Patricia Paay als pinguïnexpert bij Pauw: ‘Ze kunnen niet vliegen’

Patricia Paay (75) blijft zichzelf opnieuw uitvinden. Ze is gisterenavond verschenen als pinguïnexpert in de talkshow van Jeroen Pauw. “Ze hebben geen handjes en kunnen niet vliegen.”

Jeroen Pauw en Patricia Paay © NPO

Het is Wereld Pinguïn Dag en al dat soort random feestdagen grijpen de talkshows met beide handen aan om er weer een item omheen te bouwen. Jeroen Pauw had de pinguïn gisteren in Sophie & Jeroen als slotonderwerp. Aan tafel zaten NRC’s pinguïnredacteur Marcel Haenen, wereldreiziger Floortje Dessing en… Patricia Paay.

Patricia ♡ pinguïns

Jeroen Pauw legt de kijkers uit wat Patricia daar aan tafel doet. “Patricia, jij hebt zelf pinguïns, althans, ze zijn naar jou vernoemd. De één heet Patricia, de ander heet Robert, dat is jouw partner. Die zijn in Blijdorp. Hoe is dat ontstaan? Jij hebt Blijdorp gered, als ik het goed heb begrepen.”

Een paar jaar geleden heeft Patricia twee ton binnengeharkt voor de dierentuin. “Ja, nou ja, ik hoorde namelijk op het nieuws dat ze dus voedsel tekort kwamen in Blijdorp. Toen dacht ik: ja, daar moeten we wat aan doen, ik vind dat verschrikkelijk. Ik ben helemaal gek van dieren, het maakt niet uit welke.”

Geld gebedeld

Patricia heeft zich er met hart en ziel voor ingezet. “Ik heb dat allemaal gedaan en mensen gebeld en geld gebedeld. Toen heb ik toch nog een paar ton voor ze kunnen regelen zodat ze te eten hebben. Toen kwam ik daar en mocht ik lekker in m’n eentje overal rond kijken en dieren aanraken en heerlijk. Ik heb ze ook gevoed. Visjes gegeven.”

“Ik zei al tegen ze: ‘Ik ben dól op pinguïns, ik vind ze zó leuk, echt.’ Het lijkt wel alsof ze het leed van de hele wereld op hun rug dragen als ze lopen. Zo: ahwhwhahahwahah. Dan wordt het menselijk.”

Geen benen

Wat weet Patricia nog meer over de anatomie van de pinguïn? Hebben ze benen? “Nou ja, voeten. Voeten.”

En kunnen ze communiceren met mensen? “Nou, er zijn mensen die ze thuis houden en dan gaan ze net als andere dieren ook naar je luisteren. Wat ik zo leuk vind, het is niet makkelijk voor ze, maar ze lopen daar en ze hebben geen handjes, geen armpjes en ze kunnen niet vliegen. Ook dat nog.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Patricia Paay schittert als pinguïnexpert. Moet Boulevard toch eens bellen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen