Broertjes Tim Hofman blijven met kanker schelden: ‘Klinkt lekker’

Rijk en Sam Hofman, de broertjes van Tim Hofman, blijven ondanks de kritiek van buitenaf gewoon met kanker schelden in hun podcast. “Wij vinden het woord heel lekker klinken.”

Rijk en Sam Hofman © Instagram

Het wekt bij veel mensen ergernis dat Rijk en Sam Hofman in elke aflevering van hun podcast Broers tientallen keren met ‘kanker’ schelden. Het is met name pijnlijk omdat hun broer Tim Hofman op televisie een programma presenteert over mensen die lijden aan ongeneeslijke ziektes als kanker, namelijk Over Mijn Lijk. “Ze vloeken er non-stop mee!”

Geen lading

Rijk en Sam hebben kennis genomen van de massale kritiek op hun gescheld, maar zijn niet van plan om er iets mee te doen. Ze hebben er ook geen spijt van dat ze Dries Roelvink hebben doodgewenst. Sam: “Ik zeg het vaker automatisch: ‘Hij moet echt dood.’ Dat heeft niet meer de lading van écht dood. Dat is net als dat wij met kanker schelden.”

Het gescheld met kanker is volgens Rijk helemaal niet slecht bedoeld. “Dat heeft bij ons ook geen lading van kanker”, legt hij uit in de nieuwste aflevering van de Broers-podcast.

Lekker woord

Sam beaamt de uitleg van Rijk. “Nee, die lading heeft het niet.”

Rijk benadrukt dat ze gewoon met kanker zullen blijven schelden. “Wij vinden gewoon het woord heel lekker.”

Sam stelt dat oudere mensen het gewoon niet begrijpen. “Boomers begrijpen dit niet.”

De twee schelden ook in de nieuwste aflevering van hun podcast volop met kanker. “Ja, kanker. Dat is net als de ex van André Hazes”, klinkt het bijvoorbeeld. Of ze hebben het over een item dat ‘kankerduur’ is.

‘Dries is dood’

Even later vraagt Rijk aan zijn broer: “Heb jij nog een nieuwtje?”

Sam daarop: “Dries Roelvink is single. Is dood!”

Rijk moet erom lachen. “Nee, nee, kijk Sam, dat kun je dus nu niet zeggen na vorige week, want nu wordt het wel een bedreiging. Nee, Dries was inderdaad in het nieuws met jou, door jou. Dat is ook lijp. Dries Roelvink was weer in het nieuws, wat hij natuurlijk fantastisch vindt, door jou. Eigenlijk moet hij jou bedanken, hahaha.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

De Hofman-broertjes willen met kanker blijven schelden. Vindt u hun uitleg begrijpelijk?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen