Linda de Mol-vraag zorgt voor ongemak in BLVD: ‘Sfeer slaat om’

Het blijft onhandig dat Linda de Mol geen interviews wil geven maar wel van alles te promoten heeft. Collega’s die wél praten raken direct ongemakkelijk als haar naam valt. “Sfeer slaat om.”

Linda de Mol en Will Koopman © RTL

Linda de Mol was ooit dé grande dame van de Nederlandse televisie, maar sinds het gedoe rondom haar vent Jeroen Rietbergen is ze haar mojo kwijt. Na een lange periode van boze en verongelijkte statements in de pers, is ze tegenwoordig vooral zwijgzaam. Heel erg zwijgzaam. En op tv blijft ze hangen in oude successen.

Ongemakkelijk

In de hoop op kijkcijfersucces brengt ze nu weer de vroegere tv-hit Gooische Vrouwen op de buis. De opnames zijn begonnen en RTL Boulevard mocht gisteren de regisseur ervan interviewen: Will Koopman. Ze is hartstikke enthousiast aan het vertellen over de serie, totdat de onvermijdelijke vraag over de zwijgzame Linda volgt.

De verslaggeefster van dienst: “Hoe fijn is het voor haar om na een moeilijke tijd straks weer lekker op de set te staan?”

Will: “Nou, kijk, we vinden het gewoon heel erg leuk om met elkaar te werken en weer heel veel plezier te hebben.”

Sfeer sloeg om

Presentatrice Daphne Bunskoek vertelt in de studio dat de vraag zorgde voor ongemak bij Will. “Ja, het was heel gezellig, tót op dit moment geloof ik, hè, Aran?”

Verslaggever Aran Bade: “Ja, daarna draaide het helemaal om, het interview. Het gesprek ging over Linda en Will wilde daar helemaal niet over praten. Ze vond het heel ongepast, vond ze zelf, om het over Linda te hebben.”

Daphne: “Ik denk dat het heel moeilijk is als je een vriendschap hebt en iemand is zó in de penarie.”

‘Heel raar’

Aran vindt dat Linda zélf gewoon weer moet praten. “Wat het opmerkelijke is, is dat Linda zelf geen interviews meer geeft. Sinds de BOOS-aflevering over The Voice naar buiten is gekomen heeft Linda alleen nog maar op haar eigen platform gereageerd en nergens anders meer. Ook voor Five Live niet of voor Miljoenenjacht.”

“Nooit meer interviews, maar alleen mondjesmaat wat quotes aangeleverd door haar eigen platform. Daar zit een soort spanning, een soort moeizaamheid waarvan ik denk: laat dat los, want Will kan het best gewoon zeggen.”

Niet zo gek

Luuk Ikink begrijpt überhaupt niet dat Will na zo’n onschuldige vraag in een kramp schiet. “Ja, die vraag was ook niet zo gek natuurlijk. Het ging gewoon over de serie en: ‘Is het weer leuk om met haar op de set te staan?’ Ja, dat is een logische vraag toch eigenlijk.”

Hij vervolgt: “Het laat ook wel de spanning zien die eigenlijk ook een beetje over dat project heen hangt van: o, ja, er hangt nog iets, er is nog iets, hè? Die elephant in the room.”

Geen aandacht

Aran verklapt dat Will heeft gevraagd om dit niet zo breed uit te meten, maar daar houden ze zich bij Boulevard aan. “Ja, Will wilde niet dat we dat eigenlijk zo aandacht eraan besteden, omdat het dan weer daarover gaat, maar ja, dat doe je eigenlijk door zelf heel krampachtig erop te reageren.”

Voor Linda beginnen de opnames van Gooische Vrouwen volgende week, besluit Aran.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Als de naam 'Linda' valt, schiet iedereen bij Gooische Vrouwen in een kramp. Overdreven?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen