Eva Jinek zorgt voor irritatie bij hoogste NPO-baas: ‘Dit klopt niet’

Eva Jinek zorgt voor enige irritatie bij Frederieke Leeflang. De hoogste baas van de NPO is het niet eens met haar grap dat de publieke omroep een soort ‘smeltende kernreactor’ zou zijn.

Eva Jinek en Frederieke Leeflang © NPO

Men zal zich in Hilversum toch wat zenuwachtig voelen nu het demissionaire kabinet heeft besloten om de vergunning van de NPO met twee jaar te verlengen in plaats van de gebruikelijke vijf jaar. Alles wijst erop dat de publieke omroep rigoureus op de schop wordt genomen door politiek Den Haag en met name PVV wil er met de sloopkogel in.

‘Kon u lachen?’

En juist op dít moment maakt Eva Jinek haar rentree bij de publieken. “Mijn timing is bijzonder, dat geef ik toe. Mijn vrienden hebben er ook wel om gelachen. Ik denk dat het een beetje is alsof je een smeltende kernreactor ziet en besluit kom toch nog weer naar binnen te gaan, maar ik hou van een uitdaging”, grapte ze van de week bij Arjen Lubach.

Twan Huys laat dit fragment in Buitenhof zien aan Frederieke Leeflang, de hoogste NPO-baas. Hij vraagt haar: “Kon u erom lachen? ‘Smeltende kernreactor’?”

Niet terecht

Niet echt. Frederieke lijkt not amused over deze vergelijking. “Nou, dat vind ik geen terechte vergelijking”, zegt ze bloedserieus. “Eva Jinek is met heel veel, echt heel bewust teruggekomen naar de publieke omroep, omdat ze daar de programma’s kan en wil gaan maken die ze heel graag wil maken, dus laat dat helder zijn.”

Ze vervolgt: “Dat er natuurlijk op dit moment heel veel gaande is, is ook duidelijk, maar het is geen smeltende kernreactor.”

Nieuwe generatie

De NPO bereikt juist heel veel jongeren, maar dan wel op andere kanalen zoals YouTube, meent Frederieke. En als ze zich daar meer op gaan richten, is de publieke omroep alles behalve ten dode opgeschreven, vindt zij. “Dat betekent dus dat wij ook op die kanalen aanwezig moeten zijn.”

“Tijdens de verkiezingen hebben heel veel omroepen, ook de NOS, TikTok uitgekozen om programma’s uit te zenden over de verkiezingen. Voor de nieuwe generatie.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Zou u het plan steunen om in elk geval NPO 3 op te heffen en het budget daarvan in te trekken?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen