Tina Nijkamp bekent sollicitatie, keihard gedist door NPO: ‘Jammer’

Tina Nijkamp heeft daadwerkelijk gesolliciteerd naar de functie van televisiebaas bij de NPO. Ze hoopte de opvolger van Frans Klein te worden, maar krijgt het deksel op de neus.

Tina Nijkamp en Remco van Leen © NPO

Vanwege zijn betrokkenheid bij het DWDD-schandaal zag Frans Klein zich eind vorig jaar genoodzaakt om tijdelijk terug te treden als televisiebaas van de NPO. Hij is inmiddels naar Talpa vertrokken en daarom moest de NPO een definitieve opvolger zoeken. Dat is Remco van Leen geworden, met Jojanneke Doorn voor de organisatorische dingetjes.

Tina solliciteerde

Tina Nijkamp is niet verbaasd, reageert ze in de talkshow Van Roosmalen & Groenteman. “Het is wel een verwachte keuze, want het was eigenlijk al een paar maanden geleden bekend. In het Algemeen Dagblad stond al dat hij het zou gaan worden. Ik had dus eigenlijk niet anders verwacht.”

Ze vervolgt: “Ik had ook niet verwacht dat er nog een externe vacature zou komen. Die kwam er wel, vorige maand opeens. Nou ja, goed, toen dacht ik: ik ga tóch eens reageren.”

‘Heel erg leuk’

Tina gaf eerder aan dat ze de functie van tv-baas wel wilde vervullen, maar pas over een paar jaar, als haar kinderen ouder zijn. Daar is ze van teruggekomen. “Ja, want ik dacht: ook al is het al rond, ik wil toch eens weten hoe het dan gaat. Het leek me toch wel heel erg leuk die functie.”

Ze vervolgt: “Het liefst over een paar jaar, maar ik dacht: zo vaak komt die functie niet voorbij, ik ga het toch doen, want het kan daar natuurlijk veel beter.”

Grote wirwar

Wat had ze in haar sollicitatiebrief gezet? “Nou, dat ik denk dat ik daar wel heel geschikt voor ben. Haha, ja.”

Ze besluit: “De programmering is nu één grote wirwar, bijvoorbeeld: Maarten van Rossem staat dan met z’n broer tegenover De Slimste Mens waar hij ook in zit, de serie Dertigers begint elke dag op een andere tijd. Dat soort foutjes zou ik eruit willen weven, maar goed, het is niet gelukt, want het was al bekend. Nou, prima. Hartstikke leuk.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Tina Nijkamp geschikt zou zijn als televisiedirecteur van de NPO?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen