Linda de Mol gillend op de bank: wat is er nú weer aan de hand?

Hé, Linda de Mol staat weer eens voor de camera. Ze vertelt dat ze gillend op de bank heeft gezeten. Wat?! Heeft ze Jeroens telefoon doorgespit? Haar kijkcijfers op een rij gezet? Nee, niets van dat al…

Noa Vahle en Linda de Mol © SBS 6

Het is best een leuk plaatje: Linda de Mol die samen met haar dochter Noa Vahle voor de camera staat om een interview te geven. Noa maakt dankzij haar bekende achternaam razendsnel carrière. Ze afficheert zich steeds meer als een allround-BN’er en daar hoort natuurlijk ook een ambassadeurschap bij. Gelukkig heeft haar moeder een goed doel.

Linda en Noa

Noa is ambassadeur geworden van de LINDA.foundation, die hulppakketten stuurt naar de arme gezinnen in ons land. In de coronacrisis moesten die dozen ongetwijfeld naar alle freelancers toe die Linda zo genadeloos ontsloeg om haar eigen schatkist te bewaken, maar nu kan ze er weer andere mensen blij mee maken.

Vrijwel alle BN’ers zijn gelieerd aan een goed doel en dat heeft mede te maken met hun imago. Je kunt er vrij makkelijk pr-punten mee scoren. Linda en Noa die spulletjes inpakken voor arme mensen? Zet er een camera van Shownieuws bovenop en de familienaam wordt weer wat verder opgepoetst. Hartstikke praktisch.

‘Het gaat goed’

Linda geeft sinds het Voice-drama alleen nog maar interviews aan media die ze kan controleren, dus ze oogde gisteren – tussen het inpakken van die dozen door – uiterst comfortabel voor de Shownieuws-camera van haar broer John de Mol. Wat voor vragen je dan kunt verwachten? Nou, comfortabele vragen dus. “Hoe gaat het?”, aldus de verslaggeefster.

Noa: “Het gaat heel goed met me.”

Linda: “Het gaat erg goed met d’r.”

De verslaggeefster tegen Linda: “Ben je trots op d’r?”

Nou, we gaan weer de diepte in hoor.

Goed nieuws

Het gaat goed, we zijn trots, we zijn zo blij: zitten we hier nou gewoon naar de goednieuwsshow te kijken? Hartstikke leuk natuurlijk, zo’n niets-aan-de-hand-gesprekje met moeder en dochter, maar zolang Linda weigert om onafhankelijke pers te woord te staan, blijven dit soort geregisseerde pr-momentjes toch een beetje Noord-Koreaans aanvoelen.

Van Linda kun je dat ergens nog wel begrijpen – het is onprofessioneel dat ze zich niet wil verantwoorden, maar ze gaat uiteindelijk over haar eigen mediahouding – maar dat Shownieuws eraan meewerkt? Het zegt álles over de journalistieke onafhankelijkheid van dat programma. Volgens Victor Vlam is er zelfs sprake van ‘systeemrot‘ bij de showrubriek.

Gillende Linda

Hoe dan ook: terug naar de vraag van Shownieuws: is Lin trots op Noa? “Nou, wat denk je? Ik heb echt toen bij die Televizier-Ring zó zitten genieten in m’n joggingbroek op de bank. Ik zat echt zo: oké, daar komt-ie! Ik zat te duimen en ik heb echt heel hard gegild. Heel suf misschien, maar ik gunde het d’r zo en ik vond het een topspeech. Ik ben heel trots op d’r.”

Linda heeft dus lekker zitten gillen op haar sofa in Crailo. Het was dan ook een leuke speech van Noa, vindt de verslaggeefster: “Lekker met die hint naar de kruiwagen.”

O ja, die kruiwagengrap. Die grap die best geestig zou zijn geweest als ‘ie niet zo ontzéttend geregisseerd was.

‘Dat is ook zo’

Linda vond het in elk geval heel leuk van Noa. “Ja, ook goed, toch? Om maar meteen even iedereen de wind uit de zeilen te nemen, want natuurlijk, dat is ook een beetje zo.”

Noa: “Absoluut.”

Linda: “Ja, apetrots.”

Wat ze er aan de desk van Shownieuws van vinden? “Superleuk, echt”, aldus Patty Brard.

Heeft iemand het redactiestatuut al door de papierversnipperaar getrokken?

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u het gênant dat Shownieuws meewerkt aan Noord-Koreaanse gesprekjes met de Molletjes?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen