Edwin Evers kritisch over Johan Derksen: ‘Het is echt smakeloos’

Edwin Evers vindt het ‘smakeloos’ dat Johan Derksen anderhalve maand geleden op televisie riep dat de 18-jarige prinses Alexia een ‘lekker kontje’ heeft. “Maar hij mag het zeggen.”

Johan Derksen en Edwin Evers © SBS, RTL

Johan Derksen grossiert in gewaagde uitspraken en ook anderhalve maand geleden zorgde hij voor flink wat controverse door als 74-jarige man te roepen dat de 18-jarige prinses Alexia een ‘lekker kontje‘ heeft. Critici vonden het een beetje viezig dat een bejaarde man zoiets zegt over een meid die pas net de volwassen leeftijd heeft bereikt.

Smakeloos

Hoe kijkt Edwin Evers daarnaar? “Hij mag het zeggen, maar ja, of het nou zo chic is…”, zegt hij in de radioshow van Mischa Blok op NPO Radio 1.

Mischa vindt het ook twijfelachtig. “‘Lekker kontje’, heeft hij gezegd. ‘Lekker kontje’, zei hij over prinses Alexia.”

Edwin heeft er gemengde gevoelens over. “Ja, van mij mag hij het zeggen, maar ik vind het wel smakeloos. Dat wil niet zeggen dat ik er niet om zou kunnen lachen, want ik weet ook die setting waarin zij zitten en hoe dat gaat.”

Setting

Onder de streep kun je het gewoon niet maken, vindt Edwin. “Je moet het ook allemaal niet te serieus nemen en niet te zwaar aan tillen. Kijk, we kunnen het ook helemaal gigantisch opblazen en er een gigantisch ding van maken. Maar ja, ja, dan denk ik ook: af en toe moet je een beetje naar de setting kijken. Maar goed, het is wel smakeloos.”

De mening van Edwin is volgens Mischa relevant omdat hij een podcastserie met Alexia’s vader heeft gemaakt, koning Willem-Alexander. “Ben jij nu de vaste podcastmaker van het Koningshuis?”

Edwin: “Dat lijkt me wel ja. Hahaha.”

Uitstekend idee

Mischa vraagt zich af: “Komt er gewoon ieder jaar een serie, maar dan met iemand anders steeds?”

Edwin: “Dat lijkt me een uitstekend idee. Nee, dit was gewoon een keer ontzettend leuk om te doen. Was ik zenuwachtig? Nee, klonk dat zo? Ik hoorde mensen dat namelijk zeggen. Er waren natuurlijk heel veel mensen die vonden daar allemaal wat van.”

Kritiekloos

Veel mensen vonden Edwin niet kritisch genoeg. “Heel veel journalisten vonden het niet journalistiek en heel veel royaltydeskundigen vonden het jammer dat ik die en die vraag niet gesteld had.”

Hij besluit: “Die wilden daar natuurlijk allemaal zelf graag zitten, dat begrijp ik ook wel, en zij hadden daar misschien ook wel veel meer recht op dan ik. Maar die meenden ook te horen dat ik heel nerveus was, maar dat was helemaal niet.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen