Eva Jinek ziet NPO 1 volledig instorten: ‘Dit gaat haar hard raken’

Eva Jinek staat over vier dagen officieel niet meer onder contract bij RTL 4, dus dan kan ze zich volledig gaan richten op haar nieuwe avontuur bij NPO 1. “Dat wordt een harde dobber.”

Eva Jinek © RTL

Van een ton per maand naar twee ton per jaar: de salarisval van Eva Jinek is gigantisch, maar ze krijgt er wel een droomslot voor terug. Ze zat bij RTL 4 op de late avond, maar krijgt straks op NPO 1 het tijdslot waarop De Wereld Draait Door jarenlang uitzond: 19.00 uur. Dat is natuurlijk uitstekend te combineren met een gezinsleven.

Eva naar NPO 1

Eva moet de vroege talkshow van ’s lands meest bekeken tv-zender weer prestige geven, want dat is door types als Margriet van der Linden en Khalid & Sophie allemaal behoorlijk in verval geraakt. En dat is niet het enige op NPO 1 dat in verval is geraakt. Eigenlijk is alles de laatste tijd behoorlijk in verval geraakt.

We krijgen er door het geheimhouden van de actuele kijkcijfers minder van mee, maar NPO 1 scoort de laatste tijd echt verschrikkelijk slecht. Kijkcijferautoriteit Tina Nijkamp heeft al meermaals alarm geslagen, maar de baas van de zender lijkt volledig de weg kwijt. En dat terwijl tv-godin Tina ook naar die functie heeft gesolliciteerd.

Enorme chaos

Hoe dan ook: NPO 1 scoort een stuk slechter en de comeback van Eva gaat nog dik acht maanden (!) duren. “Er is niet alleen een enorme chaos bij de NPO, met allemaal rellen, ruzies en boze ego’s, ook de kijkcijfers zijn één grote treurnis”, schrijft Tina in haar column voor De Telegraaf.

Eva had dit nooit verwacht toen ze besloot om terug te keren naar de publieke omroep, denkt Tina. “Sinds Eva in juni dat contract tekende, zijn de kijkcijfers van NPO 1 ongeveer gehalveerd. En dat moet Eva dus weer gaan opkalefateren.”

‘Wordt moeilijk’

En dat wordt ‘moeilijk’, denkt Tina. “Moeilijk. Pas vanaf september, en dus krijgt het programma van Eva een lange voorbereiding, veel te lang. Soms kun je namelijk ergens ook TE uitgebreid over nadenken.”

Mediakenner Victor Vlam verwacht dat Eva de miljoen kijkers gaat aantikken, maar dat denkt Tina niet. Ze wijst op de concurrentie met RTL Boulevard en Lang Leve De Liefde. “Zo kan het nog wel eens een harde dobber gaan worden voor Eva om hogere kijkcijfers dan Khalid & Sophie te gaan krijgen.”

Utopie

Gaat Eva dan echt middelmatige cijfers halen op NPO 1? Tina sluit het niet uit als de zender zo door blijft gaan. “Ik hoop het niet voor Eva, maar ik ben bang dat de beoogde miljoen plus kijkers een utopie zal blijken.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Eva Jinek de piek van haar carrière al bereikt heeft?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen