Connie Witteman wil dat Bas en Nicolette colamiljoenen krijgen

Connie Witteman wil dat Bas Smit en Nicolette van Dam gewoon de colamiljoenen krijgen waar ze recht op zeggen te hebben. “Ja, ik vind dat echt. Kruimeldiefjes”, briest de societyster.

Connie Witteman, Bas Smit en Nicolette van Dam © SBS

Bas Smit en Nicolette van Dam liggen in de clinch met Coca-Cola. Ze hebben volgens RTL Z een factuur van 2,6 miljoen euro gestuurd voor promotiewerk op vijf festivals, waarvan er slechts één is doorgegaan. De colagigant wil het bedrag niet betalen, omdat zij vermoeden dat de twee hebben samengespannen met een op staande voet ontslagen manager.

Onder één hoedje

Hoe dat precies zit? RTL Z: “Grote vraag is of de ontslagen manager van Coca-Cola onder een hoedje speelde met Smit en Van Dam om de betalingen van de frisdrankgigant los te krijgen. Coca-Cola vermoedt dat, en zegt dat zij elkaar ook persoonlijk goed kenden. Het influencer-duo ontkent bij hoog en bij laag dat er sprake was van samenspanning.”

Opvallend is dat de deal is beklonken zónder contract, maar alleen met ‘mondelinge afspraken, appjes, e-mails en presentaties’, aldus het nieuwskanaal in een onthullend artikel. “En dat het gaat om hoge betalingen voor soms onduidelijke diensten, zou volgens hun woordvoerder niet ongebruikelijk zijn.”

Schoolplein

Bas en Nicolette zeggen helemaal niet bevriend te zijn met die ontslagen colamanager, een 41-jarige vrouw. “Zij wonen bij elkaar in de buurt en komen elkaar tegen op het schoolplein, maar zij kwamen niet bij elkaar over de vloer”, zegt hun woordvoerder. “Het was een vriendelijk, maar zakelijk contact.”

Ondertussen wordt het influencerskoppeltje behoorlijk hard aangevallen op de socials en door critici. De opiniesite GeenStijl noemt Bas zelfs een ‘klojo’. “Nou Coca-Cola, geef die volksklojo des vaderlands in godsnaam z’n twee miljoen zodat hij dat geld lekker in zijn reet kan stoppen, reputatie gered”, klinkt het.

Kruimeldiefjes

Connie Witteman vindt eveneens dat Coca-Cola de colamiljoenen moet overmaken aan het koppeltje. “Ik vind dat ze het wel moeten krijgen. Die mensen doen zóveel goede doelen, dat is ongelooflijk. Dan dragen hen toch ook een steentje bij, Coca-Cola? Dat kunnen ze toch makkelijk missen? Ja, ik vind dat echt. Kruimeldiefjes”, zegt ze in Shownieuws.

Overigens mogen de colabobo’s ook met Connie bellen. “Bram (Moszkowicz, red.) en ik doen het voor 500 duizend, toch?”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen