Is Eva Jinek de Boulevard-killer? ‘Ze krijgt nog stééds geld van RTL!’

Over vijftien dagen is het zo ver: dan staat Eva Jinek niet langer onder contract bij RTL. Ondertussen werkt ze al wel vrolijk aan haar Boulevard-killer. “Dat is natuurlijk heel erg wrang.”

Eva Jinek en Bridget Maasland © RTL

De voorbereidingen van Eva Jineks nieuwe zevenuurtalkshow op NPO 1 zijn in volle gang. Ze begint na de zomer en dan lijkt er na jaren écht een waardige vervanger van De Wereld Draait Door te gaan komen. Maar het betekent ook een gevaarlijke concurrent voor andere zevenuurtitels, die het nu nog relatief makkelijk hebben met Khalid & Sophie.

Broddelwraak

Eén van de titels die onvermijdelijk last gaat krijgen van Eva is hét succesnummer van RTL 4: de vooravondshow RTL Boulevard. En dat betekent zoete wraak, want wat heeft de presentatrice een ongelóóflijke bloedhekel aan Bridget Maasland en Rob Goossens, twee belangrijke gezichten van het programma. Zij leveren volgens Eva ‘broddelwerk‘ af.

Eva wil Bridget en Rob straks dus knock-out gaan slaan, maar is nu al aan het trainen. En dat is volgens de beruchte mediakenner Victor Vlam saillant. Heel saillant. “Ik heb te horen gekregen dat zij al bezig is met het werven van redacteuren voor het programma dat in september 2024 start”, zegt hij in de podcast De Communicado’s.

Ton per maand

Daar kun je inderdaad niet vroeg genoeg mee beginnen, aldus Victor. “Dat is omdat ze allemaal de beste redacteuren willen, maar wat ik daar wel opmerkelijk aan vind is dat Eva Jinek natuurlijk tot en met 31 december nog wel onder contract staat van RTL. Ze heeft een contract van naar verluidt 1,2 miljoen euro per jaar.”

Hij vervolgt: “Elke maand krijgt zij met andere woorden een ton op haar rekening gestort van Peter van der Vorst. Ze krijgt heel erg riant betaald, terwijl ze wel al bezig is met het vormgeven van een concurrerend programma om zeven uur. Eigenlijk betaalt Peter van der Vorst haar op dit moment om een concurrerend programma te ontwikkelen.”

Beetje wrang

Eva zit op kosten van RTL dus aan haar Boulevard-killer te werken. “Dat is wel een beetje wrang, hè? Juridisch gezien zal het allemaal afgedekt zijn. Het zal de productiemaatschappij zijn, MediaLane, die hiermee bezig is. Ik begrijp ook dat de hoofdredacteur van de nieuwe Jinek, dat is Marnix van Egmond, hier voornamelijk mee bezig zijn.”

Toch kun je dit zien als Eva’s oorlog tegen Boulevard, gesponsord door de vijand zelf, vindt Victor. “Ik kan me voorstellen dat Eva niet zelf mensen aan het bellen is. In die zin is het geaccepteerd, maar het is natuurlijk wel wrang dat de voorbereidingen in gang zijn, want nogmaals: dat betekent dat RTL Eva Jinek betaalt om hun concurrentie te ontwikkelen.”

Belangrijk tijdslot

RTL Boulevard scoort momenteel echt heel erg goed, maar dat zou na de zomer zomaar eens kunnen veranderen. “Zeven uur is een heel belangrijk tijdslot, want daar zit ook RTL Boulevard en het RTL Nieuws op. RTL heeft er natuurlijk heel veel belang bij dat die programma’s niet te veel schade ondervinden van Eva Jinek.”

Victor vreest het ergste voor Boulevard. Hij gelooft namelijk in groot succes voor Eva. “Ik denk dat zij echt wel een miljoen kijkers gaat trekken. Ik denk dat ze het waar gaat maken.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat RTL Boulevard gaat lijden onder de komst van Eva Jinek?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen