Eva Jinek ontzettend pissig: ‘Ik zou echt direct mijn wapen trekken’

Eva Jinek reageert enorm pissig op de zware mishandeling van een NS-conductrice, waarvoor alle treinen zaterdagavond drie minuten stil zijn gezet. “Ik zou mijn wapen trekken!”

Eva Jinek en Jan Jaap van der Wal © AvroTros

De NS-treinen stonden zaterdagavond drie minuten stil om aandacht te vragen voor het geweld tegen zijn personeel. De aanleiding daarvoor is de zware mishandeling van een conductrice door een groep jongeren. Het nieuws werd gisterenavond besproken in Dit Was Het Nieuws, waarin Eva Jinek haar sprankelende opwachting maakte.

Wapen trekken

Eva vindt het ongekend. “Het is een afgrijselijk verhaal dat die vrouw door zes tieners ofzo mishandeld is. Belaagd door een groep, maar dan door één mishandeld is. Ik denk ten eerste vaak bij dit soort dingen: wie heeft die mensen opgevoed?”, zegt ze aan de desk, naast teamcaptain Peter Pannekoek.

Ze vervolgt: “En ik denk ook vaak: wat goed dat ik niet een politieagent ofzo die een wapen heeft, want ik zou dírect, echt dírect, een wapen trekken. Toch? Op het moment dat je de middelen hebt en iemand begint je te bedreigen in zo’n functie… Ik zou echt niet het gesprek nog aangaan.”

Imago bewaken

Peter schrikt zich een hoedje van deze verbale uitbarsting van Eva. “Ik vond het zo goed dat je voor de opnames begonnen zei: ‘Ik ga rustig aan doen. Ik heb een imago te bewaken.’ Wij zijn één minuut bezig en: ‘Ik zou ze allemaal kapot knallen! Al die kinderen! Of ze het gedaan hebben of niet! Kijk mij verkeerd aan!’ Bravo, bravo!”

Eva lachend: “Ik zou nog zo m’n best doen!”

Holster

Hoe zou Eva dreigen met haar wapen? “Als hij hier zit (wijst naar haar fantoomholster, red.), dan zou ik het jasje een beetje naar achter doen in het begin van het gesprek, zodat je hem alvast kan zien. Hè, dat je een beetje weet wat de parameters van het gesprek zijn. Dan een beetje dat leren holstertje openklikken en als het nodig is, haal ik hem eruit.”

Uiteindelijk zal je wapen daadwerkelijk trekken vaak dan niet eens nodig zijn, verwacht Eva. “Ik denk dat het al genoeg is als je zo doet!”

‘Nul indruk!’

Jan Jaap van der Wal, de andere teamcaptain, maakt met zijn vingers een pistoolgebaar en roept: “NPO, b*tch!”

Eva: “Hahaha, nul indruk!”

Peter grappend: “Nou, de NPO is momenteel een van de gevaarlijkste plekken om rond te lopen! Dit is de ghetto geworden! De media-ghetto!”

Harm Edens: “Ja, erger wordt het niet hoor.”

Eva: “Dat is ook zo.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Eva Jinek zou als politieagente een stuk assertiever zijn. Heeft ze gelijk?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen