Patty Brard haalt uit naar Tim Hofman: ‘Alles voor de kijkcijfers?’

Patty Brard, de vrouw die ooit op televisie haar darmen liet reinigen, heeft het idee dat het bij Tim Hofman allemaal om de kijkcijfers gaat. “Waarom wil je het dan laten zien?”

Patty Brard en Natacha Harlequin © SBS 6

Tim Hofman heeft een hele reportage gemaakt over de wapengevaarlijke man die het BNNVARA-gebouw is ingelopen met het doel om hem te vermoorden. Het is koren op de molen van mensen die vinden dat het bij Tim wel heel erg vaak om Tim zelf gaat; ze verwijten hem dat de dader direct is ingerekend en dat zo’n reportage dus niet nodig is.

Voorbarige Tim

Een van de critici is strafrechtadvocaat Natacha Harlequin. Zij begrijpt Tim niet, laat ze weten in Shownieuws. “Ik vind het gewoon voorbarig. Ik vraag me af wat deze uitzending nou eigenlijk toevoegt op dit moment. Het OM hád al een verklaring gegeven dat er iets is gebeurd op het Mediapark en ze hebben best al veel verteld.”

Hij vervolgt: “Wat er nu aan toegevoegd is zijn de beelden met een muziekje eronder. Dan denk ik: ja, daar kijken dan mensen naar. Vervolgens roept het heel veel vragen op, dus ik snap dat de advocaat van de verdachte het te voorbarig vindt.”

‘Alles voor de kijkcijfers!’

Tim moet de volgende keer even tot tien tellen, adviseert Natacha. “Ik kan me voorstellen dat Tim een uitzending wil maken over zichzelf of over de veiligheid op het Mediapark, maar misschien ietsje later, want Tim kan helemaal niet goed inschatten op welk moment hij dat onderzoek nou mogelijk in gevaar brengt.”

Dan verwijt Patty Brard hem min of meer sensatiezucht. “Is dit nou niet een typische gevalletje alles voor de kijkcijfers? Ik vraag het maar, omdat ik me niet kan voorstellen van: als je het niet compleet hebt, waarom wil je het dan laten zien? Want niemand heeft het compleet.”

Gek van de vragen

Bart Ettekoven sluit ook niet uit dat Tim gewoon geen zin had in vragen over dit dossier. “Misschien werd hij gek van alle vragen.”

Natacha daarop: “Ja, maar dat kun je anders doen. Dat kun je ook gewoon met een verklaring doen. Tim heeft als benadeelde partij altijd maar een beperkte inzage in het dossier. Dat heeft Shownieuws ook bevestigd gekregen van het OM.”

Onverstandig

Tim is kennelijk niet altijd een verstandige jongen, besluit Natacha. “Hij wordt niet hélemaal op de hoogte gesteld van het hele onderzoek, dus Tim weet helemaal niet op welk moment hij dat onderzoek bemoeilijkt ja of nee.”

Ze besluit: “Gewoon niet handig, niet verstandig, te voorbarig in dit stadium. Dat is mijn mening.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Tim Hofman moet oppassen dat hij niet te veel kiest voor sensatie?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen