Charles Groenhuijsen basht zijn pupil Eva Jinek: ‘De grote ster!’

Charles Groenhuijsen lijkt goed klaar te zijn met Eva Jinek nu zijn oud-pupil hem zijn baantje kost. “Zij wordt wel als een soort superster binnengehaald waar een hoop voor moet wijken.”

Charles Groenhuijsen en Eva Jinek © NPO

Als mentor en pupil delen Charles Groenhuijsen en Eva Jinek een verleden met elkaar. Zij liep stage bij hem toen hij nog correspondent was. “De kleinste klus is voor mij belangrijk; ook als ik een caesar salad ging halen voor Charles Groenhuijsen tijdens mijn stage in Washington deed ik dat snel en goed en nog voor hij erom kon vragen”, zei ze ooit.

Superster Eva

Inmiddels kan Charles die ceaser salad wel in haar gezicht gooien, want door Eva verliest hij binnenkort zijn baantje bij Op1. Zij begint na de zomer met haar talkshow om 19.00 uur, waardoor Sophie & Jeroen naar de late avond verhuist. En Op1? Dat programma wordt gewoon geslachtofferd en keert niet meer terug op de buis.

Charles’ tv-carrière komt daarmee tot een einde. “Eva wordt nu natuurlijk wel als een soort superster binnengehaald, waar een hoop voor moet wijken. Dat kan natuurlijk, dat kun je beslissen, daar kun je het mee eens of oneens zijn, maar ze wordt sowieso als een ster binnengehaald”, klaagt hij in Nieuwe Revu.

Ermee eens?

Op de vraag of Charles het daarmee eens is, zegt hij: “Dat vind ik moeilijk. Er zit allerlei omroeppolitiek achter. Alleen begrijpt de kijker er geen bal van. De kijker begrijpt misschien ook niet dat Eva toen met een hoop spektakel is weggegaan naar de commerciëlen en nu met evenveel spektakel weer terugkomt. Daar kun je van alles van vinden.”

Charles heeft daar kennelijk wel een mening over, maar, zo zegt hij: “Daar ga ik me verder niet over uitspreken, maar laat ik zeggen: ik vind het wel opvallend.”

Op1-avond

Als Eva zo graag terugwilde naar de NPO, hadden ze haar dan niet moeten afschepen met een avondje Op1? “Ik denk niet dat Eva dat gedaan had met haar status, want ze heeft natuurlijk de status van: ik kan in mijn eentje een talkshow dragen.”

Eva heeft niet bepaald geëxcelleerd bij RTL; haar scores vielen tegen. “Ik zeg ook: het is opvallend hoe ze weg is gegaan en opvallend hoe ze nu weer terugkomt. Ik zie die cijfers ook. Ik zie ook de ontwikkeling. Dat klopt. Daarom zeg ik: er ligt een zware druk op haar.”

Onder de neus

Eva zal het nog zwaar krijgen, aldus Charles. “Bij zo’n transfer denk ik dat de NPO en Angela de Jong dat haar onder haar neus zullen wrijven, als ze echt heel veel minder scoort dan DWDD en Khalid & Sophie. Dat zal in de opiniemachine van tv-recensenten wel scherp worden beoordeeld, denk ik. Maar het is wat het is.”

“Dat is de status die ze heeft en de verwachtingen zijn hooggespannen. Maar met zo’n transfer kun je niet met kijkcijfers aankomen waarvan je zegt: nou, dat was best aardig.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Charles Groenhuijsen zit enorm te mopperen over Eva Jinek, maar is zijn tijd niet gewoon geweest?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen