Tim Hofman compléét belachelijk gemaakt op televisie: ‘Hahaha!’

Tim Hofman wordt compleet belachelijk gemaakt door het duo Marcel van Roosmalen en Gijs Groenteman. Zij vinden dat hun BNNVARA-collega zichzelf wel héél erg serieus neemt.

Gijs Groenteman, Tim Hofman en Marcel van Roosmalen © NPO

Het is volgens critici geen geheim dat Tim Hofman lijdt aan een zekere vorm van grootheidswaan. De presentator trekt volgens hen altijd een nét iets te grote broek aan in het publieke debat. Hij zou zichzelf een beetje te belangrijk maken. En daarom nemen Marcel van Roosmalen en Gijs Groenteman hem nu behoorlijk op de hak.

Tims megabereik

Tim is vanwege de moorddreiging aan zijn adres aanzienlijk minder actief op sociale media, maar hij werd naar eigen zeggen gepusht om zijn mening over de oorlog tussen Israël en Hamas te geven. Daarom kwam de BOOS-presentator zondag met een hele verklaring over deze situatie in zijn Instagram-stories.

Hierin geeft de Voice-killer aan: “Ik ben zelf even bezig met iets anders verwerken (🔫), dus ben wat stiller op maatschappelijke thema’s en de actualiteit. Maar wat er nu gebeurt in Israël/Gaza is niet iets om over te zwijgen. Zeker niet voor mensen met een bereik zoals ik dat heb.”

‘Hahahaha!’

Juist dat pochen met zijn bereik vindt Gijs hilárisch. Hij proest het echt uit als hij dit tijdens de opnames van zijn podcast Weer Een Dag voor het eerst hoort. “Schrijft hij dat zelf?! Hahahahahahahahahahahaha!”

Marcel begint ook onbedaarlijk te lachen: “Hahahahahaha.”

Gijs cynisch: “Oké, nee, dan kán je niet stil blijven.”

Marcel: “Dan kan hij niet stil blijven. Nee, nee…”

Vanuit de hoogte

Marcel wordt een beetje moe van Tim. “Tim Hofman vliegt het vanuit de hoogte aan. Hij heeft nou weer een práchtig statement losgelaten. Hij is een tijd stil geweest op Instagram en nu kwam er een statement waarin hij ook begon van: ‘Veel mensen vragen het aan mij, dus ik geef het nu.’ Een statement over de oorlog, zijn visie op de oorlog.”

Wie zit hierop te wachten, vraagt Marcel zich af. “Het is natuurlijk wel zo dat zowel in Israël als Gaza veel mensen de Nederlandse taal machtig zijn en het zou kunnen dat dit statement Israël bereikt. Natuurlijk, natuurlijk!”

Gamalagamala

Gijs sluit zich daarbij aan: “Als Tim Hofman een statement loslaat, dat is nieuws, hoor, daar!”

Marcel: “Hij zegt hele, hele, hele ware dingen. Je kunt je zomaar voorstellen dat er in de synagogen en de moskee een minuutje vrij wordt gemaakt. Van: ‘Gamalagamala (doet vreemde taal na, red.) Tim Hofman. Gamalagamalagala.’ Je kunt je voorstellen dat het impact heeft.”

Gijs: “De verlosser uit Vlaardingen.”

Marcel: “Ja, met een heel mooi BNNVARA-shirt aan.”

Miljoenen volgers

Gijs vindt Tim net iets te zelfbewust. “Mooi zeg. En wat goed dat hij zich zo bewust is van zijn bereik. Je hebt vaak mensen die zelf niet door hebben hoe groot hun bereik eigenlijk is, maar Tim Hofman weet dat echt van zichzelf en deelt dat ook met zijn volgers. Dan kán je niet zwijgen inderdaad.”

Marcel: “Hij neemt zijn volgers ook serieus. Tim zegt heel duidelijk tegen z’n miljoenen volgers: ‘Jullie zijn met miljoenen. Jullie hebben mij gezien en ik zie jullie. Ik praat namens jullie. Je hebt invloed via mij. Je hebt invloed via mij.’ Heel slim.”

Plaagstoot

Na deze podcastbespreking kwamen Marcel en Gijs gisterenavond in hun talkshow Van Roosmalen & Groenteman met nóg een flinke plaagstoot. Ze openden de uitzending ermee door om en om, op een heel gedragen manier, het statement van Tim voor te lezen. De centrale boodschap? Deze jongen neemt zichzelf veel te serieus.

Tims statement:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Tim Hofman zijn rol in het maatschappelijk debat flink overschat?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen