Wendy van Dijk ziet contract bijna verlopen: ‘Miljoenenregen stopt’

Het is drama op drama voor Wendy van Dijk: net nu haar tv-contract verloopt, moet ze haar rol in Medisch Centrum West afzeggen. Terwijl juist dat haar marktwaarde zou kunnen opkrikken…

Wendy van Dijk © RTL

Wendy van Dijk ziet haar megacontract bij SBS 6 bijna aflopen. De presentatrice heeft de afgelopen jaren alleen maar flops neergezet bij de zender en áls haar contract al verlengd wordt, dan zal ze genoegen moeten nemen met een veel lagere beloning. De enige kans om de boel een beetje te redden, heeft ze nu op eigen initiatief opgeblazen.

Onderhandelen

Eigenlijk zou Wendy een hoofdrol spelen in de revival van de dramaserie Medisch Centrum West, maar vanwege de ziekte van haar dochter heeft ze die nu afgezegd. Hartstikke logisch natuurlijk, maar het komt qua carrière op een behoorlijk ongunstig moment. De kans om te scoren met die dramaserie is nu verkeken.

Tina Nijkamp, de voormalig zenderbaas van SBS 6, zegt in de podcast Tina’s TV Update: “Het is spannend wat er met het contract van Wendy van Dijk gaat gebeuren. Dat loopt natuurlijk in juni af en ja, dan moeten ze nu wel aan het onderhandelen gaan willen ze dat verlengen.”

1,4 miljoen euro

Wendy zal er flink op achteruit gaan, weet Tina. “Zoals bekend verdient Wendy bij SBS 6 nu meer dan een miljoen euro, naar verluidt 1,4 miljoen euro, en dat zit er natuurlijk niet meer in in deze tijden. Behalve voor Gerard Joling, Ruben Nicolai en een aantal anderen.”

De presentator van dienst is steeds meer van ondergeschikt belang, legt ze uit. “Het is niet meer altijd de presentator die kijkcijfers weet te trekken, dat heeft ook heel erg met het format te maken. Het wordt duseen spannende tijd voor Wendy van Dijk, ook qua contract.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Zou het vertrek van Wendy van Dijk bij SBS 6 marktaandeel kosten?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen