Wat zit er achter de plotselinge Shownieuws-exit van Patty Brard?

Heel merkwaardig: Patty Brard maakt via concurrent RTL Boulevard bekend dat ze is gestopt met Shownieuws. Haar contract liep af per 1 maart en is niet verlengd. Wat zit daarachter?

Patty Brard © SBS

Het is geen geheim dat Patty Brard een roerig verleden heeft bij Shownieuws. Een insider vertelde in 2011 aan de Story dat Patty de redactie van Shownieuws kleineerde. “Mensen zijn ook bang voor haar. Drie eindredacteuren belandden al in de ziektewet”, klonk het toen. Een maand later werd ze op straat gezet door SBS 6, waarna ze flink losging.

Misdragende Patty

Patty was de afgelopen jaren weer te zien in Shownieuws, maar wil lang niet met iedereen aan een desk zitten. Zo wil ze nog steeds niet met Story-baas Guido den Aantrekker aan tafel en heeft ze ook een bloedhekel aan Frits Huffnagel. Bovendien had ze vorig jaar nog een héél lelijke publieke ruzie met collega Airen Mylene.

Mediacriticus Victor Vlam, die een zomertje bij Shownieuws heeft gewerkt, stelt dat Patty zich wel eens misdroeg bij het programma: “Het gedrag van Patty is misschien gedrag dat een aantal jaar geleden als vervelend maar geaccepteerd werd beschouwd, maar zouden we dat vandaag nog steeds zo opvatten?”

Backstage-bonje

Vlak voor het aflopen van Patty’s contract werd ze in haar eigen programma aangevallen door collega William Rutten, die een beetje met Gordon heeft wat iemand als Guido met Rachel Hazes heeft. Die kunnen totaal niet objectief naar die bevriende BN’ers kijken en beginnen vervolgens keihard uit te halen naar iedereen die kritisch over hen is.

Zal dit meegespeeld hebben in Patty’s besluit om niet meer terug te keren in Shownieuws? Eén ding is zeker: het is wel héél saillant dat ze uitgerekend RTL Boulevard uitkiest om haar vertrek bekend te maken. Bij haar laatste uitzending van Shownieuws heeft ze niet eens een dankwoord of een bloemetje gekregen.

Veel mogelijk

Bart Ettekoven stipt het nieuws aan in de Shownieuws van gisterenavond. Hij zegt: “Er is nog van alles en nog wat mogelijk. Patty haar contract liep gewoon op 1 maart af en ze heeft het heel druk gehad, dat weten we geloof ik allemaal, daar vertel ik helemaal niks nieuws mee. Met haar serie, alle voorbereidingen, alle populariteit rond die serie.”

“We weten dat ze toen ook al druk was met die grote Ziggo Dome-concerten die ze natuurlijk volgend jaar gaat geven voor haar verjaardag. Dat was állemaal en tussendoor liep Shownieuws nog, dus zij was gewoon heel druk en zij had zoiets van: ik ga eerst even een maand op Ibiza zitten en dan ga ik daarna kijken waar ik nog zin in heb.”

Energie

Patty wil pas op de plaats maken: “Ze zegt: ik wil vooral eigenlijk leuke dingen doen en dingen waar ik energie van krijg.”

William sneert daarop: “Dus ze komt niet meer?”

Het leidt tot gelach in de studio. Bart: “Wij hebben toevallig gisteren met haar gegeten en dat was weer heel gezellig. Ze moet gewoon weer opnieuw om de tafel.”

Dyantha Brooks: “En even lekker tot rust komen op Ibiza met Antoine en de hondjes, toch?”

‘Ik neem even vrij’

Patty zoekt het ook een beetje zelf op allemaal, aldus Dyantha. “We weten ook van Patty dat wanneer ze zegt: ‘Ik neem even vrij’, dat er een cameraploeg ergens weer langskomt en er weer in huis wordt gefilmd… Die vrouw blijft druk.”

Bart: “Ja, want ze was dan zogenaamd de afgelopen week al op Ibiza om uit te rusten, maar dan hoor je: Art Rooijakkers was langs geweest en dan kennen wij Patty… Dan moeten alle kussentjes op een rij liggen, de plantjes in de bloei staan. Ze had dus alleen maar in een tuincentrum gelopen en kussentjes door de tuin heen verspreid…”

Op en neer

Waar Patty nu is? De tv-diva is weer op Ibiza. Ze is slechts voor een paar dagen naar Nederland gevlogen. “Dus nu gaat ze echt uitrusten. Ze is vanochtend weer die kant op gevlogen en over een maand weten we meer.”

Patty heeft in ons land wat interviews gegeven, haar kapsel laten doen en uit eten gegaan met Bart en Dyantha. Is dat een goede reden voor twee vliegreisjes? Nee, vinden sommigen van haar volgers: “Klopt het dat je op en neer vliegt voor nieuw haar?????”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Patty Brard weer ruzie met iemand heeft gehad?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen