Tim Hofman zwaar beledigd in Media Inside: ‘Wat l*l jij stom!’

Tim Hofman was gisteren zwaar beledigd toen Marcel van Roosmalen hem in de NPO 3-talkshow Media Inside verweet te lijden aan het messiascomplex. De lacherige sfeer sloeg kortstondig volledig om.

Tim Hofman en Marcel van Roosmalen © NPO

Marcel van Roosmalen deinsde er niet voor terug om zijn gast Tim Hofman flink onder vuur te nemen in Media Inside, de talkshow waarin hij samen met presentator Gijs Groenteman en twee gasten – ditmaal Tim en zijn vriendin – terugblikt op de afgelopen tv-week. De columnist maakte er geen geheim van dat hij Tim ietwat betweterig vindt.

‘L*l niet zo stom!’

Toen Tim opmerkte dat hij soms íets te fanatiek is in zijn programma BOOS – ‘soms moet ik gewoon even mijn bek houden’ – bitchte Marcel: “Heb je dat ook met twitteren? Jij hebt natuurlijk ook een soort Twitter-gedrag. Een soort zendelingachtig Twitter-gedrag. Als jij een mening hebt, elke keer dat jij wat vindt, dan moeten we het meteen allemaal vinden.”

Tim kon er aanvankelijk wel om lachen en gaf Marcel een koekje van eigen deeg: “L*l nou niet zo stom! Jij dan met je Radio 1-column! Dan moeten we allemaal vijf minuten naar Marcel van Roosmalen luisteren. En je zit in De Vooravond, en hier zit je, en op Twitter, en een boek.”

Marcel: “Nee, maar dat is toch iets anders…”

‘Marcel, hou toch op’

Het stoort Marcel dat Tim altijd overal een mening over heeft, maar dat vond Tim zwaar hypocriet. “Jij leeft van meningen… Wat zit je nou?! Marcel, hou toch op. Wat zit je hier dan te doen?”

Marcel: “Nee, dat is een heel ander soort mening. Ik zeg gewoon een mening, verdraai het nieuws een beetje, ratel wat op, klaar. Maar jij hebt een intentie met je mening en wil mensen echt jouw kant op trekken.”

Tim: “Waarom raakt het jou zo? Als deze onbeduidende man van 32 een tweetje stuurt, zit jij dus in paniek op de bank. Van: nu moet ik dit weer vinden.”

Marcel: “Nee, ik zit dan met verbazing op de bank van: dan hebben we iemand van 32 die de minister de maat gaat nemen. En niet één keer, maar gewoon altijd.”

Zwetende vijftiger

Tim ging – weliswaar met een lach – behoorlijk los op Marcel. “Je zit hier zo overspannen. Misschien merk je dat niet als kijker, maar er zit hier gewoon echt een zwetende vijftiger naast me die helemaal in paniek is omdat hij over Twitter moet praten met een dertiger.”

Marcel: “Nou hebben we dit weer. Nu wordt er gedaan alsof jij hebt gewonnen, maar dat is helemaal niet zo.”

Tim: “Ik sta 3-0 achter bij jou. Jij bent veel grappiger, scherper en belezener. Daarom snap ik dus niet dat je zo onzeker wordt van mijn tweets.”

Messias-complex

Aanvankelijk was de sfeer nog lacherig, maar dat veranderde toen Marcel met de volgende uitspraak kwam: “Het gaat mij meer om het Messiascomplex wat erachter schuilt.”

Dát vond Tim minder leuk. Hij was zichtbaar beledigd en pakte zijn iPhone erbij om Twitter op te starten. “Haal er dan eens een tweet bij. Nee, wel! Messiascomplex omdat ik een keer over de zeik ben als een Tweede Kamerlid niet zijn werk doen? Dan heb ik toch geen Messiascomplex?”

Zijn vriendin: “Tim kan gewoon niet tegen onrecht.”

Tim gepikeerd: “Nou, ik vind gewoon weleens wat. Dat is hetzelfde als wat jij doet bij Radio 1. Maar ja, ik wil er mensen ook niet mee in het geding brengen, dus als jij er echt moeite mee hebt… Ik zal kalmer doen dan.”

Dodelijke sfeer

Hoewel Tim op dat moment duidelijk wat geraakt was, bleef hij er niet in hangen. De sfeer leek al snel weer goed aan tafel, al dacht Marcel daar iets anders over: “Er heerst nu een dodelijke sfeer aan tafel. Ik heb al lang spijt van alle vormen van kritiek die ik in het begin gehad heb. Dat was helemaal niet de bedoeling.”

Toen het later over de vriendin van Tim ging, die niet van seks houdt, grapte Tim nog: “Ik hoor wel eens op Twitter: ‘Hé, jij ne*kt nooit en daarom heb je die mening.’ Dat is Marcel met een schaduwaccount.”

De vijfde en voorlopig laatste aflevering van Media Inside – vele fans smeken de publieke omroep nu al om een vervolg – kunt u terugzien op de website van de NPO.

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen