Wat doet Raymond Mens in gigaflop? ‘Hij durfde niet te weigeren’

De sterrenstatus van Raymond Mens staat ernstig onder druk door zijn deelname aan de megaflop GoedNieuws Vandaag. Wat doet hij daar? “Hij durfde John de Mol niet te weigeren.”

Raymond Mens © SBS 6

Het kan snel gaan in de televisiewereld: zo roep je in ieder programma dat je twee ton waard bent en zo kwijn je weg in ’s lands slechtst bekeken nieuwsrubriek. Je kunt je afvragen of Raymond Mens wel goed heeft gedaan aan het tekenen van een exclusief contract bij Talpa. Op de korte termijn levert het veel geld op, maar je moet wel je imago bewaken.

Trieste score

Een journalist die op televisie alleen maar goed nieuws verkoopt is natuurlijk niet geloofwaardig, maar dat is precies wat er van Raymond verwacht wordt bij GoedNieuws Vandaag. Tot overmaat van ramp kijkt er ook geen hond. “De meest trieste score is dag na dag voor GoedNieuws Vandaag”, schrijft Tina Nijkamp vandaag op haar analysekanaal.

Er kijkt bijna niemand: zelfs inclusief uitgesteld kijken blijft de teller steken op 75 duizend. “Het staat nog in het schema, maar dat lijkt niet zo, want niemand kijkt en niemand heeft het erover. Het is ook elke dag een flinke dip in de programmering. Poeh, wat een lange zit voor iedereen die eraan meewerkt.”

‘Waarom?!’

Waarom laat Raymond zich hier in vredesnaam voor lenen? Het valt mediakenner Victor Vlam op dat er verder héél weinig vaste Talpa-gezichten aan meedoen. “Het wordt door de baas van Hart van Nederland gemaakt, dus je zou best kunnen denken dat Sam Hagens en Merel Ek daaraan meewerken. Maar dat is niet het geval.”

Noa Vahle, de sportverslaggever van Talpa en dochter van Linda de Mol, doet er ook niet aan mee. Victor vervolgt in zijn podcast De Communicado’s: “Ik denk dat heel veel Talpa-sterren gewoon hebben geweigerd om hieraan mee te doen.”

Weigeren

Kun je als Talpa-ster gewoon weigeren? “Een televisiecontract werkt op een manier dat je een soort van basiscontract hebt. Daar krijg je best wel een aardig bedrag voor meestal. Je kunt individuele klussen weigen, maar elke individuele klus die je aanneemt, daar krijg je dan extra voor betaald. Dus je hebt een incentive om het te doen.”

Het basissalaris dat de meeste sterren krijgen is echter al genoeg, weet Victor. “Nou, omdat je dus wel dingen kan weigeren, denk ik dat je hier weinig Talpa-gezichten ziet, omdat veel van die mensen dachten van: ja, dit gaat gewoon een enorme flop worden, hier wil ik niet geassocieerd mee worden.”

‘Durft niet’

Je kunt als tv-ster best af en toe iets weigeren, vervolgt Victor. “Maar de enige die het niet kan doen, dat was natuurlijk iemand die daar nét werkte, die nét een groot contract heeft gekregen van John de Mol. Ik heb het over Raymond Mens inderdaad.”

Raymond had geen keuze, meent hij. “Je komt ergens net binnen en dan kan je natuurlijk niet direct zeggen bij het eerste project wat je aangereikt krijgt van de grote baas, van: ‘Nee, dank je, deze sla ik even over.’ Dan lig je natuurlijk niet meteen goed bij je baas. Ik denk dat hij het inderdaad niet kon weigeren en dat hij daarom daar de enige Talpa-ster is.”

Hij besluit: “De enige Talpa-ster die het niet kon weigeren, die doet eraan mee.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Begrijpt u dat Raymond Mens zich voor zo'n slecht programma laat lenen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen