Donny Roelvink plotseling moslim, Dyantha Brooks trots: ‘Moedig’

Dyantha Brooks heeft er respect voor dat Donny Roelvink plotseling een moslim geworden is. “Het is moedig om een andere weg in te slaan en mooi dat hij zichzelf helemaal heeft gevonden.”

Dyantha Brooks en Donny Roelvink © SBS

Het nieuws dat Donny Roelvink zich heeft bekeerd tot de islam leidt op social media tot nogal pittige reacties, maar niet op tv. De showrubrieken behandelen het nieuws voorzichtig, omdat één uit de toon vallende opmerking natuurlijk direct kan leiden tot een stevige rel. Daar hoeven de jubelende sterren van Shownieuws gelukkig niet voor te vrezen.

Bekeren tot islam

Bart Ettekoven, showkenner in het programma, vindt het een verrassing dat Donny nu moslim is. “We weten natuurlijk dat de breide boers Roelvink interesse hebben in de islam en zich erin verdiept hebben, maar toen we Dave pas spraken zei hij: ‘Ik ga me niet helemaal bekeren en ik ga ook het suikerfeest enzo niet vieren, en volgens mij mijn broer ook niet.’”

“Nou, wat schetst onze verbazing: het filmpje op Instagram waarin hij zich inderdaad laat bekeren tot de islam. Je ziet echt dat hij de islamitische geloofsbelijdenis, de shededa (bedoelt sjahada, red.), uitspreekt.”

Sjahada

Dyantha Brooks, de presentatrice van dienst, corrigeert Bart direct. “Ik hoop dat jij dat goed uitspreekt. De sjahada volgens mij.”

Bart: “Sjahada.”

Dyantha: “Ja, ja.”

Bart: “We hebben gevraagd of Donny erop wilde reageren. Dat wilde hij niet. Zijn vader Dries zegt: ‘Ik wist vorige week wel dat het eraan zit te komen. Mijn kinderen moeten vooral doen waar ze zelf gelukkig van worden. Ik merk dat het hem veel rust geeft en dat hij er heel blij van wordt. Wie ben ik dan om hem een strobreed in de weg te leggen?’

Rust

Dries gelooft zelf niet en vindt dat naar eigen zeggen jammer, aldus Bart. “Hij is namelijk ontzettend bang voor de dood en de meeste geloven beloven wel iets voor na de dood.”

Dyantha: “Het geeft een zekere mate van rust.”

Bart: “Ja, voor sommige mensen wel.”

Dyantha vindt Donny’s religieuze avontuur prachtig. “Maar mooi wel dat hij zichzelf helemaal heeft gevonden toch?”

‘Heel erg knap’

Eline de Ruig vindt het ook heel mooi dat Donny nu een moslim geworden is. “Zeker, en dat je hier dan ook helemaal voor gaat. Ik bedoel: roepen is één ding, maar het dan ook echt doen vind ik wel heel erg knap. Ik vraag me wel af of zijn broer dit ook gaat doen.”

Dyantha: “We weten van Dave dat hij geïnteresseerd is, maar hij heeft dus onlangs laten weten niet mee te hebben gedaan aan de ramadan of het suikerfeest.”

‘Moedig!’

Ronald Molendijk begrijpt zijn collega’s niet. “Ik vraag me vooral af waarom jullie het zo interessant vinden.”

Dyantha: “Het is nogal wat, je bekeren, toch?”

Ronald: “Er zijn toch ook heel veel artiesten die in Jezus geloven of een ander geloof?”

Dyantha: “Geloven, maar bekeren? Als je ziet waar Donny vandaan komt met Dries Roelvink als vader… Moedig om een heel andere weg in te slaan, toch?”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Donny Roelvink is nu een moslim. Interessant?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen