‘Astrid Joosten en Tim Hofman zijn wel héél stil over Theo Maassen’

Het wekt bij veel mensen verbazing dat Theo Maassen gewoon verder mag bij BNNVARA. Wat vinden de sterren van de omroep ervan? “Astrid Joosten en Tim Hofman zeggen niks.”

Tim Hofman, Theo Maassen en Astrid Joosten © NPO

BNNVARA-baas Suzanne Kunzeler heeft een moreel kompas dat alleen werkt als het haar goed uitkomt. Ze heeft Matthijs van Nieuwkerk voor de bus gegooid toen hij net aan de slag wilde gaan bij RTL, mogelijk uit rancune, maar kijkt wél weg bij haar eigen omroepgezicht Theo Maassen. De man die beschuldigd wordt van ernstig huiselijk geweld.

‘Niet eens ontkend!’

Dat is allemaal privé en daarom blijft zijn nieuwe serie Der Theo in het uitzendschema staan, aldus Suzanne. Kijkcijferautoriteit Tina Nijkamp wijst erop dat Theo de beschuldigingen nog niet eens heeft ontkend. “Hij heeft nog nooit iets laten horen en dit vinden ze dan wél goed. Dat bevreemdt mij wel heel erg”, zegt ze in de podcast Tina’s TV Update.

Ze vervolgt: “Natuurlijk is een privékwestie iets anders dan een werkkwestie, maar het is wel zo dat de Privé niet over een nacht ijs is gegaan. Er liggen 125 duizend appjes waarin ook allemaal dit soort dingen staan én Theo heeft zelf nog geen reactie gegeven.”

Slecht voorbeeld

Tina vindt dat Suzanne het slechte voorbeeld geeft. “Ik vind wel dat als je als NPO en BNNVARA, die zó onder vuur liggen, niet het goede voorbeeld geeft als je dit gaat doen. Eigenlijk zeg je: ‘Nou ja, op het werk mag je helemaal niks doen, maar wat er thuis gebeurt… Dan knijpen we wel een oogje toe.’ Dat vind ik toch wel heel raar.”

De BNNVARA-bazin is gewoon niet slim bezig, vindt ze. “Ik vind het onverstandig omdat het ook een tikkende tijdbom kan zijn. Er kan veel meer naar buiten komen. Er ligt nu een melding bij de politie en daar kunnen heel veel gevolgen uit voortkomen. Ik snap niet dat ze het niet even op de plank hebben laten liggen.”

Astrid en Tim

Gaan de coryfeeën van BNNVARA óók wegkijken? “Ik ben benieuwd wat andere sterren van BNNVARA hiervan vinden. Tim Hofman die strijdt tegen onrecht, hè. Die heeft dat hele Voice-schandaal openbaar gemaakt. Wat vindt hij hiervan? Ik denk dat hij er ook helemaal niet blij mee is dat Theo Maassen dit op zo’n korte termijn op televisie gaat brengen.”

Astrid Joosten lijkt een coryfee met normen en waarden. “Wat vindt zij ervan? Toch ook een prominente BNNVARA-ster. Ik ben benieuwd hoe dat intern gaat.”

Over de zomer heen

Privé-baas Evert Santegoeds, die de verhalen over Theo naar buiten heeft gebracht, vindt dat BNNVARA onverstandig bezig is. “Je kunt ook zeggen: laten we het even over de zomer heen tillen”, zegt hij in de podcast Strikt Privé.

Hij besluit: “Theo Maassen heeft nog niets ontkend, maar BNNVARA zegt gewoon: ‘Dat programma gaat gewoon door.’ Waar Matthijs wordt afgerekend op zijn daden, wordt Theo Maassen dat niet.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Tim Hofman zwijgt over de Theo Maassen-zaak. Laf?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen