Verdient John de Mol nog steeds geld aan The Voice of Holland?

John de Mol heeft jarenlang ontzettend zijn zakken gevuld met The Voice, gaf na de controverses één keer een interview aan BOOS en sindsdien horen we hem niet meer. “Casht hij nog steeds?”

John de Mol en The Voice of Holland © RTL

Met tv-miljardair John de Mol hoeft natuurlijk niemand medelijden te hebben, maar het is op professioneel vlak wel zuur voor hem dat er op zijn grootste tv-succes na Big Brother zo’n smet kleeft: een terugkeer van The Voice of Holland is hoogst onzeker geworden. The Voice is voor veel mensen synoniem komen te staan voor de ranzigheid in de tv-wereld.

Honderden miljoenen

Verdient John eigenlijk nog steeds geld aan het wereldwijde succes van The Voice? Nee, zegt kijkcijferautoriteit Tina Nijkamp in haar podcast Tina’s TV Update. “Want John de Mol heeft het bedrijf toentertijd verkocht aan ITV. Dat is een heel groot Engels bedrijf en daarin zat ook The Voice.”

Ze vervolgt: “Hij kreeg eerst heel veel geld, ik geloof 500 miljoen, en na die vijf jaar, na de verkoop, kreeg hij nog eens de rest. Dat was meen ik ook 500 miljoen. Ja en toen was de kous af. De vraag was natuurlijk wel, daar ging het met dat Voice-schandaal over, van: hoe schuldig is John de Mol aan dat schandaal?”

Geen geld meer

Mismanagement heeft geleid tot wantoestanden bij The Voice. “Daar was toen nog wel gesteggel over, want als John de Mol er wel van had geweten dan had dat weer geld gekost, omdat dat binnen die vijf jaar was. Een heel ingewikkeld verhaal, in elk geval krijgt hij er geen geld meer voor.”

Dat geld gaat naar de nieuwe eigenaar van de rechten. “Dat gaat allemaal naar ITV en zoals ik gisteren al zei gaat het nog steeds heel erg goed internationaal met The Voice. Maar goed, John profiteert daar niet van, maar hij profiteert wel van zijn andere succesvolle format The Floor.”

The Floor op één

In The Floor, bij ons gepresenteerd door Edson da Graça, wordt een grote LED-vloer opgesplitst in honderd vlakken met elk een eigen kenniscategorie. Elke deelnemer begint op een eigen vlak, maar het doel is om de hele vloer te veroveren. Degene die het meest weet over elke categorie en op deze manier de baas over de vloer wordt, pakt de hoofdprijs.

Tina: “Dat staat echt op nummer één van de best verkochte formats van het afgelopen half jaar internationaal, dus The Voice komt wel in dat rijtje van succesvolle formats van John de Mol terecht.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Interesseert u het of The Voice weer terugkeert op de buis?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen