot niets te doen hebt. Ik denk dat RTL 4 ook niet weet wat ze met haar moeten.”

Volgens zowel Leonie als RTL komt er een nieuw programma aan.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Leonie ter Braak überhaupt de potentie heeft om uit te groeien tot A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen