Eva Jinek hekelt roddels in BLVD: ‘Het is niet waar, heel vervelend’

Eva Jinek is niet blij met alle geruchten over haar vermeende salarisconstructie bij AvroTros, vooral gevoed door haar vijand Rob Goossens van RTL Boulevard. “Het is heel vervelend.”

Rob Goossens en Eva Jinek © RTL

Het stoort Eva Jinek dat de geruchten over haar salariëring bij AvroTros zo lang hebben aangehouden. De presentatrice keert terug van RTL naar de NPO en gaat daardoor véél minder geld verdienen. Er móet wel een salarisconstructie zijn opgetuigd om haar over de streep te trekken, denken critici. En Rob Goossens liep voorop in de geruchtenkaravaan.

‘Heel vervelend’

Rob kondigde op een gegeven moment zelfs aan onderzoek te doen naar haar salaris. “Er zijn wat mensen die zich ermee bezighouden die zenuwachtig lijken te worden, dus ik krijg wel wat meer informatie”, zei hij eerder. Hard bewijs kwam er nooit en alle partijen ontkennen stellig.

Wat vindt Eva ervan dat media als RTL Boulevard haar zo verdacht maken? “Ik vind het vervelend als zulke dingen, die niet waar zijn, gezegd en geschreven worden. Maar ja, zo’n beetje alles in mijn zestienjarige carrière blijkt nieuws. Mijn overstap naar RTL, mijn terugkeer naar de NPO. Daar wordt door iedereen wat van gevonden”, zegt ze in Nouveau.

Moedwillig

Eva heeft ermee leren leven. “Inmiddels ben ik wel een en ander gewend. En ik heb moedwillig gekozen voor een baan in de publiciteit, dat hoort erbij. Misschien nog meer als je vrouw bent. Hoewel: inmiddels zijn we met meer. Vroeger was ik de enige naast Matthijs, Jeroen, Paul en Humberto.”

De reden om over te stappen is niet het geld, maar tijd en prestige. Late night is niet te doen, aldus Eva. “Ik sliep door de adrenaline van de uitzendingen nooit voor kwart over twee, wat ik ook probeerde: wel of geen koffie, een glas alcohol of juist niet, veel sporten…”

Fris en fruitig

Dat late tijdstip brak Eva op. “Ga je maanden achter elkaar op dat tijdstip naar bed, dan ben je ’s ochtends niet bepaald fris en fruitig. Zeker niet als je kind om zes uur wakker wordt. Ingewikkeld.”

Straks kan Eva er gewoon lekker vroeg uit en volop deelnemen aan het gezinsleven, besluit ze. En dat vindt ze ook wat waard…

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Eva Jinek denkt dat de speculaties over haar heviger zijn omdat ze vrouw is. Heeft ze een punt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen