VI mag gepikeerde Sven Kockelmann niet uitzenden: ‘Verboden!’

Wilfred Genee stelt dat zijn programma Vandaag Inside geen beelden mag uitzenden van een gepikeerde Sven Kockelmann. “Ja, want stel je voor dat we er een grapje over zouden maken!”

Wilfred Genee en Sven Kockelmann © SBS, NPO

Het stelt veel mensen toch wel teleur hoe gepikeerd Sven Kockelmann vorige week reageerde toen hij door een Op1-gast werd geconfronteerd met de onthullingen over zijn werkgever WNL. Als Roel Maalderink opmerkt dat men bij de omroep niet te kritisch mocht, of mag, zijn over conservatieve partijen als CDA of VVD, reageert Sven héél verontwaardigd.

‘Het mocht niet!’

Wilfred Genee wilde het ongemakkelijke fragmentje gisterenavond uitzenden in Vandaag Inside, maar dat mocht niet. “Heb je dat gezien met Roel Maalderink? Hij verwees nog even naar dat je bij WNL eigenlijk nooit een kritische vraag over de VVD mag stellen”, vertelt de presentator in zijn talkshow op SBS 6.

“Dat vond Sven helemaal niet leuk. ‘Dat heb ik helemaal niet meegemaakt! Nee, zo weet ik het helemaal niet!’ Dat wilden we uitzenden vanavond, maar dat mocht niet. WNL wilde het niet uitgezonden hebben.”

‘Best wel jammer’

Het verbaast tafelgast Özcan Akyol, omdat het fragment wél op een krantensite staat. “Het stond op de website van De Telegraaf, maar jullie mochten het niet uitzenden?”

Wilfred, die Sven steevast nadoet door zijn hoofd schuin te houden, daarop: “We mogen bijna nooit wat uitzenden. Best wel jammer eigenlijk.”

René van der Gijp: “Zonde man.”

Grapje

Özcan is benieuwd waarom het niet mocht van WNL. “Met welk argument?”

René: “Nou, stel je voor dat we er een grapje over maken.”

Wilfred: “Nee, dat is natuurlijk niet de bedoeling, hè? Nee. Volgens mij heeft hij Tijs ook nog steeds niet gebeld trouwens!”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

WNL wil gepikeerde Sven Kockelmann niet in VI. Flauw?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen