Özcan Akyol lijkt ervan af: voor het eerst geen Matthijs-vragen in VI

Özcan Akyol heeft twee afleveringen Vandaag Inside overgeslagen om niet nóg meer olie op het vuur te gooien, maar gisteren zat hij er weer. En voor het eerst zónder vragen over Matthijs…

Özcan Akyol © SBS

Ruim twee maanden na het naaien van Matthijs van Nieuwkerk lijkt het erop dat Özcan Akyol gewoon weer verder wil op tv, zónder steeds naar zijn vroegere bestie gevraagd te worden. En het lijkt hem te lukken. Kennelijk heeft hij Wilfred Genee verboden om er nog over te beginnen, want voor het eerste stelde hij gisteren in VI geen énkele Matthijs-vraag.

Eus is terug

Waar Özcan vroeger steevast elke maandag aan tafel zat bij VI, heeft hij de afgelopen tijd een tandje teruggeschakeld om niet nóg meer olie op het vuur te gooien. Zowel vorige week als de week ervoor liet hij zich vervangen door Valentijn Driessen, maar nu zit hij er weer en de naam ‘Matthijs’ is geen enkele keer gevallen. Ongebruikelijk voor Wilfred.

Wilfred merkt slechts op dat Eus een tijdje afwezig is geweest. “Eus, goed dat je er weer bent. Kon je het nog vinden? Het was even zoeken of ehh?”

Eus daarop: “Ja, ik kon het vinden hoor. Dezelfde plek als altijd. Leuk om hier te zijn. Gezellig.”

Chemie weg

De mannen van VI en hun vaste gast Eus doen plotseling alsof er niets gebeurd is, en alsof hij niet genadeloos is bekritiseerd door de mannen aan tafel, maar er lijkt wel degelijk iets te zijn geknapt. De chemie is niet meer zoals voorheen en ook op de sociale media van VI regent het negatieve reacties over de presentator.

En dat allemaal om de streek die hij Matthijs heeft geflikt. Niet dat de DWDD-ster nou zo populair is onder de kijkers van VI, maar het verraad van vrienden ligt daar klaarblijkelijk héél gevoelig. Critici, waaronder de mannen van VI, vinden het ook niet sterk dat Eus zo wegduikt voor vragen over zijn verdachtmakingen aan het adres van Matthijs.

Achteruitgang

Johan Derksen stipte vorige week nog aan hoe Eus de vorige keer door de achteruitgang wegvluchtte om Boulevard-verslaggever Aran Bade maar te ontwijken. “Er zitten hier ook wel eens mensen die via de achteruitgang vluchten. Dan denk ik: joh man, wat maakt het nou uit! Sta die man even te woord! Misschien kun je het een beetje verduidelijken.”

Wilfred daarop: “Het blijft apart. Met name ook omdat hij zegt dat hij steeds niet reageert, maar dan wil hij soms wel en dan weer niet. Het is bijna niet te volgen allemaal.”

Wel of niet te volgen: Wilfred heeft de eisen van Eus duidelijk ingewilligd…

Update – Akyol laat in een reactie weten dat hij Genee niet heeft verboden om vragen te stellen en dat hij altijd via de achterdeur binnenkomt bij VI. Ook laat hij weten dat hij beide avonden vanwege een lezing afwezig was bij VI en zich dus niet heeft laten vervangen.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Özcan Akyol krijgt geen lastige vragen meer in VI. Bent u brulfilmpje-rel ook vergeten?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen