Tim Hofman pissig: ‘Dan krijgt Marcel van Roosmalen weer een TIA’

Tim Hofman lijkt zich behoorlijk te ergeren aan de voortdurende kritiek van Marcel van Roosmalen dat hij de aandacht wel héél vaak op zichzelf vestigt. “Dan krijgt hij weer een TIA!”

Tim Hofman en Marcel van Roosmalen © NPO

De manier waarop Tim Hofman zich profileert stoort Marcel van Roosmalen mateloos. Hij verwijt de presentator te lijden aan het messiascomplex en daar hebben de heren ook wel eens ruzie over gehad op tv. Een paar weken geleden werd Tim nog compleet belachelijk gemaakt in de talkshow Van Roosmalen & Groenteman.

Eerste keer op tv

Het raakt Tim kennelijk wel, want hij durft nu niet eens meer op televisie te zeggen dat het niet goed met hem gaat na de recente moorddreiging aan zijn adres. Hij zat gisterenavond aan tafel in de talkshow Khalid & Sophie.

Gastheer Khalid Kasem: “Fijn dat je er bent. Het is eigenlijk de eerste keer dat je op tv bent sinds 6 september, de dag dat er een man naar binnen liep bij het BNNVARA-gebouw met een mes en een vuurwapen en het plan om jou te doden.”

Tim strijdlustig: “Niet gelukt.”

TIA

Khalid is daar blij mee. “Nee, gelukkig niet. Hoe is het met je?”

Tim durft dat niet helemaal eerlijk te beantwoorden. “O, ehm, ja… Ik heb over deze vraag nagedacht. Als ik zeg: ‘Heel erg goed’, dan bagatelliseer ik het, maar als ik zeg ‘heel slecht’, dan krijgt Marcel van Roosmalen weer een TIA omdat ik me aanstel, dus het gaat.”

Khalid: “Daar trek je je toch helemaal niks van aan?”

‘Door met werk’

Nee, beweer Tim dan. “Nee hoor. Het gaat. Ik zit hier, ik leef nog, m’n moeder is er blij mee, m’n vader is er blij mee en door met m’n werk.”

Wat vindt Tim verder van de kritiek op de BOOS-special die hij heeft gemaakt over deze vuurwapengevaarlijke man? “Het is een beetje een gekke zaak. Wat die man geprobeerd heeft is een journalist vermoorden, maar ik ben in die zaak ook slachtoffer en ik mocht als slachtoffer die verhoren inzien en ik heb die gewoon meegenomen naar de redactie.”

Geen indicatie

Niet de papieren verhoren dan, maar wel de informatie. “En daar heb ik een uitzending over gemaakt. Dat is eigenlijk een feitenrelaas met een beschouwing van experts.”

Volgens kenners is dat onwenselijk. Tim is het daar niet mee eens. “Ik heb me gewoon laten adviseren door mijn raadsman, door het OM. Ik ben niet gek. Ik wil die rechtszaak niet in de weg zitten, dat hebben we niet gedaan. Daar is geen indicatie van, dus volgens mij konden wij heel goed maken wat we hebben gemaakt.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen