Richard Groenendijk blundert: Ik Hou Van Holland wél van de buis?

Richard Groenendijk blundert flink: hij heeft een nieuw seizoen van Ik Hou Van Holland aangekondigd, maar dat blijkt nepnieuws te zijn. “Er is nog niks besteld en dat gaat ook niet gebeuren.”

Linda de Mol en Jeroen van Koningsbrugge © Roy Beusker

De Linda de Mol-show Ik Hou Van Holland is op sterven na dood. Het format is ontzéttend uitgekauwd en de kijkcijfers waren de afgelopen maanden dan ook heel erg slecht. Tv-kenners sorteerden al voor op het einde van het format, maar gisteren kwam teamcaptain Richard Groenendijk opeens met héél onverwacht nieuws op zijn Instagram-pagina.

‘Als het aan mij ligt’

Richard riep dat de BN’er-show in het voorjaar gewoon weer terugkeert: “Wat hebben we het tijdens de opnames leuk gehad met z’n allen. Volgend voorjaar weer!”

Huh?! Ondanks die erbarmelijke cijfers keert de show terug? Alleen omdat Richard en Linda het zo leuk hebben met z’n tweeën? Nu heeft hij ervan gemaakt: “Wat hebben we het tijdens de opnames leuk gehad met z’n allen. Volgend voorjaar weer, als ’t aan mij ligt…!”

Blunder van Richard

Wat zit hierachter? Tv-autoriteit Tina Nijkamp heeft contact gehad met Richard, vertelt ze in haar podcast Tina’s TV Update. “Ik heb daar nieuws over: het is helemaal niet zeker dat er een nieuw seizoen van Ik Hou Van Holland komt, want Richard Groenendijk heeft mij ge-DM’t en gezegd: ‘Ja, ik bedoelde dat niet zo.'”

Hoe bedoelde Richard het dan? “Hij zegt: ‘Ik bedoelde het eigenlijk meer in de zin van: tot een volgende verjaardag.’ Zo bedoelde hij dat. Een beetje een vaag verhaal, maar in elk geval: Richard Groenendijk heeft iets gepost wat niet blijkt te kloppen. Er is nog helemaal geen nieuw seizoen van Ik Hou Van Holland besteld.”

‘Komt er ook niet’

Dat komt er ook niet, verwacht Tina. “Heel eerlijk gezegd denk ik ook dat een nieuw seizoen van Ik Hou Van Holland nog heel lang op zich laat wachten. Ik denk dat ze eerder voor one-offs gaan, bijvoorbeeld een koningsdagspecial, een oud-en-nieuw-special. Dat soort type event-programming.”

Alleen zo is het format volgens haar nog levensvatbaar. “De kijkcijfers waren toch wel heel erg teleurstellend. De formule was uitgewerkt en het is nou ook niet heel goedkoop om het te maken, want er zitten twee teamcaptains in, Richard Groenendijk en Jeroen van Koningsbrugge, die daar ook niet voor niets staan.”

Nieuw format

Gaat Linda, wier geliefde wordt vervolgd wegens verkrachting, dan éindelijk iets nieuws doen op tv? “Ik denk dat Linda de Mol wellicht volgend voorjaar met een nieuw format gaat komen.”

Dit najaar keert Miljoenenjacht weer terug op de buis. “En ze gaat natuurlijk Gooische Vrouwen doen. Daar zal het voor Linda de Mol wel bij blijven dit najaar.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen