Giel de Winter en StukTV-vrienden uitgespeeld op tv? ‘Hoe kán dit!’

Is het langzaam aan over en uit met de tv-carrière van Giel de Winter en zijn vrienden van StukTV? Zijn programma Het Jachtseizoen scoort totáál niet meer op SBS 6. “Weg?”

Giel de Winter © Steven van Kooijk

Giel de Winter werd ooit groots aangekondigd als dé nieuwe ster van Talpa, maar hij haalt kijkcijfers waar mindere goden als Kim-Lian van der Meij en Jan Versteegh zich nog voor zouden schamen. Deze week begon een nieuw seizoen van zijn tv-show Het Jachtseizoen, maar daar keken op de donderdagavond echt heel weinig mensen naar.

OMG! DRAMATISCH

Kijkcijferautoriteit Tina Nijkamp is regelmatig geschokt, maar ditmaal schreeuwt ze het echt uit: “OMG!”, roept ze op haar analysekanaal. “Het is DRAMATISCH van start gegaan. Met hoofdletters inderdaad. Hoe kan dit? Ik kon het eerst helemaal niet vinden in de top 50. Dit zou denk ik voorlopig zomaar laatste seizoen Jachtseizoen kunnen zijn.”

Wát?! Giel gaat van de buis? Even terug naar het begin: hoeveel mensen hebben er dan gekeken? “Het is echt schrikken geblazen geweest op de burelen bij Talpa, dat kan niet anders, want ze moesten wel héél ver naar beneden scrollen, want het programma had slechts 257 duizend kijkers”, vervolgt ze in haar podcast Tina’s TV Update.

Ongekend laag

Het Jachtseizoen staat nu voor het eerst op de donderdag, in plaats van op de zaterdag. Daar maakt het plaats voor Marble Mania. “Maar dat is echt dra-ma-tisch verlopen. Ik heb er gewoon geen ander woord voor. Het is echt óngekend laag. Zelfs de Bloemencorso-soap heeft er nog meer. Dit zijn getallen van Out of Office met Joris Linssen op NPO 1.”

Hier wordt niemand vrolijk van, aldus Tina, die zelf jarenlang aan het roer stond van SBS 6. “Echt een dráma daar voor SBS 6 en natuurlijk ook voor Giel de Winter, die met veel bravoure werd binnengehaald bij SBS 6 en het toch niet zou geloven als hem toen werd verteld dat hij ooit dit soort kijkcijfers zou halen.”

BN’ers op

Tina denkt ook dat Het Jachtseizoen bewijst dat de BN’ers een beetje op zijn. “Dit is een dramatisch begin en ook natuurlijk vervelend voor de gasten die erin zaten. Ferry Doedens en Sylvia Geersen. Nou, die zien we waarschijnlijk ook gewoon veel te vaak in al die programma’s en dat maakt het ook al minder bijzonder.”

Hoe nu verder? “Je kunt je afvragen of dat Jachtseizoen ook niet gewoon een beetje klaar is.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Kan Giel de Winter zich niet beter gewoon focussen op YouTube?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen