Arjen Lubach: ‘De bottleneck? Die ligt bij heren van Even Tot Hier!’

Arjen Lubach zou best vaker op de buis willen zijn met zijn Avondshow, maar het probleem ligt naar eigen zeggen niet bij hem. “De mannen van Even Tot Hier willen niet tegelijkertijd.”

Arjen Lubach en Even Tot Hier © NPO

De Avondshow met Arjen Lubach is geïnspireerd op de typische Amerikaanse talkshows waarbij de presentator aan een desk zit. Robert Jensen heeft dat ook een tijdje gedaan bij RTL en nu doet Arjen Lubach het met iets meer succes bij de NPO. In tegenstelling tot die Amerikaanse programma’s is Arjen maar een klein deel van het jaar op televisie.

Bottleneck

Is Arjen gewoon lui of hoe zit dat precies? Manuel Venderbos vraagt het hem in een filmpje van het AD, waarin hij hem een prijs uitreikt. “Het is misschien wel de meest gestelde vraag, maar waarom kunnen jullie niet langer en vaker en altijd?”

Arjen: “Ja, dat heeft met van alles te maken. Langer, vaker en altijd is…”

Manuel onderbreekt hem: “Ben jij de bottleneck?”

‘Nee hoor’

Arjen ontkent dat. “Ik ben niet de bottleneck. Nee hoor, zeker niet, want waarom?”

Manuel: “Dat weet ik niet. Er moet ergens een bottleneck zijn.”

Arjen: “Nee hoor, de bottleneck ligt ergens bij de NPO en schema’s, want je hebt ook Even Tot Hier en die willen niet tegelijkertijd met ons op tv, dus dan sluit je meteen al vier maanden van het jaar uit.”

Kruimels

De mannen van Even Tot Hier willen niet in dezelfde weken als Arjen uitzenden, omdat hij doordeweeks te zien is en ‘dan kun je eigenlijk alleen de kruimels gebruiken die zijn blijven liggen, legden ze ooit uit.

Arjen: “En dan heb je ook nog politiek-luwe periodes – de zomer zou ik zelf denk ik niet willen uitzenden. En je hebt een team met veel mensen, een redactie van vijftien is best wel veel, maar als je het vergelijkt met Amerikaanse shows…”

22 januari

Oftewel: Arjen vindt zijn redactie nog steeds te klein om grotere gedeeltes van het jaar uitzenden. Wanneer is hij weer op de buis? “22 januari. Althans, het is de NPO, dus je weet het nooit, maar dan is het de bedoeling dat we weer op tv zijn.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen