Loretta Schrijver haalt flink uit naar klimaatstrijders: ‘Eigenbelang!’

Loretta Schrijver heeft voor het eerst in acht maanden tijd een tweet geplaatst en daarin haalt ze flink uit naar klimaatactivisten. “Die denken alleen maar uit eigenbelang!”, briest ze.

Loretta Schrijver © RTL

Antoinnette Scheulderman, sterinterviewster en Rob Kemps-fluisteraar, heeft met de kerst een gevulde ‘kalkoen’ van De Vegetarische Slager gegeten en daar is ze erg enthousiast over. De journaliste deelt haar vreugde over dit vegetarische product, waarvan er slechts enkele tientallen zijn verschenen, in een tweet die al ruim 150 duizend keer is bekeken.

Geen dierenleed

Het was gewoon heerlijk, aldus Antoinnette. “Mag ik de gevulde ‘kalkoen’ nu al opnieuw bestellen voor komende kerst? Was nog lekkerder dan gehoopt, puur comfort food – vonden ook de vleeseters aan tafel. En voor de reaguurders die nu schreeuwen ‘en wat zit daar dan íííín!?!’: in elk geval 0% dierenleed!”

Het valt op dat Antoinnette heel veel negatieve reacties op haar tweet krijgt, vooral van mensen die graag vlees eten. “0% dierenleed? Slacht is geen dierenleed”, zegt ene John bijvoorbeeld. En Monique: “En waarom moet het dan kalkoen heten en jou zo de illusie geven dat je vlees eet?”

Wat zegt Loretta?

Ook A-ster Loretta Schrijver reageert op Antoinnette. “En zo is het! Geen dierenleed. Dat vergeten onze klimaatactivisten nog wel eens als ze zeggen dat ze vlees laten staan. Vanwege het klimaat. Vanwege hun eigenbelang…”, schrijft ze op X.

Zo, dat is een pittige sneer van Loretta. Volgens de Koffietijd-beroemdheid zou de eerste reden om geen vlees te eten moeten zijn dat je daarmee dierenleed voorkomt. En niet het klimaat…

Weinig impact

Heel veel impact heeft Loretta niet met haar tweet, want die is nog geen 200 keer bekeken. Het is voor het eerst in acht maanden dat ze een berichtje op X plaatst. De laatste keer was in april, over een of andere petitie. Ook juichte ze toen over een betoog van Partij voor de Dieren-mevrouw Esther Ouwehand.

De vegetarische gevulde kalkoen kostte 17,95 euro.

X

De boze tweet van Loretta:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Loretta Schrijver als sidekick in een RTL-talkshow?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen